Firmware Engineer

Nedap is op zoek naar een Firmware Engineer

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-1-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In de rol van Firmware Engineer ontwikkel je mee aan onze producten en draag je bij aan onderzoeken omdat wij het maximale uit de hardwarematige mogelijkheden en natuurkundige wetten proberen te halen. Al onze producten zijn voorzien van geavanceerde algoritmen die in-huis worden ontwikkeld, zeer onderscheidend zijn én steeds belangrijker gaan worden. Onze producten zijn altijd online en (waar ook ter wereld) verbonden met onze cloud omgeving. Voor meer informatie over onze producten kun je kijken op onze website: nedap-retail.com.


Binnen onze R&D-afdeling werken we met de allernieuwste technologieën die betrekking hebben op RFID. Denk hierbij aan concepten als beamsteering, DSP en Angle of Arrival. Bij deze ontwikkelingen maken wij onder andere gebruik van realtime operating systemen, embedded linux, C++, Java en python. Bij de ontwikkeling maken wij gebruik van hardware die zowel een FPGA als een CPU heeft. Een uitdaging hierbij is om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de beschikbare rekenkracht. Daarnaast zijn wij bezig om de data zo snel mogelijk versturen naar de cloud omgeving om daar verdere verwerking te doen, dit wordt onder andere gedaan met behulp van web sockets.


Dit doen we zodat we voorop blijven lopen met onze technologische oplossingen voor de retailwereld. Kortom, we denken met ons team continu na over de winkel van de toekomst. 


Jouw team

Je komt te werken in het firmwareteam van onze R&D afdeling dat zich specifiek richt op de software voor onze producten. Dit team is multidisciplinair en bestaat uit negen personen met verschillende leeftijden en interessegebieden. Het is een team waarin waarde wordt gehecht aan een positief kritische instelling en waarin altijd ruimte is voor eigen inbreng. 

Functievereisten

Je bent academisch geschoold en hebt een opleiding gevolgd in de richting van Embedded Systems of Informatica. Je bent gericht op software (80%) en daarnaast heb je affiniteit met hardware om daar zoveel mogelijk uit te halen. 


Verder herken je jezelf in het volgende:

  • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring;
  • Je werkt graag mee aan een (theoretisch) onderzoekvraagstuk om tot maximale resultaten te komen; 
  • Ervaring met embedded systemen en RFID zijn een absolute pré;
  • Je bent assertief en uitgesproken; je steekt je mening niet onder stoelen of banken.

Aanbod

Uiteraard bieden we uitstekende primaire en secundaire voorwaarden. Zo ben je verantwoordelijk voor je eigen werktijden en vakantiedagen. Niemand houdt dit bij, we vertrouwen hierbij op jouw eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij jou de middelen om jouw verantwoordelijkheden te vervullen. Ook financieel is het goed geregeld hier. Naast je salaris en vakantiegeld, kent Nedap een 13e maand, een winstuitkering en de mogelijkheid tot aandelen. Ook hebben we een zeer aantrekkelijke pensioenregeling. Maar bovenal investeren we in jouw ontwikkeling! Nedap kent geen potjes voor jouw ontwikkeling. Naast ons uitgebreide introductieprogramma en persoonlijk ontwikkelingstraject, kijken we graag met jou mee naar jouw potentieel.

Bedrijfsprofiel Nedap

Het zoeken naar producten en het beheren van voorraden kost winkelmedewerkers veel tijd. Met onze RFID technologie voor artikelbeveiliging en in-store voorraadbeheer wordt het heel eenvoudig om alle processen binnen de winkel in real-time te monitoren en sturen. Medewerkers hoeven geen tijd meer te verspillen aan zoekwerk en kunnen meer aandacht besteden aan klanten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111