Psychiater

In verband met pensionering van één van de collega’s is er binnen de vakgroep Psychiatrie van Medisch Spectrum Twente een vacature voor: 

Psychiater (0,6 – 0,8 fte)

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-12-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Voor onze vakgroep zoeken wij een verbindende pragmatische ziekenhuispsychiater met veel enthousiasme voor het vak en een grote mate van betrokkenheid bij de patiënten. Een collega die graag op het grensvlak van somatiek en psychiatrie werkzaam wil zijn. We zijn een actieve vakgroep die volop in ontwikkeling is vanuit een eigen visie op de ziekenhuispsychiatrie. Vanuit hier denken we actief mee met de ontwikkelingen in onze organisatie.


Onze nieuwe collega kan rekenen op een warme ontvangst. Je komt terecht in een vakgroep die patiëntenzorg hoog in het vaandel heeft staan en waarin bij uitstek multidisciplinair wordt gewerkt. Er worden klinische, poliklinische en consultatieve werkzaamheden verricht, daarnaast zul je participeren in de diensten.

Functievereisten

De vakgroep verwacht van een nieuwe collega:


  • grote inzet en een flexibele en collegiale opstelling,
  • een grote mate van patiënt- en klantgerichtheid
  • een opbouwende attitude ten aanzien van de samenwerking met andere vakgroepen,
  • duidelijke ambities met betrekking tot de verdere uitbouw, ontwikkeling en verdieping van de ziekenhuispsychiatrie
  • je verder ontwikkelen en verdiepen in de specifieke ziekenhuis psychiatrische interesse(s) behoort tot de mogelijkheden.

Aanbod

Een afwisselende baan met doorgroeimogelijkheden binnen een prettige en flexibele werkomgeving, waar volop ruimte is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast mag jij van ons als vakgroep verwachten dat we je goede ondersteuning bieden waaronder een adequaat inwerkprogramma, ruimte voor bij- en nascholing en intervisie.


Let op: wanneer je de opleiding net hebt afgerond of op het punt staat dat binnenkort te doen, nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren.


Ingangsdatum: 1 mei 2022

Arbeidstijd: 0,6 -0,8 fte (een aanstelling voor minder uren is bespreekbaar)

Salaris: Salaris- en arbeidsvoorwaarden conform de AMS plus.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

De vakgroep psychiatrie bestaat uit vier psychiaters en is onderdeel van het Medisch Specialistische Bedrijf en is werkzaam voor MST te Enschede. De vakgroep is onderdeel van het Psycho Medisch Centrum (PMC). Samen met de vakgroepen Medische Psychologie, Medisch Maatschappelijk Werk en Geestelijke zorg werken we aan een goede gezondheidszorg en kwaliteit van leven voor onze patiënten.


De hoog-specialistische MPU van het PMC beschikt over 12 bedden. Het accent van de afdeling ligt op de behandeling van complexe psychiatrie en somatische co-morbiditeit. De afdeling heeft een WvGGZ-erkening. Binnen de MPU wordt nauw samengewerkt met interne geneeskunde, MDL en longgeneeskunde. De samenwerking van MPU met andere disciplines is in ontwikkeling.


Naast de klinische afdeling verricht de ziekenhuispsychiatrie poliklinische werkzaamheden, deeltijdbehandeling en consultatieve diensten binnen het ziekenhuis. Poliklinische werkzaamheden zijn ingericht op behandelprogramma’s, o.a. een POP-polikliniek en depressie diabetes polikliniek. Deeltijdbehandeling bestaat o.a. uit verschillende groepsbehandelingsvormen en modules. Er zijn mogelijkheden van individueel werken tot het werken met kleine groepen (cognitieve module, PMT, stemmingsmodule, stemmingsmodule met diabetes mellitus enz.). Jaarlijks worden gemiddeld 1200 consulten verricht. Daarnaast bieden we al vele jaren stagemogelijkheden voor coassistenten, huisartsen in opleiding, ouderengeneeskundigen in opleiding en leiden we zelf verpleegkundig specialisten op.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van het Medisch Spectrum Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000