Junior Consultant 'Subsidies voor ICT Innovatie'

Heb jij interesse in innovatie, affiniteit met ICT en wil jij graag het consultancy vak leren kennen? Start je carrière bij PNO Consultants en draag bij aan de meest vooraanstaande innovatieve ICT-projecten!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-8-2018
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

De kern van de functie is dat je bedrijven (van kleine startups tot grote multinationals) adviseert over het verkrijgen van subsidies en financiering voor hun ICT innovaties. Met de juiste vragen weet jij in een gesprek met de klant de benodigde informatie te verzamelen zodat je dit vervolgens kan verwerken naar een goede businesscase voor de aanvraag van subsidie of financiering. Dit laatste stelt de klant in staat om meer of sneller te innoveren. Het kan zijn dat je tijdens je studie geen ervaring hebt opgedaan met processen op het gebied van innovatie en financiering. Daarom zal je in het begin vooral met ervaren consultants meegaan naar afspraken en meeschrijven aan stukken, met als doel dit zo snel mogelijk zelfstandig te kunnen doen.


Naast begeleiding van ervaren collega’s investeert PNO actief in het ontwikkelen van haar consultants. Zo start je als junior consultant direct met ons talent development programma, dat je zal klaarstomen voor het echte consultancy werk. In deze baan krijg je de mogelijkheid te groeien op de volgende gebieden:


 • Consultancy vaardigheden: goede gesprekken voeren, de juiste vragen stellen en verantwoord advies geven.
 • Duidelijk en gestructureerd schrijven van teksten: voornamelijk projectplannen en businesscases, maar ook financiële stukken.
 • Domeinkennis van de ICT sector: inzicht in softwareontwikkeling en processen in ICT bedrijven.
 • Projectmanagement en gestructureerd werken (in teams): zoals goed plannen, prioriteiten stellen en omgaan met deadlines.
 • Commerciële vaardigheden: interessante bedrijven zoeken, sales gesprekken voeren en onderhandelen over voorwaarden.
 • Netwerk van organisaties en personen in de ICT sector.


Heb je wel veel affiniteit met ICT maar heb je geen ICT opleiding gevolgd? Geen probleem. Naast het talent development programma, is er de mogelijkheid een cursus programmeren in verschillende programmeertalen te volgen om je ICT kennis aan te scherpen.

Functievereisten

 • Afgeronde universitaire opleiding.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en creatieve schrijfvaardigheden in de Nederlandse taal (must).
 • Maximaal 2 jaar werkervaring.
 • Kwaliteit- en resultaatgerichtheid.
 • Voldoende lef om commercieel actief te zijn.
 • Affiniteit met ICT, bekendheid met de principes achter software en systemen.

Aanbod

Waarom is dit jouw ideale startersbaan?


 • Je komt bij allerlei bedrijven over de vloer, van micro-MKB tot grootbedrijf en overal mag je in de keuken kijken. Je hoort veel over de nieuwste ontwikkelingen, vooral op ICT gebied.
 • Je groeit toe naar een rol als consultant waarin je binnen de context van jouw (project)team verantwoordelijk bent voor je eigen werk en je eigen agenda.
 • Je zit in veel gevallen aan tafel met eigenaren, directeuren en het hogere management van bedrijven. Jouw inzichten en ideeën op het gebied van subsidie en financiering hebben een wezenlijke impact op hun (innovatie)projecten.
 • Je hebt binnen PNO een grote groep van ambitieuze, capabele en inspirerende collega’s om je heen. Iedereen heeft uiteenlopende talenten en specialismen waar je veel van kunt leren.

Bedrijfsprofiel PNO Consultants

PNO Consultants is hét Europees subsidieadviesbureau en dé innovatiepartner die bedrijven en non-profit helpt om goede ideeën ruimte te geven en innovatie waar te maken. PNO Consultants is ruim drie decennia geleden begonnen als kleine starter en is nu marktleider op het gebied van financierings- en innovatie advies, voor iedereen die vol vuur aan iets nieuws begint. PNO Consultants heeft circa 300 medewerkers, verspreid over 19 vestigingen in Europa, waarvan 9 in Nederland en de rest in Italië, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button komt u terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kunt u niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden, wilt u ons daarmee helpen en ons berichten als een link niet meer werkt?

Wilt u op de hoogte blijven van andere mooie vacatures in Twente? Schrijft u zich dan hier in!

Meer informatie

Capitool 15
7521 PL ENSCHEDE
088 - 838 13 81