Jeugdarts voor het vluchtelingenteam Jeugdgezondheid GGD Twente

Als jeugdarts geloof jij in het belang van een positief opgroeiklimaat voor kinderen. Een omgeving die voorwaarden waarborgt voor ontwikkeling. Het doel is dat kinderen opgroeien tot volwassenen met vertrouwen in zichzelf en de omgeving. 


Vluchtelingenkinderen hebben onze hulp hard nodig. Het vluchtelingenteam van de afdeling Jeugdgezondheid van GGD Twente zet zich in voor kinderen van asielzoekers, statushouders en voor de Oekraïense kinderen. Op steeds weer wisselende locaties door heel Twente.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-12-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Een uitdagende baan in een fijne, professionele en eigentijdse omgeving. 

Samen met een team van gedreven professionals zet jij je in voor het zo gezond mogelijk opgroeien en ontwikkelen van vluchtelingenkinderen in Twente. In Twente zijn een aantal Asielzoekerscentra (AZC). Daarnaast zijn er in veel gemeenten (crisis)noodopvang locaties voor asielzoekers en diverse opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen.


Inspirerend, deskundig en overstijgend; Jij bent de expert.

Als jeugdarts ben jij de specialist om de individuele en collectieve lichamelijke en geestelijke gezondheid van de opgroeiende jeugd – in relatie tot de leefomgeving – te onderzoeken, te interpreteren en te bevorderen. 

Je werkt op verschillende opvanglocaties in Twente en houdt ook vluchtelingenspreekuren op reguliere Jeugdgezondheid locaties. Elke dag zie en spreek je kinderen die gevlucht zijn, je verricht gezondheidsonderzoeken, screent en vaccineert. Je adviseert ouders met zorgen en problemen die bij de ontwikkeling van hun kind horen.


Werken als jeugdarts bij de GGD is wezenlijk anders dan werken als kinderarts in bijv. een ziekenhuis Buiten de spreekkamer ben je bezig met onderzoek, de sociale context van het kind en bestuurlijk nadenken. Waar nodig zoek je de samenwerking met andere disciplines. Je signaleert trends en komt met voostellen tot verbetering van de dienstverlening en/of de gezondheid van de doelgroep. Je onderhoudt contact met samenwerkingspartners zoals COA, Gemeente, huisartsen en ISK-scholen (internationale schakelklas) en voorziet hen van advies. 

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot basisarts, bij voorkeur aangevuld met de opleiding arts M&G, profiel Jeugdarts en/of opgeleid tot jeugdarts KNMG.
 • Geregistreerd in het kader van de Wet Big. 
 • Je hebt affiniteit met transcultureel werken en passie om een bijdrage te leveren aan het gezond en veilig opgroeien van jonge vluchtelingen. 
 • Je acteert zelfstandig in de uitvoering van het werk, bent initiatiefrijk en in staat om op verschillende niveaus effectief te communiceren. 
 • Je bent pragmatisch en kunt goed samenwerken en handhaven in complexe werksituaties.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer. 
 • Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Aanbod

 • Voor deze functie zijn zowel parttime als fulltime mogelijkheden.  
 • Een salaris dat wordt bepaald op basis van jouw profiel en ervaring. Voor een jeugdarts is het salaris maximaal € 6.103,- bruto per maand (schaal 12). Het salaris voor de functie van basisarts is maximaal € 5.372,- (schaal 11). Beide bedragen zijn op gebaseerd op een 36-urige werkweek. 
 • Een arbeidsovereenkomst voor, in eerste instantie, de duur van 1 jaar, verlenging behoort tot de mogelijkheden. 
 • Naast het salaris zijn er ook interessante extra’s, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05%, deelname aan een actieve personeelsvereniging en een moderne werkplek. 
 • Mogelijkheid tot deelname aan cursussen en trainingen o.a. georganiseerd door de Twentse School. 
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën.  
 • Een erg afwisselende baan, op wisselende locaties in Twente, in een professionele werkomgeving, waarin nauw met elkaar wordt samengewerkt.


Ben je serieus geïnteresseerd, dan bieden wij je de mogelijkheid om een dag mee te lopen met één van onze artsen.  

Bedrijfsprofiel GGD Twente

Jouw team 

Je komt te werken in het vluchtelingenteam van de afdeling Jeugdgezondheid (JGZ) van GGD Twente. Het vluchtelingenteam bestaat uit jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, doktersassistenten en consultatiebureau-assistenten. Allen met kennis en expertise op het gebied van vluchtelingen en jeugdigen van 0-18 jaar. 

Daarnaast werk je samen met collega’s van de reguliere JGZ. Je werkplek wisselt, afhankelijk van waar de opvanglocaties zijn, en je kan ingezet worden in alle 14 Twentse gemeenten. Het team is zelfregulerend en gezamenlijk verantwoordelijk voor de dienstverlening. Kenmerkend voor de teams is het enthousiasme en de betrokkenheid met elkaar, maar ook naar de ouders en de kinderen.


Over de afdeling Jeugdgezondheid GGD Twente

De afdeling Jeugdgezondheid van GGD Twente draagt bij aan het zo gezond mogelijk opgroeien en ontwikkelen van alle kinderen in Twente. Ouder en kind staan bij ons centraal, in de context waarin hij/zij opgroeit. Wij adviseren en coachen bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen, vanaf de geboorte tot 18 jaar. Dit doen wij door regelmatig contact te hebben met kinderen, ouders en ketenpartners. Wij luisteren, geven tips, informatie en advies over de ontwikkeling van het kind. Dit kan bij ons op locatie, op de (voor-) scholen en ook thuis. We denken mee bij vragen en problemen over bijvoorbeeld: gezondheid, voeding, gedrag, slapen, pesten en social media gebruik. We signaleren zo vroeg mogelijk en als het nodig is schakelen we in overleg passende hulp in. Zo werken we aan een gezonde Twentse samenleving. 

 

Erkende opleidingsinstelling 

GGD Twente (afdeling Jeugdgezondheid) is erkend als opleidingsinstelling voor jeugdarts KNMG en arts M&G.

GGD Twente 

GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente en bestaat uit de afdelingen Algemene Gezondheidszorg (AGZ), de Jeugdgezondheid (JGZ) en een centrale stafafdeling. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van GGD Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 487 6888