Arts Maatschappij en Gezondheid (M&G) met specialisatie Infectieziektebestrijding

Hoe kunnen we ons wapenen tegen bedreigingen van infecties en hoe kunnen we uitbraken voorkomen? De voortdurende en onvoorspelbare dynamiek van infectieziekten zie jij als een mooie uitdaging. Iets waar jij je als arts voor wilt inzetten. In deze dynamiek valt jouw ongecompliceerde en stabiele houding op. Jij ziet geen problemen maar uitdagingen, dus je laat je niet zo snel over de clinch jagen. Regio Twente zoekt een Arts Maatschappij en Gezondheid (M&G) met specialisatie Infectieziektebestrijding.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
2-4-2020
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als arts M&G richt jij je op het voorkomen en bestrijden van uitbraken van infectieziekten. De drie belangrijkste componenten in jouw werk zijn bewaken (surveillance), beheersen (voorkom verspreiding) en beschermen (profylaxe, vaccinatie, hygiëne advies). Je bent eindverantwoordelijk voor bron- en contactonderzoek en voert de regie bij het indiceren en uitvoeren van (grootschalige) interventies. Daarnaast vervul je de achterwacht voor reizigersadvisering en SOA en ben je betrokken bij het outbreak management. Van jou wordt een brede inbreng verwacht op medisch inhoudelijk gebied ten aanzien van de algemene infectieziektebestrijding.


Als arts M&G ben je de schakel tussen de medisch inhoudelijke kant van de zaak en de maatschappelijke kant. Hierdoor ben je de spin in het web bij de vertaalslag naar adequaat beleid. Het betreft een functie waarbij je enerzijds zelfstandig werkt, maar anderzijds nauw samenwerkt binnen team infectieziekten met je collega-artsen, sociaal-verpleegkundigen, deskundigen infectiepreventie en andere collega’s binnen GGD Twente.

Functievereisten

 • In bezit van het diploma arts Maatschappij & Gezondheid (M&G) met specialisatie infectieziekten bestrijding;
 • aantoonbare werkervaring;
 • in bezit van een rijbewijs en bij voorkeur eigen vervoer;
 • geregistreerd in het kader van de Wet Big;
 • overleggen VOG (verklaring omtrent gedrag).
 • “In het kader van de wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (wkkgz) zijn wij verplicht om het functioneren van iedere nieuwe zorgverlener na te gaan, voordat we deze aannemen (vergewisplicht). Dat houdt in dat we referenties opvragen bij vorige werkgevers en het BIG register raadplegen.


Jouw kwaliteiten

Je beschikt over adequate kennis en vaardigheden. Je bent een ervaren arts, met hart voor het vak. Je bent enthousiast, leergierig, nieuwsgierig en positief. Je bent diplomatiek en in staat om gevraagd en ongevraagd advies te geven aan instellingen en individuen. Je weet medische inhoudelijke informatie om te zetten in heldere taal. Je werkt zelfstandig maar je kunt ook goed in teamverband werken. Je legt en onderhoudt gemakkelijk contacten met anderen. Je staat sterk in je schoenen en je straalt senioriteit en ervaring uit. Daarnaast zet jij je kwaliteiten in als opleider voor artsen in opleiding. Jouw collega’s ervaren jou als een stabiele factor. Jouw ambitie is het om je steeds verder te ontwikkelen binnen jouw vakgebied en je vindt het prettig om ook jouw collega’s te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Aanbod

 • Een uitdagende baan voor 24 tot 36 uur per week
 • Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 6.178,-- (schaal 13). Er kan een aanloopschaal gehanteerd worden
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05%
 • De functie is voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Je werkt vanuit je standplaats in Enschede
 • Je werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag
 • Ook ben je ook af en toe buiten kantoortijden beschikbaar voor regionale POI diensten

Bedrijfsprofiel Regio Twente

Je komt te werken bij de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ) in het team Infectieziektenbestrijding (IZB). In dit team werken artsen, artsen in opleiding, deskundigen infectie preventie, sociaal - verpleegkundigen en een administratieve teamondersteuner. Het team heeft veel ambities en wil graag vernieuwend zijn. Er is dan ook veel ruimte om je ambities kenbaar te maken en te realiseren.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Regio Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 543