Supply Chain Engineer

Wil jij verantwoordelijk worden voor de inkoop van technische componenten voor de bouw van machines? En wil jij met de Projectleider bespreken wat er ingekocht moet worden, wanneer dit binnen moet zijn en aan welke specificaties dit moet voldoen? Bekijk dan deze vacature van IMS!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-5-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Supply Chain Engineer bij IMS ben je verantwoordelijk voor de inkoop van technische componenten voor de bouw van machines. Je bent bij alle bouwprojecten betrokken en bespreekt samen met de Projectleider wat er ingekocht moet worden, wanneer dit binnen moet zijn en aan welke specificaties dit moet voldoen. Daarna ga je aan de slag met het aanmaken van inkoopoffertes, inkooporders en opdrachtbevestigingen, en blijf je de lopende bestelling monitoren. 


IMS werkt met 30 tot 40 leveranciers voor maak- en koopdelen. Sommige onderdelen koop je regelmatig in, aangezien deze voor vrijwel elk project gebruikt worden. In de meeste gevallen vraagt inkoop om meer handelingen: zo moeten veel onderdelen nog geassembleerd worden en hiervoor een tussenstop maken bij een andere leverancier. Hierdoor volgen bestellingen diverse routes binnen het supply chain proces.


Zodra een project van start gaat, heb je dagelijks contact met de Werkvoorbereider, de Engineers en de Projectleider. Je zoekt leveranciers die op hun behoeftes kunnen inspelen, waarvoor het belangrijk is dat je technisch onderlegd bent. Enerzijds ben je in staat om technische tekeningen te lezen en om te zetten in een bestelling; anderzijds kun je concrete vragen over technische elementen beantwoorden die leveranciers aan jou stellen. Ook als de bestelling de deur uit is, blijf je nauw in contact met hen. Je bent op de hoogte van de planningen en trekt op tijd aan de bel bij een vertraagde levering. 


Daarnaast stel je maandelijks rapportages op over inkoopdoelstellingen en leverperformances. Jij gaat in gesprek met (potentiële) leveranciers en maakt duidelijk in hoeverre IMS tevreden is met de samenwerking.


Je werkt in team Bedrijfsbureau met drie collega's en één Manager. Jouw focus ligt op inkoop, maar je bent wel bereid om taken van collega's over te nemen bij drukte. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning van de Logistiek Medewerker bij het in ontvangst nemen van bestellingen.


"Als je het leuk vindt om veel met inkoop bezig te zijn, en je het uitdagend vindt dat je op een kleine supply chain afdeling werkt en daardoor soms ook bezig bent met taken van collega’s, dan is dit een baan voor jou."


Agenda

"Op een leuke werkdag krijg je het voor elkaar om onderdelen met een lange levertijd eerder te laten leveren. Hierdoor is de vertraging van het project een stuk minder en neemt de druk op de collega’s uit het projectteam af."


Voorbeeld uit de praktijk 

"Je bent de inkoopplanning met de Projectleider aan het bespreken naar aanleiding van het feit dat bepaalde onderdelen niet op tijd geleverd kunnen worden. Hierdoor loopt het project vertraging op. Hoe pak je dit aan?"

Functievereisten

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Affiniteit met techniek
 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Vindingrijk, betrokken en vasthoudend

Aanbod

 • €3.000 - €5.000 bruto p/m, afhankelijk van kennis en ervaring
 • 40-urige werkweek
 • 27 vakantiedagen + 7 atv-dagen
 • Persoonlijk opleidingsbudget


Groeipad

Het groeipad binnen IMS staat niet vast. Je krijgt de kans en de ruimte om jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen, bijvoorbeeld door trainingen te volgen. Hier is budget en tijd voor. Eigen initiatief en ondernemerschap wordt gewaardeerd binnen IMS.

Bedrijfsprofiel IMS

Werken bij IMS

IMS (Integrated Mechanization Solutions) ontwikkelt en levert zeer nauwkeurige productiesystemen. IMS doet dit al twintig jaar, met Almelo als vestigingsplaats. IMS is gespecialiseerd in het bouwen van (geautomatiseerde) assemblagelijnen en de procesautomatisering voor kleine, complexe producten en assemblages. IMS streeft hierbij altijd naar nauwkeurigheid en hoge volumes in de assemblagemachines.


De klanten die IMS ondersteunt zijn voornamelijk OEM's en TIER 1-toeleveranciers op het gebied van automotive, fotonica, smart devices en de medische wereld.


 • Hoofdkantoor in Almelo
 • Actief in 20 landen
 • 120 werknemers in Nederland
 • 20% / 80%
 • Gem. leeftijd 40 jaar
 • Mogelijkheid om tot 20% thuis te werken

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van IMS. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Einsteinstraat 16
7601 PR ALMELO
0546 80 55 80