Casemanagers Centrum Seksueel Geweld

Dit is jouw kans om wat te doen en te betekenen voor slachtoffers van seksueel geweld.


In Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 13 slachtoffers van seksueel geweld bij het Centrum Seksueel Geweld. Aanranding- en verkrachtingsslachtoffers en slachtoffers van online seksueel geweld kunnen stressklachten krijgen zoals herbelevingen, problemen met concentratie, slapen en boosheid. Dit kan gepaard gaan met gevoelens van schuld, schaamte of zelfs leiden tot een posttraumatische stressstoornis, depressie of seksuele problemen. Ook op medisch gebied kunnen problemen ontstaan.


Wil jij deze slachtoffers helpen door ze op te vangen, te begeleiden en ervoor te zorgen dat zij de beste zorg krijgen? Ben jij iemand die in onvoorziene hectische situaties helder en rustig blijft, overzicht houdt, de situatie overziet en ervoor zorgt dat de juiste zorg wordt ingezet?

Dan is dit jouw kans om wat te doen en te betekenen voor slachtoffers van seksueel geweld. Voor de locatie Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek zoeken wij een casemanager.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
12-1-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
27-1-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

De casemanager is het vaste aanspreekpunt voor het slachtoffer en de schakel tussen de verschillende disciplines.

Als casemanager is het jouw taak om het slachtoffer gedurende het bezoek aan het Centrum Seksueel Geweld bij alle onderzoeken en interventies te begeleiden. Ook verleen je medische zorg zoals het geven van vaccinaties, morning-afterpil en zwangerschapstest. Na het bezoek aan het Centrum Seksueel Geweld verleen je nazorg, geef je psycho-educatie en begeleid je het slachtoffer gedurende een maand. Je maakt samen met een arts/psycholoog de inschatting of verdere medische en psychosociale hulpverlening noodzakelijk is.


Als casemanager draai je beschikbaarheids- en bereikbaarheidsdiensten.

Concreet betekent dit dat je één keer per zeven weken een week piketdienst hebt. Daarnaast stemmen de casemanagers iedere vier à vijf weken met elkaar af in het casemanager overleg. Tussen de piketdiensten door ben je bezig met het verlenen van nazorg. Op jaarbasis ben je ongeveer 180 uur per jaar kwijt met je werk als casemanager.

Functievereisten

  • Je hebt een afgeronde HBO-V opleiding.
  • Je bent BIG-geregistreerd.
  • Je bent bereid om je te verdiepen in SOA-bestrijding, anticonceptie en hulpverlening na seksueel geweld.
  • Je vindt het geen probleem om een piketdienst te draaien.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en hebt de beschikking over een auto.
  • Je kunt binnen 1 uur op de locatie van GGD Twente, Enschede zijn.
  • Je bent flexibel en kunt de piketwerkzaamheden combineren met je andere werkzaamheden.

Aanbod

In eerste instantie een contract voor de duur van een jaar, waarbij verlening tot de mogelijkheden behoort.

Salaris: voor het draaien van de beschikbaarheids- en bereikbaarheidsdiensten ontvang je een piketvergoeding op basis van de 10/16 regeling, gebaseerd op een functiewaardering in schaal 10 (maximaal € 4.494,-- op fulltime basis). De uren voor daadwerkelijke inzet, opleiding, bijeenkomsten en vergaderingen krijg je uitbetaald op basis van bovengenoemde functieschaal.

Detachering vanuit je huidige werkgever behoort tot de mogelijkheden evenals een aanstelling op basis van inhuur.


Wanneer je aangesteld wordt als casemanager Centrum Seksueel Geweld ga je, indien nodig, diverse trainingen volgen om je inhoudelijke kennis aan te vullen. Jaarlijks komen daar nog een aantal trainingen bij om de kennis van de casemanagers op peil te houden.

Bedrijfsprofiel GGD Twente

Je komt te werken bij de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ), in het team Centrum Seksueel Geweld. Het team bestaat uit 7 casemanagers die om de beurt de piketdienst verzorgen. Binnen het Centrum Seksueel Geweld werk je samen met artsen, verpleegkundigen, psychologen en politiemensen. De coördinator houdt zich bezig met de organisatie rondom het Centrum Seksueel Geweld.


AGZ kent verder de volgende teams: Infectieziektebestrijding, Tuberculosebestrijding, Milieu en Gezondheid, Inspectie en Hygiëne, Seksuele Gezondheid, Forensische geneeskunde en OGGZ.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van GGD Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 487 6888