Obstetrie verpleegkunde

Binnen topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente bestaat binnen de Kraam/Verlos afdeling, onderdeel van het Vrouw Kind Centrum (VKC), een vacature voor

Obstetrie (O&G) verpleegkundige, afdeling Kraam/Verlos

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-10-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
10-10-2021
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Als obstetrieverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor een methodische zorgverlening waarin ouders en kind centraal staan. Je stelt verpleegkundige diagnoses, kiest interventies en speelt in op mogelijke complicaties. Je werkt binnen een multidisciplinair team. Preventie en Gezondheidsvoorlichting (GVO) maken integraal onderdeel uit van de zorgverlening.

Functievereisten

  • Opleiding HBO-V, MBO-V of A-verpleegkundige;
  • afgeronde opleiding tot obstetrie/gynaecologie verpleegkundige;
  • je bent secuur, ondernemend en energiek?
  • je hebt een proactieve houding? Een flexibele instelling, inlevingsvermogen, durf en lef?
  • je bent communicatief vaardig en kunt anderen inspireren, ondersteunen, grenzen aangeven, collega’s uitdagen en aanspreken op professioneel handelen;


Daarnaast: 


  • ben jij stressbestendig en hebt een creatieve en stimulerende houding ten aanzien van ontwikkelingen binnen het Vrouw Kind Centrum;
  • kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken; 
  • draag je de verantwoordelijkheid in relatie tot het zorgproces en kun je goed afstemmen en opschalen waar nodig;
  • ben je bevoegd en bekwaam voor het verrichten van voorbehouden handelingen en kun je protocollair werken;
  • en ben je BIG geregistreerd.


Belangrijke competenties:

Probleemoplossend vermogen, acuut kunnen schakelen en handelen, methodisch kunnen werken, goede sociale vaardigheden, stressbestendig, flexibel en initiatiefrijk.

Oordeelsvorming en samenwerken in relatie tot de grote diversiteit in disciplines op de verloskamers en het acuut kunnen schakelen en handelen.


Aanbod

Arbeidsovereenkomst: een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Ingangsdatum: z.s.m.

Arbeidstijd: 24 – 36 uur per week

Salaris: FWG 50

CAO: Ziekenhuizen

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.500 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen. Binnen MST is het Vrouw Kind Centrum (VKC) gevestigd, met de volgende specialismen: Gynaecologie, Verloskunde en Kindergeneeskunde.


De afdeling

Op de kraam/verlos afdeling liggen zwangeren, kraamvrouwen en zuigelingen. Binnen de afdeling Verloskamers vinden de (poliklinische) bevallingen plaats. Binnen het observatorium worden poliklinische verrichtingen uitgevoerd. De afdelingen zijn volop in ontwikkeling, waarbij ontwikkelingsgerichte zorg voor een groot deel is geïmplementeerd. We werken intensief samen met de afdeling Neonatologie aan gezinsgerichte zorg. De specialismen gynaecologie en verloskunde vormen bij het Medisch Spectrum Twente één afdeling. Ons team bestaat uit enthousiaste betrokken obstetrie verpleegkundigen, secretaresses en roomservicemedewerkers.

Je werkt samen met de klinisch verloskundigen, de gynaecologen en arts-assistenten gynaecologie. De afdeling Kraam/verloskunde bestaat uit 7-10 verloskamers, observatorium, 18 bedden en 6 gynaecologie patiënten. Er vinden jaarlijks ongeveer 2000 (poli)klinische bevallingen plaats.


Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van het MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000