Adviseur Financiën en Control

Zet je tanden in de ingewikkelde dilemma’s en opgaven waar zij, SamenTwente, voor staan. Kom werken bij deze unieke organisatie waarin ze geloven in de kracht van samenwerking.


SamenTwente heeft je veel te bieden namelijk uitdaging, groei en ontwikkeling. Ze zien en behandelen jou als deskundige, een gelijkwaardige gesprekspartner voor onze managers. Iemand die er voor zorgt dat Veilig Thuis Twente en Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp Twente (OZJT) “in control” zijn. Dit zijn namelijk de sterke merken waar jij je voor gaat inzetten. Je gebruikt daarbij de planning- en control-cyclus, managementrapportages en adviezen en alles wat je daarnaast nodig hebt, om dit te bereiken.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
1-6-2022
Aantal uur
34
Vervaldatum
29-6-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De baan:

Je levert vooral een bijdrage aan het inzichtelijk maken van budget versus realisatie, en aan projectcontrol. Ze gebruiken business applicaties als Qliksense en Excel; maar doen ze dat voldoende lean?


Eén van hun aandachtspunten is het lean maken van de processen, met als doel: meer eenvoud, eenheid en samenhang in het financieel beleid van SamenTwente. Processen kunnen eenvoudiger worden georganiseerd en beter worden gestroomlijnd met de financiële applicaties. De kwaliteit van de huidige financiële oplossingen zijn te verbeteren en jij draagt daar aan bij.


Zoals gezegd werk je voor Veilig Thuis Twente (VTT) en Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp Twente (OZJT). VTT is een uitvoeringsorganisatie en voor hen is het belangrijk dat je naast de reguliere P&C cyclus ook je rol pakt in het subsidieproces en ook de financiële jaarverantwoording richting het Rijk verzorgt.


OZJT is een netwerkorganisatie die volop in beweging is. Gemeenten en (zorg) partners worden geconfronteerd met complexe bestuurlijke, inhoudelijke en financiële opgaven. In de dynamiek en de hoeveelheid van de verschillende processen houd jij goed overzicht en regie.


Wat zo mooi is aan deze baan is dat je ook echt wordt gezien als volwaardig businesspartner en dat je ook echt toegevoegde waarde hebt. Je krijgt ruimte om mee te denken bij belangrijke vraagstukken zodat een integraal besluit kan worden genomen. Het is belangrijk om het verhaal achter de cijfers te kennen en vanuit jouw adviesrol continu proactief een bijdrage te leveren aan het realiseren van de organisatiedoelen

Functievereisten

Dit ben jij:

Jij floreert in een omgeving waarin financiën een belangrijk deel van je werk uitmaakt en waarin jouw adviesvaardigheden optimaal kunnen worden benut. Je bent een adviseur met minimaal een HBO werk- en denkniveau, die goed financieel onderlegd is en zeer resultaatgericht werkt. De planning & control-cyclus en het financieel adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving zijn voor jou gesneden koek. Belangrijker is echter dat jij begrijpt wat de gevolgen zijn van de beleidskeuzes die worden gemaakt. Je bent scherpzinnig en positief kritisch zonder dat je de verbinding met anderen verliest. Door jouw toegevoegde waarde ben jij al snel voor VTT en OZJT de persoon waar men onmiddellijk aan denkt en naar toe gaat, als er iets financieels aan de orde is. Het zou fijn zijn als je al eerder hebt gewerkt voor een gemeente of voor een samenwerkingsverband in een publiekrechtelijke constructie.

Aanbod

Hun aanbod:

 • Een inspirerende werkomgeving in een interessante, dynamische en unieke omgeving.
 • Een baan waarbij je impact en verschil kunt maken.
 • De mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.
 • Salaris afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10, bij 36 uur per week).
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Deze wordt daarna bij goed functioneren omgezet naar een vaste overeenkomst.
 • Interessante extra’s, waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05% en de mogelijkheid voor collectiviteitskorting op een zorgverzekering bij IZA, CZ of Menzis.
 • Mogelijkheid tot deelname aan trainingen o.a. georganiseerd door de Twentse School.
 • Deelname aan een actieve personeelsvereniging.

Bedrijfsprofiel GGD Twente

Finance en Inkoop:

Zij worden jouw nieuwe collega’s. Ze zijn verantwoordelijk voor de P&C kaderstelling, de bestuurlijke en interne advisering & de uitvoering op het gebied van financiën en control, alsmede inkoop en contractmanagement. Hun team bestaat uit een teamleider, vijf adviseurs F&C, vier (financieel-) administratief medewerkers, één inkoopadviseur, één contractmanager en daarnaast twee adviseurs voor verzekeringen en fiscale zaken.


Ze werken proactief en innovatief door:

 • Op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in ons vakgebied
 • Kansen om slimmer te werken actief te benutten
 • Het omarmen van projectmatig werken


Ze zijn in control door:

 • Inzicht in formatie – bezetting en digitaal (bi tool) inzicht in begroting, prognose en realisatie
 • Processen in kaart te brengen d.m.v. Lean systematiek
 • Contractmanagement te implementeren
 • Wet- en regelgeving in beleid te verwerken
 • Helpen contractbeheer te implementeren


De impact is zichtbaar door:

 • Juiste en tijdige rapportages op te leveren
 • Betrokken te zijn bij adviesnota’s met financiële impact
 • Betrokken te zijn via team Inkoop bij inkoopprocessen


De komende drie jaar richten zij zich op:

 • Doorontwikkeling BI: meer gebruik stimuleren en meer stuurinformatie
 • Overige contracten (buiten inkoopcontracten) in Mercell S2C
 • Implementatie inkoop plus
 • Implementatie middellange termijn acties hernieuwde P&C cyclus

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van SamenTwente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 487 6888