Inspecteur kinderopvang

GGD Twente is op zoek naar een Inspecteur kinderopvang. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-1-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
29-1-2023
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als inspecteur kinderopvang ben je verantwoordelijk voor het toezicht houden op de kwaliteit van de kinderopvang in Twente. Zelfverzekerd stap jij onaangekondigd binnen bij een kinderdagverblijf, een gastouder of welke andere vorm van kinderopvang dan ook. Je vormt een professioneel oordeel over het beleid en de praktijk op het gebied van onder andere pedagogiek, veiligheid en gezondheid en legt deze vast in een compleet en duidelijk rapport. Je onderhoudt contacten met de kinderopvangorganisaties en bewaakt dat gemaakte afspraken worden nagekomen. In eerste instantie zul je je vooral gaan richten op de gastouderinspecties. Na verloop van tijd wordt dat uitgebreid met kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang.

Functievereisten

Jouw kwaliteiten

Als inspecteur kinderopvang sta je vanzelfsprekend stevig in je schoenen. Je hebt een grote mate van vrijheid en verantwoordelijkheid. Je werkt afwisselend thuis of op kantoor en bent veel onderweg. Daarom is het belangrijk dat je goed in staat bent je eigen werk in te plannen en dat je gedisciplineerd bent. Gezien alle ontwikkelingen in het werkveld is een flinke dosis flexibiliteit belangrijk. Wetgeving verandert en de rol van inspecteur verandert hierin mee. Je neemt dan ook regelmatig deel aan lokale, regionale en/of landelijke overlegstructuren om op de hoogte te blijven van relevante ontwikkelingen.


Je beschikt over goede contactuele vaardigheden, zoals tactisch optreden en het vinden van de juiste toon, gecombineerd met een zakelijke en objectieve houding. Hard op inhoud en zacht op de relatie is hierbij belangrijk. Het werk houdt soms het uitdragen van een impopulaire boodschap en het eisen van maatregelen in. Dit vraagt van de inspecteur zowel een grote kennis van alle aspecten van de wet- en regelgeving als een uitstekend beoordelings- en inlevingsvermogen richting de te inspecteren bedrijven/instellingen.


Verder vinden we het belangrijk dat je:

 • concreet, zakelijk en juridisch, in correct en helder Nederlands rapporteert;
 • belangrijke informatie herkent en verbanden legt tussen verschillende observaties en wettelijke eisen, en op basis hiervan juiste en realistische conclusies trekt;
 • je eigen koers bepaalt en deze vasthoudt, ook bij weerstanden;
 • flexibel bent en een collegiale instelling hebt;
 • kennis hebt van het openbaar bestuur en relevante wet- en regelgeving of bereid bent deze kennis op te doen.


Wat wij vragen

 • een afgeronde opleiding op HBO-niveau;
 • het is een pré als je ervaring hebt als inspecteur kinderopvang;
 • bereidheid tot het volgen van relevante scholing;
 • in bezit van een rijbewijs en eigen vervoer;
 • je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.

Aanbod

Een uitdagende baan in een fijne, professionele en dynamische werkomgeving, waar mensen werken die goed zijn in wat ze doen; met veel expertise en collegialiteit. Daarnaast bieden wij:

 • een functie van 32-36 uur per week;
 • in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
 • salaris: maximaal bruto € 4.208,- per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek;
 • interessante extra’s, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05%, deelname aan een actieve personeelsvereniging en een moderne werkplek;
 • standplaats: Enschede;
 • mogelijkheid tot deelname aan trainingen georganiseerd door de Twentse School;
 • ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.

Bedrijfsprofiel GGD Twente

GGD Twente is de gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente en bestaat uit de afdelingen Algemene Gezondheidszorg (AGZ), de Jeugdgezondheid (JGZ), Corona en een centrale stafafdeling. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de veertien Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.


GGD Twente is onderdeel van SamenTwente. Samen werken we aan en voor een gezond, veilig en vitaal Twente.


Je komt te werken bij de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ) in het team Inspectie en Hygiëne. Jouw team bestaat uit veertien inspecteurs en drie administratief medewerkers. AGZ kent daarnaast de volgende teams: Infectieziektebestrijding, Seksuele Gezondheid, Tuberculosebestrijding, Milieu en Gezondheid, Forensische geneeskunde en OGGZ.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de GGD. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 487 6888