Senior Product Design Engineer

NX Filtration is op zoek naar een Senior Product Design Engineer. Bekijk de vacature voor meer informatie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Het ontwikkelen en optimaliseren van nieuwe en bestaande membraanmodules.

Het ondersteunen van inkoop bij het selecteren van spuitgietbedrijven, polymeerleveranciers, etc. en het assisteren bij het goedkeuren van de onderdelen door derden geproduceerd ( “Production Part Approval Process” (PPAP)).

Het ondersteunen van productie bij het implementeren van nieuwe producten.


Taken en verantwoordelijkheden


 • Je bent verantwoordelijk voor het ontwerp in Solidworks, de kwaliteit van de tekeningen en het onderhoud van de tekeningen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de selectie van de juiste constructiematerialen.
 • Je bent onze expert in de communicatie en interactie met externe spuitgiet / extrusie / rotomold en tooling partners.
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren/laten uitvoeren van CFD modellen om hydrodynamica in de modules en rack in kaart te brengen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het testen/ laten testen van de mechanische sterkte van jouw ontwerpen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de bouw/ het laten bouwen van prototypes.
 • Naast de uitvoerende activiteiten als productontwikkelaar zul je tevens actief zijn als projectmanager.

Functievereisten

 • Mechanisch ingenieur of vergelijkbare opleiding.
 • Bewezen ervaring in het ontwikkelen van kunststof onderdelen (min 5 jaar).
 • Ruime kennis op het gebied van polymere materialen.
 • Werkervaring met Solidworks, FEA, CFD, spuitgieten en andere vormgevende technieken.
 • Project management.
 • Kennis van producten die onder druk en flow moeten opereren is een voordeel.
 • Kennis en ervaring met “mold flow” simulaties is een voordeel.
 • Verder ben jij creatief, zelfstandig en werk jij gestructureerd. 
 • Jouw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels zijn uitstekend. 

Aanbod

Werken bij NX Filtration biedt jou de kans om samen met een gedreven en enthousiast team een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering en groei van NX Filtration. Je werkt in een open en informele sfeer waar de lijnen erg kort zijn en eigen inbreng wordt gestimuleerd. Een zelfstandige functie binnen een snelgroeiende, dynamische organisatie in een internationale omgeving waar je alle ruimte krijgt om te groeien als mens maar ook in je carrière ambities. Het is vanzelfsprekend dat we jouw uitstekend belonen en waarderen.

Bedrijfsprofiel NX Filtration

NX Filtration biedt oplossingen voor het filteren van water en dranken, gebaseerd op innovatieve (nano)membraantechnologie en duurzame productiemethoden. Men produceert geavanceerde holle vezelmembranen voor gebruik in nanofiltratie-, ultrafiltratie- en microfiltratie toepassingen, waarmee haar partners kunnen excelleren in duurzame membraanfiltratietoepassingen.


Onze wereld wordt steeds meer geconfronteerd met uitdagingen rond waterschaarste en watervervuiling. De membraantechnologie van NX Filtration is in staat om organische stoffen selectief te verwijderen uit vervuild water, waaronder kleurstoffen, antibiotica, bacteriën en virussen. Dit heeft geresulteerd in nieuwe en eenvoudige processen voor de behandeling van water, het hergebruik van afvalwater en de productie van drinkwater.


Werken bij NX Filtration biedt jou de kans om samen met een gedreven en enthousiast team een belangrijke bijdrage te leveren aan professionalisering en groei van NX Filtration. Je werkt in een open en informele sfeer waar de lijnen erg kort zijn en eigen inbreng wordt gestimuleerd. Een zelfstandige functie binnen een snelgroeiende, dynamische organisatie in een internationale omgeving waar je alle ruimte krijgt om te groeien als mens maar ook in je carrière ambities.


NX Filtration biedt oplossingen voor het filtreren van water en dranken, gebaseerd op innovatieve (nano)membraantechnologie en duurzame productiemethoden. NX Filtration is een jonge, internationale, innovatieve en dynamische hightech onderneming. Zij willen binnen afzienbare tijd de wereldwijde toonaangevende producent en leverancier worden van deze innovatieve technologie en is sinds afgelopen zomer genoteerd aan de Amsterdamse beurs. De productie vindt nu plaats in Enschede, eind 2023 zal een geheel nieuwe, zeer moderne membranen fabriek in Hengelo in gebruik worden genomen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de NX Filtration Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 35
7521 PH ENSCHEDE
085 - 0479 900