QC Engineer

Lijkt het jou een uitdaging om in een internationale en vooruitstrevende omgeving te werken? Heb je affiniteit met QC, kun je gestructureerd werken en ben je communicatief vaardig? Wellicht is de vacature van QC Engineer bij HP Valves dan interessant voor jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-11-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als QC Engineer ben je samen met 4 directe collega’s verantwoordelijk voor onze kwaliteitsdocumentatie voor projecten in opdracht van contractors wereldwijd.

Rapportages van uitgevoerde metingen en tests worden door jou getoetst op conformiteit.  Daarbij beoordeel je inkoopdelen, interne fabricageprocessen en het afgemonteerde eindproduct op basis van internationale normen, geldende procedures en projectspecificaties.

Als QC Engineer ben je tevens verantwoordelijk voor het begeleiden van klantinspecties bij HP Valves in Hengelo en bij onze leveranciers. Daarover heb je regelmatig contact met collega’s van verschillende afdelingen, onze klanten en leveranciers. Corrigerende maatregelen worden door jou geïnitieerd, gecoördineerd en opgevolgd.

De door jou geaccordeerde documenten worden tot een complex Manufacturing Data Report (MDR) gecombineerd. De project specifieke eisen en de gedetailleerde feedback/vragen van klanten als Siemens of Kiewit, vereisen zelfstandigheid en overredingskracht in de communicatie en overzicht en zorgvuldigheid in de uitwerking.

Daarnaast denk je mee over verbetering van de QC werkzaamheden en ben je betrokken bij het opstellen van QC procedures voor uit te voeren controles en metingen in productie.


Functievereisten

  • Aantal jaren werkervaring in een gerelateerde functie in een internationale en             technische omgeving is een pré (starters worden ook uitgenodigd te solliciteren); 
  • Afgeronde administratieve/technische opleiding op MBO-4 niveau;  
  • Benodigde competenties: georganiseerd en gestructureerd, probleemoplossend, verantwoordelijkheidsgevoel, kritisch en communicatief vaardig; 
  • Goede kennis van MS Office en ERP software; 
  • Communicatief vaardig in de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift;


Aanbod

Na een gedegen inwerktraject krijg je binnen HP Valves de mogelijkheid om jouw opgedane kennis en ervaring toe te passen in de dagelijkse praktijk. Wij geloven er namelijk sterk in dat medewerkers vertrouwen én vrijheid moeten krijgen in het uitoefenen van hun functie. Dit betekent overigens niet dat je niet op anderen terug kunt vallen, integendeel. Er wordt open en direct gecommuniceerd en er heerst een goede, positieve sfeer op basis van solidariteit en collegialiteit. Wij bieden daarnaast een marktconform pakket aan arbeidsvoorwaarden bestaande uit een goed salaris, bonusregeling én diverse opleidingsmogelijkheden.


Bedrijfsprofiel HP Valves

HP Valves te Hengelo is een moderne en gerenommeerde producent van hoge druk afsluiters- en accessoires die wereldwijd worden toegepast in energiecentrales. HP Valves is uitgegroeid tot een belangrijke leverancier voor contractors en OEM’s wereldwijd, zoals Siemens, NEM Energy, Mitsubishi-Hitachi Power Systems en GE Power. Dankzij een uitstekende reputatie heeft HP Valves zich een positie verworven in het topsegment van deze wereldwijde markt. In totaal werken er ruim 140 medewerkers aan het ontwerp, de productie en de verkoop van appendages. HP Valves kenmerkt zich door een informele, pragmatische en resultaatgerichte cultuur. De medewerkers zijn betrokken en professioneel en krijgen veel ruimte voor initiatief en eigen ontwikkeling. HP Valves laat al jarenlang een gestage en gezonde groei zien. Om verdere groei mogelijk te maken is er een nieuwe fabriek met kantoren gebouwd op het High Tech Systems Park in Hengelo (ov). In het najaar van 2016 hebben wij deze locatie in gebruik genomen. Naast de Nederlandse hoofdvestiging heeft HP Valves een dochterbedrijf in Seoul, Zuid-Korea dat met ruim 70 medewerkers complementaire producten ontwerpt en produceert.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van HP Valves. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Haaksbergerstraat 55
7554 PA HENGELO
074 - 782 0000