Strategisch Adviseur Onderwijs & Kwaliteitszorg

Het ROC van Twente is op zoek naar een Strategisch Adviseur Onderwijs & Kwaliteitszorg.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-5-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Vanwege zwangerschaps- en bevallingsverlof van een collega en vanwege tijdelijke uitbreiding, zijn wij op zoek naar 1 of 2 strategisch adviseurs. Deze strategisch adviseurs richten zich op onderwijsinnovatie en/of op kwaliteitszorg.


Je adviseert op het gebied van onderwijsinnovatie, dusdanig dat ROC van Twente als organisatie goed en gedegen onderwijs kan ontwikkelen en aanbieden. Je volgt landelijke ontwikkelingen en regelgeving, vertaalt deze naar onderwijsontwikkeling binnen ROC van Twente en je adviseert de colleges in de wijze waarop zij kunnen tegemoetkomen aan veranderende behoeften en blijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Je evalueert en adviseert over de formulering van (nieuw) beleid, je ondersteunt de collega's in de colleges, je organiseert kennisdeling en je vertegenwoordigt ROC van Twente in relevante externe netwerken. Je bent deskundig op je vakgebied maar ook bereid inhoudelijke verdieping te zoeken op aanverwante onderwerpen.


Voor het deel kwaliteitszorg richt je je op het leveren van een bijdrage aan datagedreven werken om de colleges en de onderwijsteams te ondersteunen bij de verbetering van het onderwijs en de optimalisatie van leerprocessen. Tegelijk ondersteun je het management bij kwaliteitszorg in de volle breedte, het verbeteren van werkprocessen op het gebied van kwaliteitszorg en het zorgen voor (periodieke) managementrapportages. Ook ondersteun je bij de toepassing en uitvoering van beleid en regelgeving en lever je een bijdrage aan het verder optimaliseren van de Planning & Controlcyclus als het gaat om de kwaliteit van het onderwijs.

Functievereisten

 • academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde universitaire opleiding in de sociale wetenschappen (liefst een onderwijskundige achtergrond met bedrijfskundige affiniteit);
 • afhankelijk van de oriëntatie op onderwijsinnovatie of op kwaliteitszorg: aantoonbare ervaring met datagedreven werken, grote vaardigheid in het werken met Excel en/of kennis van de actuele onderwijsontwikkelingen en examinering in het mborelevante werkervaring in werkzaamheden zoals genoemd bij de functie-inhoud;
 • accuraat, pro-actief, assertief te zijn en te functioneren als teamplayer; 
 • dat je communicatief vaardig bent, een heldere schrijfstijl hebt en klantgericht bent in de contacten;  
 • het vermogen om scherp onderscheid kunnen maken tussen centrale en decentrale verantwoordelijkheden en lijn- en stafverantwoordelijkheden;
 • dat je zelfstandig kunt opereren in een complexe en dynamische omgeving (handelen met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen) en dat je kunt omgaan met weerstand.

Aanbod

 • salaris: schaal 12 maximaal € 5.685,00 bruto per maand bij een werkweek van 36,86 uur
 • dienstverband: bepaalde tijd tot en met 31 juli 2023, zowel vanwege het zwangerschaps- en bevallingsverlof van een collega als vanwege tijdelijke uitbreiding
 • je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • je krijgt volop kans voor je eigen ontwikkeling door ons uitgebreide interne opleidingsaanbod en online leerplatform GoodHabitz
 • je ontvangt een reiskostenvergoeding
 • voor indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen
 • de locatie is Gieterij 200, 753 VZ in Hengelo
 • wil je meer informatie over de vacature dan kun je contact opnemen met Wilma Timmerije, 06 - 29 07 62 48

Bedrijfsprofiel ROC van Twente

Bij ROC van Twente draait alles om onderwijs. Daar zijn we voor, dat is ons bestaansrecht. Om dat onderwijs en de mensen die dat onderwijs verzorgen zo goed mogelijk bij te staan en hun werk mogelijk te maken, kent ons ROC een ondersteuningsstructuur die bestaat uit zes ondersteunende 'Diensten', elk onder leiding van een 'directeur'. De ondersteuning is met name georganiseerd op het niveau van de locaties en van de (MBO) Colleges.Er zijn zes diensten: 

• Communicatie & Marketing; 

• Educatieve Technologie & ICT; 

• Huisvesting & Facilitaire Zaken; 

• Financiën, Studentenadministratie & Control; 

• Onderwijs & Kwaliteitszorg; 

• Human Resources. 

Al deze stafdiensten zijn gevestigd op onze hoofdlocatie aan de Gieterij in Hengelo en worden aangestuurd door een dienstdirecteur onder leiding van het College van Bestuur. 


Onderwijs & Kwaliteitszorg 

ROC van Twente is de beroepsopleider van Twente. De dienst Onderwijs & Kwaliteitszorg (O&K) heeft als hoofdtaak het adviseren van het College van Bestuur en het management over onderwijsontwikkelingen en kwaliteitszorg. O&K maakt de vertaalslag van landelijke ontwikkelingen naar regio en onderwijs, en vice versa. Deze dienst is vooral actief op strategisch niveau en geeft beleidsadviezen voor de (middel) lange termijn. Ook het onderhouden van contacten met externe partijen als de onderwijsinspectie en de MBO Raad behoren tot de taken van deze dienst. 

Binnen de dienst O&K werken ongeveer 10 collega's samen om het College van Bestuur en management te adviseren en te ondersteunen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van het ROC van Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Gieterij 200
7553 VZ HENGELO
074 - 852 5000