Business Controller Horeca

Vanuit sterke inhoudelijke analyses en een solide financiële beheersing het verschil maken en ons management voorzien van het juiste advies? Het kan bij Grolsch in Twente!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-11-2019
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als Business Controller werk je op de afdeling Commercial Finance binnen Grolsch. Jouw doel? Samen met de Sr. Business Controller Horeca en de BC Horeca & Fixed Costs genereer jij inzichten en aanbevelingen waarmee de resultaten binnen ons Horeca kanaal positief worden beïnvloed. Hoe? Door onder andere de omzetontwikkeling te analyseren per regio, merk en klant ten opzichte van onze strategische plannen en budgetten en door er voor te zorgen dat de financiële beheersing in het kanaal op orde is.


Ook ben:

 • Je bent continu bezig met het updaten, onderhouden en optimaliseren van onze financiële en administratieve processen binnen Horeca;
 • Je bent de financiële business partner van het Horeca Operations team en ondersteunt hen om zo kosten efficiënt mogelijk de operationele werkzaamheden binnen zowel reguliere horeca als events te doen;
 • Je analyseert op maandbasis de resultaten in het horeca kanaal en door het maken van deze rapportages kom je tot inzichten en trends waarmee wij ons rendement verder kunnen verbeteren of waar mogelijk bijsturen;
 • Je kijkt continu hoe je rapportages en cijfers nog slimmer, interactiever en dynamischer kunt weergeven waarmee de mate van impact vergroot wordt;
 • Samen met de budgethouders maak je de jaarlijkse afdelingsbudgetten binnen horeca. Je weet hierbij in te schatten waar extra geïnvesteerd dient te worden en waar ruimte is om te optimaliseren.

Functievereisten

Een echte teamspeler die sterk in zijn schoenen staat en een gezonde ambitie kent om te blijven verbeteren. Met jouw analytisch vermogen ben jij in staat om vanuit een veelvoud aan data, simpele inzichten en conclusies te genereren. Daar ligt jouw kracht en weet je impact te maken! Daarnaast beschik je over sterke communicatieve vaardigheden waardoor je in staat bent om vanuit jouw analyses ook een gedegen advies uit te brengen. Je denkt in kansen en oplossingen, en je hebt daarnaast een natuurlijke drang zaken te doorgronden. Ook weet je makkelijk je weg te vinden in de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.


Wat vinden we verder op jouw CV?

 • Een wo-diploma, bij voorkeur in de richting Bedrijfseconomie of andere financiële opleiding;
 • 1-3 jaar relevante ervaring binnen bij voorkeur een Business Control gerelateerde functie;
 • Sterke affiniteit met data, je voelt je vooral als een vis in het water met Microsoft Excel;
 • Je bent bekend met moderne Business Intelligence systemen, zoals Power BI.

Aanbod

Werken bij Grolsch betekent samen met je collega’s bijdragen aan verbetering, vernieuwing en groei van onze organisatie en de tevredenheid van onze klanten. We houden van uitgesproken collega’s met concrete plannen die hun verantwoordelijkheid nemen en eigen ideeën hebben. We stimuleren zelfstandigheid en moedigen talent aan. We geloven dat het beste bier wordt gemaakt met de inzet van de beste mensen!

Bedrijfsprofiel Koninklijke Grolsch

Wist je dat Grolsch:

 • Een historie heeft die teruggaat tot 1615 en we daarmee tot de oudste ondernemingen van Nederland behoren?
 • Uitsluitend bier brouwt en is uitgegroeid tot één van de allersterkste A-merken van Nederland?
 • Zich sinds 1995 ‘Koninklijk’ mag noemen?
 • 600 collega’s voor jou heeft in Nederland?
 • Onderdeel uitmaakt van Asahi Europe en een sterk en divers merkenportfolio heeft met o.a. Grolsch, Peroni, Meantime en Asahi?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Grolsch. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Brouwerslaan 1
7548 XA ENSCHEDE
053-4833463