Secretaris-Directeur Recreatieschap Twente

Een brede en dynamische functie, waar van alles in zit. Van recreatieparken, routenetwerken en fietspaden, tot aan subsidiering Twentemarketing en beleid vrijetijdseconomie. Je werkt in een erg mooie omgeving, midden in de Twentse natuur. En je hebt het genoegen om te werken met een bevlogen en hecht team. Interesse gewekt? Lees dan gauw verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
2-5-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
1-6-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De functie:

De functie van secretaris-directeur van het Recreatieschap Twente is tweeledig. Als secretaris ben je de eerste adviseur van het bestuur. Je richt je op de voorbereiding en afhandeling van de bestuursvergaderingen. Je opereert op het snijvlak van bestuur, ambtelijke organisaties van de deelnemende gemeenten, interne organisatie en samenwerkingspartners. Als directeur neem jij de eindverantwoordelijkheid op de gestelde ambities en doelen van de organisatie. Je geeft richting en koers aan de toekomst van het recent opgerichte Recreatieschap en de onderdelen die hier binnen vallen (recreatieparken, routenetwerken, fietspaden en Twente Promotie met bijbehorend vrijetijdseconomie-beleid). Van jou wordt een leidende, inspirerende rol verwacht waarmee je medewerkers proactief meeneemt in de huidige en toekomstige ontwikkelingen. 

Je stuurt en draagt zorg voor de planning en control van de bedrijfsvoering processen. Extern wordt van jou een duidelijke inbreng in het netwerk verwacht, door zichtbaar te zijn binnen de organisatie, in de richting de Twentse gemeenten, samenleving en samenwerkingspartners. Daarnaast speel je een belangrijke rol in de regionale samenwerking, waarbij jij je bewust moet zijn van het feit dat van het Recreatieschap Twente een proactieve bijdrage wordt verwacht. Jij bent in deze context ook verantwoordelijk voor de lobby en branding van Recreatieschap Twente.

Naast je rol als secretaris-directeur ben je ook voorzitter van het Ambtelijk Overleg Recreatieschap (AOR), en vertegenwoordiger in het OSO (Overlegorgaan Samenwerkingsverbanden Openluchtrecreatie).

Functievereisten

Jouw profiel:

Je bent een zakelijke peoplemanager, met commerciële vaardigheden en een gevoel voor bestuurlijke verhoudingen in de context van een uitvoeringsorganisatie. Je pakt aan, bent innovatief en een stevige gesprekspartner. Je hebt een HBO werk- en denkniveau en beschikt over ruime relevante werkervaring in een soortgelijke (eind)verantwoordelijke functie. 

De rol van secretaris-directeur is veelzijdig. Er wordt veel van je gevraagd op verschillende niveaus. Op bestuurlijk niveau én ambtelijk. In de organisatie én in het netwerk. Van de collega’s binnen én buiten. Op visie én op uitvoering. Dit vraagt om brede nieuwsgierigheid en inlevingsvermogen, sterke communicatieve vaardigheden, een grote mate van zelfstandigheid en het vermogen om soepel en snel te schakelen. 


Dit vraagt om balans tussen: 

 • visie én vertaling naar uitvoering;
 • mensgericht én resultaatgericht;
 • verbinding zoeken én stevigheid tonen. 


Specifieke kenmerken: 

 • affiniteit of ervaring met recreatie/VTE en/of civiele techniek;
 • ervaring in een ondernemende en innovatieve rol;
 • affiniteit en zo mogelijk ervaring in de branche van recreatie/vrijetijd/toerisme;
 • aantoonbaar financiële kennis.

https://www.recreatieschaptwente.nl/files/ruUdSYe5fmnGYlXyW1LlZFL2TgkTkmcU96lSA6mn.pdfhttps://www.recreatieschaptwente.nl/files/ruUdSYe5fmnGYlXyW1LlZFL2TgkTkmcU96lSA6mn.pdf

Aanbod

Aanbod:

 • In eerste instantie bieden we een tijdelijk contract, voor de duur van een jaar.
 • 36 uur per week.
 • Salaris: afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 6.616,-- (schaal 13) bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05%

Bedrijfsprofiel GGD Twente

Recreatieschap Twente:

Recreatieschap Twente is een samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten. Ze zijn een uitvoeringsorganisatie. Het doel is het bevorderen van een evenwichtige ontwikkeling van recreatieve voorzieningen. Ze bieden toegankelijke en aantrekkelijke recreatie, zowel voor de inwoners van hun eigen regio, als voor de toeristen. Ze exploiteren drie grote Twentse trekpleisters: de recreatieparken Het Hulsbeek (Oldenzaal), Het Rutbeek (Enschede) en Het Lageveld (Wierden). Daarnaast onderhouden ze 380 kilometer aan recreatieve fietspaden in Twente. Ook zijn ze verantwoordelijk voor het ontwikkelen, beheren en onderhouden van Routenetwerken Twente. 

Sinds 1 januari 2022 dragen ze met subsidiegelden bij aan de ontwikkeling van Twente Marketing en voeren ze de beleidstaken uit op het gebied van de vrijetijdseconomie Twente.

Een belangrijk speerpunt van het Recreatieschap Twente is het vergroten van het aantal bezoekers, ondernemers en evenementen op de recreatieparken. Ook maken ze hun routenetwerken toekomstbestendig, onder meer door het gebruik van duurzame materialen, zoals ze dat ook op hun parken toepassen.

Jouw team:

Het team bestaat uit 17 medewerkers, die werken op de drie recreatieparken Het Hulsbeek (Oldenzaal), Het Rutbeek (Enschede) en Het Lageveld (Wierden): drie parkmanagers, een beleidsadviseur, een senior adviseur, een assistent parkmanager, een secretaresse, huishoudelijk medewerker en zeven medewerkers routenetwerk. Allemaal aanpakkers, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ondanks dat zij op verschillende locaties werken en elkaar niet dagelijks zien, is de onderlinge betrokkenheid en collegialiteit groot. De voorzieningen waarvoor het team verantwoordelijk is, veranderen continu, waardoor ook zij met de tijd meegaan, en voldoen aan de hedendaagse recreatiebehoefte.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Recreatieschap Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 487 6888