Arts Algemene Gezondheidszorg

Hoe belangrijk het is om aan de voorkant van de medische zorg te werken weten zij al heel lang. Nu laat COVID-19 het in de hele wereld zien dat preventieve zorg noodzakelijk is. En dat is waar zij bij GGD Twente voor staan en gaan.

Bewaken, beschermen en bevorderen van een gezonde Twentse samenleving.

En zij hebben jouw inzet, kennis en enthousiasme hier heel hard bij nodig! De arts die zij zoeken, heeft als aandachtsgebieden infectieziektebestrijding en seksuele gezondheid. Wat je gaat doen, wat zij jou kunnen bieden en waar je komt te werken, vertellen ze je langs deze weg graag.


Ze nodigen je vooral ook uit om kennis met hun te komen maken!

Neem contact op met Harry Rietman als je vragen hebt of geïnteresseerd bent. Harry is leidinggevende bij AGZ en beantwoordt graag al je vragen, en vertelt je ale ins-and-outs van het werk. Mail: h.rietman@ggdtwente.nl / tel. 06 311 34 551

Je kan ook meelopen en ervaren hoe leuk het is om bij ons te werken.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-12-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Zoals je ziet heb je twee aandachtsgebieden. Je richt je op het voorkomen en bestrijden van uitbraken van infectieziekten. Én je bent verantwoordelijk voor de preventieve- en curatieve bestrijding van seksueel overdraagbare aandoeningen.


Infectieziektebestrijding

Als arts infectieziektebestrijding richt je je op het voorkómen van infectieziekten, maar ook op doelmatige bestrijding van uitbraken van diverse besmettelijke ziekten. De drie belangrijkste componenten in jouw werk zijn bewaken (surveillance), beheersen (voorkom verspreiding) en beschermen (profylaxe, vaccinatie, hygiëne advies). Je voert de regie bij het indiceren en uitvoeren van (grootschalige) interventies. Je hebt regelmatig contact met arts microbiologen, huisartsen, andere medisch specialisten, maar ook met de NVWA en het RIVM.

“Iedere melding is anders, en elke infectieziekte heeft zijn eigen uitdagingen. De ene keer is het nodig om ‘alleen maar’ voorlichting te geven, maar bij een uitbraak van bijvoorbeeld hepatitis A kan het nodig zijn een hele klas of school te vaccineren.”


Seksuele gezondheid

Je bent betrokken bij het ontwikkelen van het SOA preventiebeleid, welke gericht is op risicogroepen. Je initieert het voorlichtingsbeleid op specifieke doelgroepen, zowel individueel als collectief. Je bent zo nodig betrokken bij SOA-consulten. En geeft medische supervisie aan de sociaal verpleegkundigen.

De doelgroepen zijn erg divers. Dit maakt het werk ook uitdagend en afwisselend.

Je maakt onderdeel uit van het team seksuele gezondheid dat toezicht houdt op de ontwikkelingen van SOA, zorgt voor epidemiologische registratie, adviseert op basis van informatie en kennis ten aanzien van SOA beleid en vertaalt landelijk beleid naar de regionale situatie.

Aanbod

Naast een breed werkveld, een team met passievolle, gedreven collega's, heb je bij hun regelmatige werktijden en is het ook gemakkelijk om in deeltijd te werken.

Het salaris ligt tussen € 3.561 (schaal 11) en € 6.365 (schaal 13), op basis van een 36-urige werkweek. Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. Je krijgt bovendien alle ruimte om je talenten en kwaliteiten verder te ontplooien, te ontdekken en te ontwikkelen.

Bedrijfsprofiel GGD Twente

Je komt te werken bij de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ) in het team algemene infectieziekten bestrijding (IZB) en het team seksuele gezondheid. Je werkt samen met andere artsen, deskundigen infectiepreventie, sociaal verpleegkundigen, casemanagers en doktersassistenten.

Voor beiden teams geldt dat zij veel ambities hebben en graag vernieuwend zijn. Er is dan ook veel ruimte om je ambities kenbaar te maken en te realiseren.

AGZ bestaat verder uit de volgende teams: Tuberculosebestrijding, Milieu en Gezondheid, Inspectie en Hygiëne, Forensische geneeskunde, Gezondheidsbevordering asielzoekers en Openbare Geestelijke Gezondheidszorg. Ook hebben we een speciale corona-afdeling.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van GGD Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 487 6888