Artsen voor de Jeugdgezondheid

Zoek jij een uitdagende baan in een fijne, professionele en eigentijdse omgeving? Kom werken bij Regio Twente als arts, en zet je samen met een team van gedreven professionals in voor het zo gezond mogelijk opgroeien en ontwikkelen van alle kinderen in Twente.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-6-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als jeugdarts geloof je in het belang van een positief opgroeiklimaat voor kinderen. Een omgeving die voorwaarden waarborgt voor ontwikkeling. Het doel is dat kinderen opgroeien tot volwassenen met vertrouwen in zichzelf en de omgeving.


Inspirerend, deskundig en overstijgend

Als jeugdarts ben je de specialist om de individuele en collectieve lichamelijke en geestelijke gezondheid van de opgroeiende jeugd – in relatie tot de leefomgeving – te onderzoeken, te interpreteren en te bevorderen. Je werkt vanuit consultatiebureaus, basisscholen en het voortgezet onderwijs.


Elke dag zie en spreek je kinderen, je verricht gezondheidsonderzoeken, screent en vaccineert. Je adviseert ouders met zorgen en problemen die bij de ontwikkeling van het kind horen. Ook speel je een belangrijke rol bij de terugkeer naar school, in geval van schoolverzuim.


Buiten de spreekkamer ben je bezig met onderzoek en bestuurlijk nadenken. Jij bent de expert. Ook ben je bezig met de sociale context van het kind. Dat is als jeugdarts bij de GGD wezenlijk anders dan als kinderarts in bijv. een ziekenhuis. Waar nodig zoek je de samenwerking met andere disciplines. Je signaleert trends en komt met voostellen tot verbetering van de dienstverlening en/of de gezondheid van de doelgroep. Periodiek participeer je in regionale werkgroepen en samenwerkingsverbanden met scholen en casuïstieknetwerken.


Jouw team

Je komt te werken bij de afdeling Jeugdgezondheid (JGZ) van GGD Twente. JGZ werkt in alle veertienTwentse gemeenten, met verschillende teams. Elk team bestaat uit jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, doktersassistenten en cb-assistenten. Een team is zelfregulerend en verantwoordelijk voor de dienstverlening in het eigen werkgebied. Kenmerkend voor de teams is het enthousiasme en de betrokkenheid met elkaar, maar ook naar de ouders en kinderen.

Functievereisten

 • Afgeronde opleiding tot basisarts, bij voorkeur aangevuld met de opleiding arts M&G, profiel Jeugdarts
 • In bezit van een rijbewijs en eigen vervoer
 • Geregistreerd in het kader van de Wet Big.

“In het kader van de wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (wkkgz) zijn wij verplicht om het functioneren van iedere nieuwe zorgverlener na te gaan, voordat we deze aannemen (vergewisplicht). Dat houdt in dat we referenties opvragen bij vorige werkgevers en het BIG register raadplegen. Ook het overhandigen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de indiensttreding.”

Aanbod

 • Een professionele werkomgeving waarin nauw met elkaar wordt samengewerkt
 • Een salaris dat wordt bepaald op basis van jouw profiel en ervaring maximaal € 5.872,- bruto per maand (schaal 12) op basis van een fulltime arbeidsovereenkomst (36 uur)
 • Een arbeidsovereenkomst voor, in eerste instantie, de duur van 1 jaar, verlenging behoort tot de mogelijkheden
 • Voor deze functie zijn zowel parttime als fulltime mogelijkheden
 • Naast het salaris zijn er ook interessante extra’s, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05%, deelname aan een actieve personeelsvereniging en een moderne werkplek
 • Mogelijkheid tot deelname aan trainingen o.a. georganiseerd door de Twentse School
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën
 • Standplaats in overleg; in een van de veertien Twentse gemeenten
 • Bij serieuze belangstelling kan je een dag meelopen met één van onze artsen

Bedrijfsprofiel Regio Twente

Regio Twente Zoals iedereen in de regio heeft u waarschijnlijk dagelijks met ons te maken. U stuit op wegwerkzaamheden, u leest over de arbeidsmarkt of u zoekt een mooie wandel- of fietsroute voor het weekend. Regio Twente is direct en indirect betrokken bij allerlei regionale ontwikkelingen. Met een groot aantal partners werken wij aan een vitaal Twente. Zo komt u ons dus ongemerkt heel vaak tegen. Kern van de Regio Regio Twente werkt aan projecten, verdeeld over twee domeinen: Gezondheid en Leefomgeving. De veertien gemeenten realiseren deze projecten samen, in nauw overleg met Zwolle als provinciale hoofdstad, de politiek in Den Haag en de Europese Unie in Brussel. De kern van Regio Twente is dan ook: samenwerking. Onze plannen voor de komende jaren staan in de Agenda van Twente. Een nationaal en internationaal overzicht van de regionale toekomst.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Regio Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 543