Teamleider duurzame installaties, elektro- & installatietechniek

Heb jij een eigentijdse, vernieuwende en liefst ook wat eigen visie op het praktijkonderwijs? REMO West-Twente is op zoek naar een Teamleider duurzame installaties, elektro- & installatietechniek. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-3-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je hebt een eigentijdse, vernieuwende en liefst ook wat eigen visie op het praktijkonderwijs en kan op basis van deze visie voor REMO een lange termijnplan ontwikkelen inclusief doelstellingen en speerpunten.
 • Je weet daarvoor voldoende draagvlak te creĆ«ren onder medewerkers. Je neemt initiatief, denkt en handelt proactief, geeft richting en durft besluiten te nemen.
 • Jij ziet kansen en mogelijkheden om ons curriculum op het gebied van duurzame installaties, elektro- en installatietechniek aantrekkelijk te maken en te houden voor (toekomstige) leerlingen.
 • Je zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van wat er in het bedrijfsleven speelt en waar de behoeften liggen, zodat we ons onderwijsaanbod hierop kunnen afstemmen. Met name de energietransitie vormt een belangrijke basis voor de ontwikkelingen van het onderwijsaanbod.
 • Je bent in staat het team van de opleiding duurzame installaties, elektro- en installatietechniek te coachen, te inspireren en te motiveren. Je weet interne en externe stakeholders te overtuigen en mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen. Je laat stevigheid zien; je bent in staat om mensen aan te spreken op de kwaliteit van hun werkzaamheden en laat hen reflecteren op het eigen handelen.
 • Je denkt in kansen en bent iemand die medewerkers ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling en groei en dat vervolgens ook verwacht en daarop stuurt.

Functievereisten

Competenties

 • Je hebt een HBO-opleiding afgerond in de richting elektro- of installatietechniek.
 • Je hebt de nodige werkervaring opgedaan in het bedrijfsleven en het is pre als je daarnaast ook bekend bent met het onderwijs.
 • Je hebt een beeld van de ontwikkeling van het beroepsonderwijs en hoe we als organisatie hierop moeten inspelen.
 • Je bent ondernemend: je ziet kansen en weet hierop in te spelen en je staat open voor nieuwe uitdagingen.
 • Relatiebeheer is jouw tweede natuur. Je bent goed in het leggen en onderhouden van contacten met bedrijven, subsidieverstrekkers, andere onderwijsinstellingen etc. Hierbij is het van belang dat je op verschillende niveaus kunt communiceren en voor de diverse doelgroepen de juiste toon weet te vinden.
 • Je hebt affiniteit met jonge mensen en weet hen te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

Aanbod

Je werkt nauw samen met een enthousiast en betrokken team van praktijkopleiders van REMO West-Twente en met docenten van het ROC van Twente. Onze werkplek is een modern praktijkcentrum. Afgelopen jaar zijn wij gestart met een grote verbouwing om onze faciliteiten verder uit te breiden. Zie jij jezelf al werken in ons compleet (ver)nieuw(d)e pand?


Bij REMO ben je verzekerd van een dynamische baan binnen een groeiende organisatie, met ruimte voor eigen initiatieven. Vanuit onze passie voor techniek dragen we allemaal ons steentje bij aan de ontwikkeling van onze kennisinstelling. Onze arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld volgens de cao kleinmetaal. Daarnaast bieden we je een marktconform salaris en de mogelijkheid je verder te ontwikkelen.

Bedrijfsprofiel REMO

REMO West-Twente is een vereniging van 90 bedrijven en beschikt over een eigen praktijkcentrum waarin jongeren, zij-instromers en werkenden succesvol worden opgeleid in de techniek. Dit gebeurt in samenwerking met het ROC van Twente en het bedrijfsleven. De theorie en praktijk van de opleidingen worden afgestemd op de razendsnelle ontwikkelingen van de arbeidsmarkt, de wensen en behoeften vanuit het bedrijfsleven.


Ons team bestaat uit een kleine hechte groep van 12 medewerkers, met een platte structuur. Jij opereert direct onder de algemeen directeur. Je kunt de bedrijfscultuur van onze dynamische, snelgroeiende onderwijsinstelling omschrijven als informeel en laagdrempelig. Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen onze afdelingen duurzame installaties, elektro- en installatietechniek. Je geeft leiding aan de technisch instructeurs en onderhoudt contacten met de bedrijven waar we onze leerlingen plaatsen. Daarnaast heb je affiniteit met de doelgroep en begeleid je ook een aantal groepen leerlingen tijdens praktijklessen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de REMO West-Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Reggesingel 50
7461 AK RIJSSEN
0548 - 515152