(Senior) Functioneel beheerder

Medisch Spectrum Twente is op zoek naar een (Senior) Functioneel beheerder. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-7-2022
Aantal uur
20
Vervaldatum
21-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Word jij enthousiast van het verbinden van mensen? Ben je communicatief sterk en klantgericht? Zoek jij naar een baan waarin je dagelijks het verschil kunt maken? Waarin jouw ontwikkeling centraal staat en jij je eigen werkweek en -tijden vorm kunt geven? Dan is dit de baan voor jou!

Als Functioneel beheerder HiX ben jij dé spil tussen zorgprofessionals en de centrale applicatie van het ziekenhuis: het elektronisch patiëntendossier (HiX).

Jij kunt je werk efficiënt plannen zodat afgesproken resultaten behaald worden en planningen worden gerealiseerd. Ook durf je verantwoordelijkheid te nemen om diverse collega’s mee te nemen bij het afhandelen van incidenten, uitvoeren van wijzigingen en afstemming met de gebruikers (dit doen we in Ultimo). Eenmaal ingewerkt, behoort ook het draaien van bereikbaarheidsdiensten tot je werktaken.

Je bent in staat om in een hectische situatie het overzicht te behouden en zo nodig zelfstandig beslissingen te nemen. Door je expertise en competenties opereer je gemakkelijk als spelverdeler bij het implementeren van updates en optimalisaties. Vanzelfsprekend weet je dat bij ons alles draait om de goede zorg voor onze patiënten en de optimale ondersteuning van onze zorgprofessionals.

Je ondersteunt onze zorgprofessionals (proceseigenaren en key-users) bij het optimale gebruik van de informatiesystemen binnen het ziekenhuis en je adviseert over informatievraagstukken. Je bent een cruciale verbinder tussen de zorgklant, de leverancier en de afdeling ICMT. In alle gevallen weet je de behoeften te vertalen naar een functionele oplossing.

Functievereisten

 • HBO werk- en denkniveau;
 • als senior heb je aantoonbare werkervaring en/of de juiste ontwikkelde competenties die passen bij een ervaren functioneel beheerder;
 • als junior ga je het commitment aan om je bij MST de komende jaren te ontwikkelen in het vakgebied van functioneel beheer binnen een ambitieus ziekenhuis;
 • je hebt affiniteit met de zorg;
 • je hebt kennis van project- en procesmatig werken;
 • je beschikt over didactische vaardigheden;
 • je beschikt over de competenties patiënt-/ klantgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid, probleemanalyse;
 • je bezit een zekere mate van zelfstandigheid, maar ook samenwerken is jou niet vreemd;
 • kennis van HiX, Clinical Assistent en/of werken binnen de zorg is een pré;
 • je bent gemotiveerd om in korte tijd veel te leren.

Aanbod

Werken bij Functioneel Beheer is werken in een uitdagende en inspirerende omgeving, die volop in ontwikkeling is, waar ruimte is voor nieuwe ideeën en je je snel thuis voelt! Daarnaast bieden wij jou:

 • een uitdagende werkplek waar jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat;
 • mogelijkheden voor opleiding en scholing;
 • werken in een divers team met leuke collega’s;
 • aandacht voor vitaliteit: deel jouw werk flexibel in voor een optimale werk/privé balans;
 • een contract voor bepaalde tijd, jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling, bij voorkeur 32 – 36 uur per week;
 • inschaling conform CAO Ziekenhuizen FWG 50 of 55 (senior).

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.500 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. Begin 2016 openden wij ons nieuwe ziekenhuis en onze volledig gemoderniseerde poliklinieken in Oldenzaal. MST is een van de grootste werkgevers in de regio. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.


De afdeling

Team Functioneel Beheer, onderdeel van de afdeling ICMT (ICT én Medische Techniek), bestaat uit een divers en enthousiast team van ongeveer 24 collega’s die dagelijks bezig zijn om de zorg voor de patiënt te verbeteren. Eind 2021 is het MST als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland live gegaan het nieuwe elektronisch patiëntendossier (EPD) van ChipSoft, HiX 6.3 standaard content. Het implementeren van een dergelijke ziekenhuis brede toepassing brengt natuurlijk uitdagingen met zich mee en biedt ook volop kansen voor ontwikkeling van jouw eigen kennis én van het systeem.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Medisch Spectrum Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000