Programmamanager Analytical Excellence

Infotopics is op zoek naar een Programmamanager Analytical Excellence

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-6-2021
Aantal uur
32
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Bij Infotopics streven we naar Analytical Excellence. We helpen organisaties, afdelingen en bovenal mensen bij het vinden van inzichten en antwoorden op basis van data. Dit doen we op basis van de data-strategie van de klant en met een geïntegreerde focus op mensen, processen en technologie. We werken met de beste technologie en leveren expertise in de vorm van consultancy en opleiding, slimme data-oplossingen en licentie services.


Het gesprek over nut en noodzaak van datagedreven werken is het station van ‘waarom’ inmiddels gepasseerd. Het concentreert zich nu vooral op de vragen ‘wat’ moet je doen om waarde te halen uit data en ‘hoe’ doe je dat dan? De business unit Analytics focust zich op deze vraagstukken bij klanten in verschillende domeinen. Van zorg, tot onderwijs, tot lokale overheid en e-commerce. We helpen onze klant met het vormen van een data strategie, en voeren vervolgens een assessment uit om de huidige situatie in kaart te brengen op de pijlers: people, process, technology en data. De uitkomst plotten we op ons Blueprint Framework en dit geeft een duidelijk beeld en houvast van de af te leggen route naar ‘analytical excellence’. Zodra de ‘wat’ duidelijk is geven we gezamenlijk invulling aan het ‘hoe’. Infotopics Analytics biedt business en technologie consultancy aan en verzorgt trainingen en opleidingen om mensen naar het benodigde niveau te brengen.


Wat houdt de functie in?

Als programmamanager Analytical Excellence ben jij hét aanspreekpunt voor onze strategische klanten. Je initieert gesprekken over het vormgeven van hun data strategie en het invullen van de ‘wat’ en ‘hoe’ om analytical excellence te bereiken. Het programma dat hieruit naar voren komt geef je vorm in samenwerking met collega consultants, trainers en datacoaches. Samen werken jullie aan kwalitatief sterke dienstverlening en dragen zo bij aan het succes van de klant.

 • Je bent verantwoordelijk voor het binnenhalen en uitbouwen van strategische klantopdrachten en werkt aan een lange termijn relatie.
 • Je snapt precies wat het management van grote organisaties belangrijk vindt en weet wat er nodig is om business en IT gebruikers in staat te stellen om data-bedreven te werken.
 • Je ontwikkelt data-strategieën en bijpassende analytics proposities en hebt hier een duidelijke visie op.
 • Je bent op de hoogte van de proposities, kennis en kunde die we in huis hebben en weet deze in te zetten in jouw programma’s.
 • Je geeft functioneel leiding aan het team van collega’s dat actief is bij jouw strategische accounts en coacht hen om elke dag een beetje beter te worden in hun werk.

Functievereisten

Waarom past deze functie helemaal bij jou?

Je  hebt al aardig wat ervaring als programmamanager, strategisch adviseur, consultant of een vergelijkbare functie op het gebied van data gedreven werken. Je bent bedrijfskundig onderlegd en weet welke rol IT speelt in een organisatie en je kunt de brug slaan tussen beide. Je hebt al een aantal succesvolle analytics implementatie projecten op je naam staan en dit vakgebied is dan ook zeker niet onbekend voor jou. De drive om je hierin steeds verder te ontwikkelen is ook enorm groot. Je hebt kennis van en ervaring in strategie executie en verandermanagement. Het succes van de klant is ook jouw succes. De leiding nemen gaat je van nature goed af en je weet anderen te enthousiasmeren en te overtuigen. Je bent een energie, daadkrachtige persoonlijkheid, die visie kan uitdragen over de waarde van een analytics cultuur voor een organisatie. Je bent een zelfstarter en een initiatiefrijke persoonlijkheid. Je bent minimaal 32 uur in de week beschikbaar. De standplaats voor deze functie is flexibel. Je kunt werken vanuit onze kantoren in Oldenzaal en Houten en deels vanuit huis.


Waarom maak jij het verschil in deze functie?

Jij ziet kansen in de markt en weet deze te vertalen naar de dienstverlening van BU Analytics en je beschikt hiervoor over een commerciële drive. Je bent een sparringpartner op strategisch niveau voor onze klanten én de interne organisatie. Je bent gedreven, oplossingsgericht en weet de klantvraag te vertalen naar de ontwikkeling van een analytical excellence programma. En als dit programma eenmaal staat, dan weet jij dit zelfstandig te implementeren bij de klant met hulp van je collega’s. Door jouw creativiteit en gedrevenheid weet jij klanten en collega’s te boeien. Doordat je ook nog over goede adviesvaardigheden beschikt en dit met impact weet te brengen, maak jij het verschil in deze functie.

Aanbod

Wat krijg jij hiervoor terug?

 • Een groei functie binnen een dynamisch bedrijf.
 • Samenwerken in een jong, enthousiast en informeel team.
 • Uitdagende klantvraagstukken bij verschillende soorten klanten.
 • Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Wij bieden volop ruimte voor jouw ontwikkeling.
 • Een marktconforme beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een uitdagende plek in een bedrijf waar feestjes, borrels en uitjes regelmatig plaatsvinden.


Bedrijfsprofiel Infotopics B.V.

Waarom werken bij Infotopics? Dankzij de successen die wij behalen voor onze klanten, zijn wij een gezond en groeiend bedrijf. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s met een passie voor ons vakgebied.


Wil je werken met de nieuwste technieken op het gebied van data analyse? Ben je nieuwsgierig, leergierig of heb je veel ervaring toe te voegen aan ons team? Bekijk dan de vacatures en vertel ons waarom jij onze nieuwe collega wilt worden.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Infotopics. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Gerard Hollinkstraat 1,
7575 BB, Oldenzaal
+31(0)541 532010