Sales Manager

Vind jij het leuk om met techniek bezig te zijn en complexe klantcases te begrijpen, en vind je het een uitdaging dat het proces bij een klant soms lang kan duren? Dan is deze baan bij IMS iets voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-4-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Sales Manager bij IMS ben je verantwoordelijk voor het leggen van contacten met potentiële klanten en het uitwerken van het daaropvolgende traject dat tot een opdracht leidt. Ook onderhoud je de relatie met bestaande klanten, om ervoor te zorgen dat er herhalingsopdrachten blijven binnenkomen. De nadruk van de functie ligt op de ontwikkeling van nieuwe klanten.


Je legt contact met potentiële klanten, bijvoorbeeld op beurzen, conferenties en netwerkbijeenkomsten. Je blijft in contact met deze partijen, brengt de behoefte in kaart en zorgt ervoor dat de competenties van IMS duidelijk zijn. Bij concrete interesse van de (potentiële) klant, zorg je ervoor dat de businesscase duidelijk is en ontwerp je - in samenwerking met de Productmanager en Systeemarchtect - een passende oplossing voor de klant. Dit kan zowel een standaard product zijn als een product met op maat gemaakte aanpassingen.


Vervolgens is het jouw taak om de oplossing ook daadwerkelijk te verkopen aan de klant. Dit gebeurt meestal in de vorm van een bezoek aan de klant, die in veel gevallen in het buitenland zit. Tijdens het bezoek zet je een goede presentatie neer en luister je  aandachtig naar de wensen van de klant: wat is het budget, wanneer zouden ze een bestelling willen doen en wat zien ze in de producten van IMS? Tijdens en na de realisatie van een project onderhoud je contact met de klant om in kaart te brengen of alles naar tevredenheid verloopt. Op deze manier bouw je een bestendige klantrelatie op.


Je werkt in het Salesteam met drie andere Sales Managers, en met enkele Productmanagers en Systeemarchitecten. Je legt verantwoording af aan de Sales Director.


"Als je het leuk vindt om met techniek bezig te zijn en complexe klantcases te begrijpen, en je het een uitdaging vindt dat het proces bij een klant soms lang kan duren, dan is dit een baan voor jou."


"Op een mindere werkdag heb je veel intern overleg en worden je telefoontjes niet beantwoord, waardoor je niet verder komt met een aantal projecten."

Functievereisten

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar werkervaring met de sales van (complexe) technische producten, bij voorkeur productie- en/of meet-equipment
 • Internationale ervaring is een pré
 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift, beheersing van andere talen is een pré
 • Resultaatgericht, goede luisteraar, goede netwerker
 • Bereidheid tot frequent reizen

Aanbod

 • €3.500 - €5.000 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring
 • Bonusregeling
 • 40-urige werkweek
 • 27 vakantiedagen + 7 atv-dagen
 • Persoonlijk opleidingsbudget


Groeipad

Het groeipad binnen IMS staat niet vast. Je krijgt de kans en de ruimte om jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen, bijvoorbeeld door trainingen te volgen. Hier is budget en tijd voor. Eigen initiatief en ondernemerschap wordt gewaardeerd binnen IMS.

Bedrijfsprofiel IMS

Werken bij IMS

IMS (Integrated Mechanization Solutions) ontwikkelt en levert zeer nauwkeurige productiesystemen. IMS doet dit al twintig jaar, met Almelo als vestigingsplaats. IMS is gespecialiseerd in het bouwen van (geautomatiseerde) assemblagelijnen en de procesautomatisering voor kleine, complexe producten en assemblages. IMS streeft hierbij altijd naar nauwkeurigheid en hoge volumes in de assemblagemachines.


De klanten die IMS ondersteunt zijn voornamelijk OEM's en TIER 1-toeleveranciers op het gebied van automotive, fotonica, smart devices en de medische wereld.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van IMS. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Einsteinstraat 16
7601 PR ALMELO
0546 80 55 80