Adviseur inwonersbetrokkenheid

Gemeente Haaksbergen is op zoek naar een Adviseur inwonersbetrokkenheid. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
34
Vervaldatum
18-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In Haaksbergen schuilt een schat aan kennis en ervaring! Wij willen graag die (denk)kracht en creativiteit óptimaal benutten. Hiervoor zoeken wij een adviseur met visie die ons kan helpen om Haaksbergenaren uit te dagen om mee te denken en mee te doen. Ben jij onze nieuwe collega die aanjaagt, verbindt en ondersteunt en die de weg weet te vinden naar (financiële) mogelijkheden om initiatieven te ondersteunen?


Je gaat in gesprek met inwoners, ondernemers, dorpsraden, andere (belangen)groepen uit Haaksbergen, collega’s en bestuurders over de manier waarop inwoners kunnen bijdragen aan de opgaven van de gemeente. Zo willen we Haaksbergenaren laten meedenken over onderwerpen als de verbetering van het centrum, nieuw veiligheidsbeleid, afvalinzameling of aanpassingen aan een belangrijke verkeersader in Haaksbergen. Tegelijkertijd ondersteun je ideeën die inwoners zélf aandragen en help je deze te realiseren.


Samen met betrokkenen maak je plannen, zodat iedereen weet wat het doel van een project is, hoe je dat wilt realiseren, met wie en wanneer. Misschien is uiteindelijk niet iedereen het eens met elkaar. Belangen kunnen immers verschillen. Maar je hebt er wel voor gezorgd, dat er geluisterd is naar iedereen. Daardoor is de gemeente uiteindelijk in staat om de juiste afwegingen te maken en goede besluiten te nemen.  Wij zijn ervan overtuigd dat we mét elkaar de beste plannen kunnen maken!  Jij adviseert het college van B&W, het MT en collega’s over hoe we gebruik kunnen maken van de kracht van Haaksbergen.


Je weet op een creatieve manier allerlei werkvormen toe te passen voor participatie. Offline én online. Ook onze collega’s willen meer leren over participatie. Jij traint ze in hun participatie-skills. Verder zet je externe en interne communicatiemiddelen in om de buitenwereld en collega’s te bereiken.  Voor deze functie werk je in het gemeentehuis, maar ook op locatie. Daar waar het werk zich voordoet en wanneer het zich voordoet. Dat kan ook in de avonduren zijn.


Kortom, je laat Haaksbergen - Ster in Twente genoemd - nog meer stralen door inwoners te betrekken bij de dingen die we doen. Ambitie stellen we op prijs: er is in deze nieuwe functie volop ruimte om kansen te creëren en te pakken!

Functievereisten

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding en bij voorkeur minimaal 3 jaar werkervaring in de uitvoering en advisering rond inwonersbetrokkenheid
  • Je bent een denker en een doener. Je blijft niet hangen in ideeën, maar je weet deze ook tot uitvoer te brengen 
  • Je bent een netwerker en een verbinder
  • Je schakelt gemakkelijk tussen strategisch, tactisch en uitvoerend niveau. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en je bent hierin proactief
  • Je hebt gevoel voor communicatie. Je weet de juiste toon te raken en kunt met impact communiceren. Of dat nu via onze communicatiekanalen is of in persoonlijke gesprekken
  • Je staat stevig in jouw schoenen en laat niet over je heen lopen.

Aanbod

Wij bieden in eerste instantie een contract voor de duur van twee jaar. Je krijgt de mogelijkheid om je werk zelf in te delen, zodat werk en privé goed bij elkaar passen. Het maximumsalaris is € 5.021,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10A). Je wordt ingeschaald op basis van jouw opleiding en ervaring. Je ontvangt een Individueel Keuze budget van 17,05 % in aanvulling op je brutosalaris en je bouwt pensioen op bij het ABP.

Bedrijfsprofiel

Bij de gemeente Haaksbergen werken ongeveer 140 medewerkers. Samen met inwoners, verenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers werken we aan een samenleving die past bij onze gemeente. Dat doen we met een Toekomstvisie als vergezicht en aan de hand van een Verbeterprogramma. We hebben de komende jaren drie belangrijke prioriteiten. We willen de organisatie versterken, de financiën op orde krijgen en de relatie met de gemeenschap verbeteren. Dat is hard werken. Elke dag weer. De samenleving vraagt veel van ons. Inwoners willen meer dan ooit meepraten. Dat gesprek willen wij graag aangaan, omdat de beste plannen samen met inwoners tot stand komen. Help jij mee bouwen aan onze relatie met onze gemeenschap?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Haaksbergen. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!