Programmamanager Digitalisering

Met jouw inhoudelijke kennis van digitale transformatie en ervaring hiermee binnen de zorg, gecombineerd met sterke analytische skills herken jij kansrijke innovaties in de zorg en weet jij deze voor MST breed toegankelijk te maken. Herken jij je helemaal hierin? Dan hoort MST graag van je!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
21-8-2022
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Je gaat binnen de afdeling ICMT (ICT en Medische Technologie) werken aan de verdere vernieuwing en innovatie binnen een ambitieus topklinisch Santeon ziekenhuis. Dit doe je samen met medisch specialisten, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, technisch geneeskundigen, en andere professionals. Ook vindt er veel wetenschappelijk onderzoek plaats in MST, grotendeels maar niet alleen, vanuit de 8 leerstoelen aan de Universiteit Twente. MST kent onder meer een actieve en betrokken cliëntenraad met een groot digitaal cliëntpanel.


MST heeft ook de ambitie het eerste Nederlandse topklinische Technisch Medisch Ziekenhuis te worden. In MST zijn vanuit deze ambities reeds veel initiatieven, projecten en trajecten opgestart met een eigen dynamiek, tijdspad en uitkomst. Belangrijke digitalisering thema’s daarbinnen zijn: de inrichting van regionale zorgpaden, zorg en ondersteuning op afstand vanuit het ziekenhuis, en  verdergaande thuiszorg en andere zorgmodellen dichterbij de patiënt. De Raad van Bestuur acht het van wezenlijk belang om de synergie te bevorderen die uit deze initiatieven voortkomt. Integraliteit en samenhang zijn van groot belang om de juiste strategische koers te blijven varen. Jij vervult hierin een wezenlijke rol.


Als programmamanager is het ook jouw werk om digitale innovaties die al dan niet in MST zelf ontwikkeld zijn, te helpen identificeren en in MST de professionals en vakgroepen te faciliteren en te stimuleren zich proactief voor te bereiden op een veranderend zorglandschap. Daartoe volg je ook relevante maatschappelijke en economische ontwikkelingen in de zorg op de voet en stel je je radar scherp op zorginnovaties, die bewezen effectief zijn in de praktijk.


Jouw verbindende en op innovatiegerichte benadering valt op. Je verplaatst je makkelijk door de organisatie, ziet kansrijke mogelijkheden voor innovatie op basis van digitalisering en met gevoel voor bijbehorende timing leg je verantwoordelijkheden daar waar ze horen. Je initieert, coördineert, begeleidt en stimuleert programma’s die onderdeel uitmaken van het MST-brede innovatieportfolio voor digitalisering binnen de zorg, in de context van regionale en landelijke samenwerkings-verbanden met andere ziekenhuizen (Santeon, ZNO etc).

Functievereisten

Je bent een stevige persoonlijkheid met lef en charisma om intern en extern zaken voor elkaar te krijgen. Met jouw goede communicatieve vaardigheden ben je in staat zowel bij medewerkers, bij vakgroepen als bij het management de juiste toon te vinden. Je bent het gewend mensen op positieve en sturende wijze te betrekken bij optimalisatie van processen en werkwijzen. Je kunt overtuigend zijn en nieuwe inzichten verschaffen, maar daarnaast ben je ook informerend en zorg je ervoor dat je mensen meeneemt in veranderingen. Hierdoor creëer je draagvlak en acceptatie en zorg je dat zaken daadwerkelijk veranderen binnen de organisatie.

Je denkt graag out-of-the-box, maar houdt oog voor synergie met andere programma’s en processen en met de praktijk, waardoor je oplossingen praktisch werkbaar zijn. Je hebt een gestructureerde werkwijze en weet deze ook op anderen over te brengen. Bovenal ben je een teamspeler die bijdraagt aan de verdere groei en professionalisering van de infrastructuur van innovaties in MST. Je rapporteert aan de Afdelingsmanager Beleid & Strategie binnen de afdeling ICMT.

 


  • Je beschikt over een relevant wo-diploma en aanvullende academische scholing op het gebied van project- en verandermanagement (MBA of MHA);
  • je hebt kennis van en inzicht in de structuur van de ziekenhuisorganisatie, bestuurlijke verhoudingen, beleids- en besluitvormingsprocessen, onder meer opgedaan vanuit een medisch specialistische achtergrond;
  • je hebt meerjarige (5-10) werkervaring als senior projectmanager of (junior) programmamanager bij digitale transformatietrajecten in een grote organisatie (buiten de zorg);
  • je hebt aantoonbaar ervaring met implementatie van innovaties (in de zorg);
  • je hebt een proactieve, open instelling, je hebt humor en je bent analytisch sterk;
  • je hebt daarnaast een zakelijke, resultaatgerichte benadering en stelt bedrijfsprocessen ten dienste van de klant; 
  • je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en past dit toe;
  • klantgerichtheid, organisatiesensitiviteit, inlevingsvermogen, tact, assertiviteit en overtuigings- en overredingskracht zijn nodig in gevarieerde interne en externe contacten.

Aanbod

Arbeidsovereenkomst: in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging of vast dienstverband

Ingangsdatum: z.s.m.

Arbeidstijd: 36 uur (fulltime) 32 uur is bespreekbaar

Salaris: Conform FWG 70

CAO: Ziekenhuizen

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

MST is een van de grootste werkgevers in de regio. We zijn een duidelijk zichtbare zorgorganisatie die met beide benen in de maatschappij staat. Na een zware periode als gevolg van Corona, kunnen we zeker weer vooruit kijken en is er ruimte ontstaan om nog krachtiger te focussen op onze ambities welke benoemd staan in onze Strategische Agenda 2023-2028.


MST is actief als topklinisch ziekenhuis in een regio waar veel mooie kansen liggen door de unieke samenwerking met het Tech Med Center en vakgroepen van de Universiteit Twente, de hogeschool Saxion, het ROC van Twente en het Roessingh. De samenwerking met de preferente zorgverzekeraar is tevens gericht op innovatie en vindt plaats samen met het andere Twentse ziekenhuis ZGT, de 14 Twentse gemeenten en binnen de ROAZ. Gezamenlijk wordt gewerkt aan de invulling van onze regionale zorgvisie, Twente Beter.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000