Stage HBO-ICT IT Support Engineer

De IT (cloud)diensten van Previder groeien razendsnel. Ben jij de stagiair die bij het Managed Services team werkervaring opdoet en zich verdiept in een specifiek thema? 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-11-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als stagiair IT Support Engineer kijk je mee bij het implementeren en beheren van de klantomgevingen gebouwd op een vooraanstaand “state-of-the-art” ICT platform. Deze klantomgevingen zijn actief op locatie bij de klant, in hun eigen datacenter en cloudomgeving gebaseerd op VMware en “bare metal” systemen.

Je helpt samen met het team Managed Services mee aan de optimalisatie van de geboden oplossingen. Waar mogelijk vervul je de rol van IT Support Engineer en los je beheer vragen op. 

 • Je inventariseert waar klanten tegenaan lopen en welke ondersteuning gewenst is
 • Je voert zelfstandig werkzaamheden uit, zoals het oplossen van incidenten en wijzigingsverzoeken
 • Je denkt mee over verschillende projecten voor proactief beheer, migraties en updates

Daarnaast bieden ze je de mogelijkheid om je tijdens je stage te richten op een van de oplossingen uit het portfolio dat Previder hanteert:

 • Werkplekken en Cloud apps (Workspace 365, Office 365, Citrix, RES/Ivanti, Intune)
 • Storage, back-up & virtualisatie (VMware ESX, Hyper-V, Veeam, NetApp, Snapcenter)
 • OS en back-end applicaties (MS Windows, Linux, (my)SQL, Exchange, Apache, IIS, Azure)
 • Netwerken en Firewalls (Cisco, Fortigate, Sophos)


Het werk is afwisselend en je komt steeds met nieuwe onderwerpen in aanraking. Je bent verzekerd van goede begeleiding en je krijgt bij hun de kans om ook daadwerkelijk zelf mee te denken over verschillende projecten en oplossingen. Zij staan open voor jouw ideeën en bieden je volop uitdaging! 

Functievereisten

 • Je volgt een HBO studie in één van de volgende richtingen; HBO ICT ITSM, IDS of aanverwant.
 • Je bent een aanpakker en in staat om nieuwe ideeën in te brengen en om te zetten naar de praktijk.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je bent een teamplayer en wilt graag leren.

Aanbod

Als stagiair sta jij bij hun in de spotlights. Elk halfjaar starten bij Previder nieuwe stagiairs en afstudeerders die samen met de andere studenten binnen Odin Groep een speciaal begeleidingstraject volgen met verschillende sessies en workshops, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Op deze manier proberen ze de talenten van de toekomst voor te bereiden op een verdere opleiding of op de eerste ‘echte’ baan in de IT.


Daarnaast bieden ze:

 • Een volwaardige meewerkstage, waarbij je echt onderdeel uitmaakt van ons team.
 • Veel leermogelijkheden en vrijheid.
 • Informele werksfeer.
 • Een interessante stagevergoeding.
 • Je werkt in een modern bedrijfspand aan de A1 in Hengelo met eigen bedrijfsrestaurant (verse lunch!) en deels vanuit huis (gezien Covid-19).

Bedrijfsprofiel Previder

Previder levert het gehele IT-fundament. Ze realiseren werkplekken om efficiënt en veilig samen te werken, ze begeleiden organisaties met de transitie naar de cloud en bieden betrouwbare en flexibele IT-platformen vanuit de datacenters. Door de persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen zijn ze een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT-sector. Samen zijn ze in staat steeds weer innovatieve oplossingen te realiseren voor de klanten. Previder maakt onderdeel uit van Odin Groep; een thuis voor IT-bedrijven en professionals. In deze professionele IT-omgeving kun jij je verder ontwikkelen; het persoonlijke ontwikkelingsprogramma Odin Academy faciliteert daarbij.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Previder. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Expolaan 50
7556 BP HENGELO
088- 332 33 33