Calculator/ kostendeskundige

Koopmans TBI is op zoek naar een Calculator/ kostendeskundige.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-8-2020
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In de functie van calculator / kostendeskundige ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de realisatiekosten van een bouwproject. De rol van calculator / kostendeskundige wordt steeds uitdagender, doordat bouwprojecten steeds omvangrijker en complexer worden. Door de Koopmans Werkwijze ben je al vroeg betrokken bij het engineerings- en bouwproces van onze projecten. Als calculator / kostendeskundige denk jij na over hoe wij willen gaan bouwen en maakt de vertaling naar een juiste begroting. Je maakt een objectieve kostenindicatie en komt met een scherp, maar realistisch voorstel naar de klant.


Jij voelt je helemaal thuis in de bouwwereld; denkt mee over bouwmethodieken, technische risico’s en procesoptimalisaties. Je adviseert over alternatieven en/of optimalisaties met betrekking tot materialen en bouw- en montagetechnieken. Tevens geef je advies over een optimale inrichting van ontwerp- en calculatie activiteiten in samenspraak met het hoofd bouwkosten. Je maakt onderdeel uit van één of meerdere projectteams en hebt een nauwe samenwerking met projectontwikkeling en commercie. Binnen het projectteam ben jij dé expert op het gebied van bouwkosten. Om een optimale overdracht binnen het projectteam te realiseren, zorg je voor een compleet calculatiedossier inclusief kostenanalyse en alternatieven.

Functievereisten

 • HBO werk- en denkniveau. Kandidaten met een afgeronde opleiding MBO Bouwkunde, aangevuld met werkervaring als calculator voor woning- en/of utiliteitsbouwprojecten nodigen wij ook van harte uit te solliciteren. Een praktische denkwijze vinden wij voor deze functie belangrijk.
 • Minimaal 5 tot 10 jaar ervaring als calculator bij een middelgroot bouwbedrijf.
 • Een aanvullende calculatieopleiding heeft een sterke pré.
 • Kennis van bouwmethodieken, bouwmaterialen en wet- en regelgeving.
 • Kennis van BIM processen heeft een sterke pré.
 • Je bent analytisch vaardig en beschikt over hoge kwaliteitseisen.
 • Ervaring met Ibis Trad of een vergelijkbaar calculatieprogramma
 • Je hebt ervaring met diverse complexe contractvormen en beschikt over kennis van risicobeheersing.
 • Zelfstandigheid en betrouwbaarheid als spil binnen team.

Aanbod

 • Koopmans medewerkers zijn VIT: Verantwoordelijk, Innovatief en met een belangrijke focus op Teamwork. Dat betekent onder andere dat wij je veel vrijheid bieden en dat wij altijd openstaan voor nieuwe ideeën en slimme oplossingen. Dienstverlenend leiderschap staat centraal, in combinatie met klantgerichtheid, innovatiekracht, samenwerking en duurzaamheid.
 • Wij bieden een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen richting kostendeskundige.
 • Een tantième en goede pensioenregeling zijn aanwezig.
 • De cao Bouw & Infra is van toepassing.
 • Koopmans is onderdeel van TBI. Hierdoor kun je naast de arbeidsvoorwaarden van Koopmans gebruik maken van alle voordelen die de holding biedt. Denk bijvoorbeeld aan een studiefonds voor schoolgaande kinderen boven de 12 en toegang tot de TBI Acdmy. Daarnaast zijn opleidingsmogelijkheden buiten de organisatie uiteraard bespreekbaar.

Bedrijfsprofiel Koopmans TBI

De vestigingen van Koopmans zitten in Enschede en Deventer. Als calculator / kostendeskundige werk jij vanuit de vestiging Enschede, maar zal ook wel eens op projectlocatie aanwezig zijn.


Dagelijks werkt Koopmans aan de realisatie van uiteenlopende projecten van woningen, zorgcentra, scholen en kantoren met een duidelijke meerwaarde voor eigenaren en gebruikers. Wij ontwikkelen gebouwen van hoogwaardige stedenbouwkundige, architectonische en duurzame kwaliteit en realiseren nieuwbouw- en herstructureringsprojecten. De meeste projecten zitten in de provincies Overijssel, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland. In overleg met Hoofd bouwkosten wordt bepaald aan welke projecten jij gaat werken. Hierbij wordt rekening gehouden met type project, jouw ervaring en planning.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Koopmans TBI. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Marssteden 66
7547 TD ENSCHEDE
053 - 4 600 600