Senior Organic Chemist

Vanwege groei is NX Filtration op zoek naar een Senior Organic Chemist. Wil jij een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en optimaliseren van nieuwe en bestaande membranen? Reageer dan op deze mooie vacature. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Verantwoordelijkheden!

In een multidisciplinair team draagt jij direct bij door jouw inzichten te delen vanuit een moleculair/polymeer oogpunt.

JIj bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en optimaliseren van nieuwe en bestaande membranen.

Tevens draag jij bij aan de verdere verduurzaming van onze grondstoffen en eindproducten. 

Vanuit jouw expertise ondersteun jij Productie, Sales en Application Engineering.


Het werk is erop gericht om zowel op korte als lange termijn verbeteringen en vernieuwingen te realiseren voor onze membraan producten. Daarbij worden zowel de duurzaamheid als de intrinsieke eigenschappen van onze membranen in ogenschouw genomen.

 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe polymere membranen en het verbeteren van ons huidig portfolio.
 • Je bent onze expert in de communicatie en interactie met industriële partners op gebied van polymeren.
 • Je onderhoudt contacten met academische partners.
 • Als specialist op gebied van organische chemie draag je actief bij in verdere verduurzaming van onze producten en processen.
 • Je bent het aanspreekpunt voor complexe (polymeer) chemische vraagstukken vanuit ontwikkeling, productie, en Application Engineering.
 • Naast de uitvoerende activiteiten als specialist zul je tevens actief zijn als projectmanager binnen R&D, waar je de leiding mag nemen over een jong, enthousiast team.

Functievereisten

 • Ervaren organisch chemicus of vergelijkbare achtergrond.
 • Ervaring met (polymeer) synthese is een pre.
 • Ruime kennis op het gebied van polymere materialen.
 • Vergaande kennis op gebied van analytische methodes.
 • Jij bent een echte teamplayer die gestructueerd kan werken.
 • jij bent resultaatgericht en beschikt over analytisch denkvermogen. 

Aanbod

Werken bij NX Filtration biedt jou de kans om samen met een gedreven en enthousiast team een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering en groei van NX Filtration. Je werkt in een open en informele sfeer waar de lijnen erg kort zijn en eigen inbreng wordt gestimuleerd. Een zelfstandige functie binnen een snelgroeiende, dynamische organisatie in een internationale omgeving waar je alle ruimte krijgt om te groeien als mens maar ook in je carrière ambities. Het is vanzelfsprekend dat we jouw uitstekend belonen en waarderen.

Bedrijfsprofiel NX Filtration

NX Filtration biedt oplossingen voor het filteren van water en dranken, gebaseerd op innovatieve (nano)membraantechnologie en duurzame productiemethoden. Men produceert geavanceerde holle vezelmembranen voor gebruik in nanofiltratie-, ultrafiltratie- en microfiltratie toepassingen, waarmee haar partners kunnen excelleren in duurzame membraanfiltratietoepassingen.


Onze wereld wordt steeds meer geconfronteerd met uitdagingen rond waterschaarste en watervervuiling. De membraantechnologie van NX Filtration is in staat om organische stoffen selectief te verwijderen uit vervuild water, waaronder kleurstoffen, antibiotica, bacteriën en virussen. Dit heeft geresulteerd in nieuwe en eenvoudige processen voor de behandeling van water, het hergebruik van afvalwater en de productie van drinkwater.


Werken bij NX Filtration biedt jou de kans om samen met een gedreven en enthousiast team een belangrijke bijdrage te leveren aan professionalisering en groei van NX Filtration. Je werkt in een open en informele sfeer waar de lijnen erg kort zijn en eigen inbreng wordt gestimuleerd. Een zelfstandige functie binnen een snelgroeiende, dynamische organisatie in een internationale omgeving waar je alle ruimte krijgt om te groeien als mens maar ook in je carrière ambities.


NX Filtration, gevestigd in Hengelo en Enschede, is vanwege groei en de toekomstambitie op zoek naar een Projectmanager Mechanical Engineer. In deze dynamische functie richt jij je enerzijds op het optimaliseren en uitbreiden van de huidige productieapparatuur en processen, anderzijds op de ontwikkeling van deze technologie voor de nieuwe fabriek in Hengelo.


NX Filtration biedt oplossingen voor het filtreren van water en dranken, gebaseerd op innovatieve (nano)membraantechnologie en duurzame productiemethoden. NX Filtration is een jonge, internationale, innovatieve en dynamische hightech onderneming die binnen afzienbare tijd de wereldwijde toonaangevende producent en leverancier wil worden van deze innovatieve technologie en is sinds afgelopen zomer genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Productie vindt nu plaats in Enschede, tevens zal er eind 2023 een geheel nieuwe, zeer moderne membranen fabriek in Hengelo in gebruik worden genomen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van NX Filtration. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 35
7521 PH ENSCHEDE
085 - 0479 900