Teammanager Financiën

Gemeente Hengelo is op zoek naar een Teammanager Financiën. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je geeft leiding aan het team Financiën, dat onder de afdeling Financiën, Advies en Control (FAC) valt. Het team levert een bijdrage aan een effectieve en efficiënte inzet van de (financiële) middelen, zorgt ervoor dat de administratie op orde is, levert professioneel en betrouwbare dienstverlening en werkt daarmee aan een financieel gezond Hengelo. Jouw team bestaat uit zo’n 30 medewerkers en je legt verantwoording af aan de afdelingsmanager. De teammanager Financiën werkt daarnaast nauw samen met collega (team-)managers.


Primair ben je vanuit je rol verantwoordelijk voor het goed functioneren van het team Financiën. Je hebt daarbij de (HR-) verantwoordelijkheid voor de realisatie van de uitvoeringsdoelen van het team, de dagelijkse aansturing, sparring en coaching van de medewerkers binnen het team en daarnaast stimuleer en faciliteer je persoonlijk leiderschap en vakmanschap. Je draagt bij aan het scherp krijgen en houden van de koers van het team en de afdeling.


Taken en verantwoordelijkheden

Je besteedt een belangrijk deel van je tijd aan het sturen op en aanjagen en faciliteren van de ingezette ontwikkeling naar een toekomstbestendig team Financiën, uitgezet in de volgende vier sporen:

 • Digitalisering en automatisering; o.a. digitaliseren/vereenvoudigen management informatie.
 • Standaardisatie en rolduidelijkheid; o.a. scheppen van duidelijkheid in rollen en taken.
 • Finance als business partner; o.a. ondersteunen van business en bestuur in besluitvorming.
 • Verantwoorden, control en leren; o.a. versterken lerend vermogen.

Functievereisten

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau, ervaring op (team-)managementniveau met HRu0002verantwoordelijkheid en een achtergrond in financiën, waarbij gemeentelijke ervaring een pre is. Wij zijn specifiek niet op zoek naar de financieel expert van het team. Je hebt weliswaar affiniteit/ervaring met de inhoud van het vakgebied, maar weet de inhoud ook bij de mensen te laten.


Onderstaande persoonskenmerken komen in jouw profiel uitdrukkelijk naar voren

 • Jouw leiderschap wordt gekenmerkt door vertrouwen en verbinden, coachend en wanneer nodig sturend. Zo stimuleer je persoonlijk leiderschap en eigenaarschap bij medewerkers.
 • Je stuurt op resultaten én op houding en gedrag. Je weet de medewerkers in hun kracht te zetten, stuurt waar nodig en geeft ruimte waar dat kan. Je faciliteert, spiegelt en jaagt vernieuwing aan.
 • Je beschikt over sensitiviteit om medewerkers hierin te ondersteunen en te coachen en je begrijpt de bestuurlijke context.
 • Je bent een teamspeler die zich bewust is van de eigen rol en houding, maar je bent ook in staat om anderen vanuit een positieve grondhouding een spiegel voor te houden.
 • Op basis van je persoonlijkheid breng je rust en vertrouwen.
 • Met je humor en relativeringsvermogen breng je een stuk werkplezier.


Competenties en persoonlijke kwaliteiten

 • Probleemoplossend vermogen.
 • Ambitieus.
 • Krijgt een team mee, ook in de veranderende wereld.
 • Organisatiesensitiviteit, gevoel voor verhoudingen.
 • Coachend en motiverend peoplemanager.
 • Communicatief sterk.
 • Verbindend, toegankelijk en ‘leest tussen de regels door’.
 • Daadkrachtig en koersvast.
 • Humor en relativeringsvermogen.

Aanbod

Een interessante en stevige uitdaging wordt geboden in een prachtige en ambitieuze organisatie. Vanuit je eigen terrein mag je een bijdrage leveren aan een goed leefklimaat in de stad. Als werkgever biedt de gemeente Hengelo haar medewerkers aantrekkelijke arbeidsomstandigheden met volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden die aansluiten op eigen talenten en wensen. Niet te vergeten word je een goede sfeer met sociale en gedreven collega’s in het vooruitzicht gesteld.


Het salaris bedraagt maximaal € 6.103,-- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek (schaal 12). De uren zijn flexibel in te delen. Daarnaast bouw je een goed pensioen op via het ABP en is er een Individueel KeuzeBudget (IKB) van 17,05% van je (bruto)salaris, waarmee je de arbeidsvoorwaarden aanpast op jouw eigen omstandigheden.

Bedrijfsprofiel

Centraal gelegen in Twente, een stad met ruim 80.000 inwoners. Een stad in beweging, die hard werkt aan haar toekomst via de realisatie van diverse strategische opgaven als duurzaamheid en de transities binnen het sociaal domein. Indrukwekkend door de rijke, industriële geschiedenis, de huidige bedrijvigheid en de bijzondere toekomstplannen, zoals in de binnenstad het Hart van Zuid. Gewaardeerd als woonstad en verrassend door de vele kwaliteitswinkels, het culturele aanbod, de diverse evenementen en de horecafaciliteiten. Dat is Hengelo!


De organisatie

De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Dat doen zij vanuit leidende motieven persoonlijk, respectvol, duidelijk en betrouwbaar. Dat is de wijze waarop de gemeente vanuit houding en gedrag haar dienstverlening vormgeeft en hoe ze daarin met elkaar samenwerken.


Ondersteunend voor de richting die de gemeente Hengelo als organisatie op wil en de inhoudelijke opgaven waar zij voor staat, kent de organisatie sinds 1 juli 2021 een nieuwe structuur. Deze bestaat uit 8 afdelingen, 29 teams en 1 Centraal Management Team (CMT). Binnen deze structuur heb jij als aandachtsgebied financiën in de functie van teammanager Financiën.


De besturingsfilosofie van de nieuwe organisatie is gebaseerd op de zogenaamde ‘omgekeerde piramide’: hier staat de medewerker in zijn/haar kracht en heeft hij/zij vrijheid om als professional te handelen, binnen de heldere koers en kaders vanuit het CMT. Eenduidige sturing hierop vindt de gemeente Hengelo van groot belang. Dat is dan ook de reden waarom zij drie leidinggevende niveaus kent (concern-, afdelings- en teammanager), waarbij taken, rollen en verantwoordelijkheden helder zijn beschreven en een leidraad vormen voor het handelen in de praktijk.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Hengelo. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!