Regisseur Inburgering en Participatie

Gemeente Wierden is op zoek naar een Regisseur Inburgering en Participatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-6-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
3-7-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

We zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van zowel jeugdhulp, de Wmo en de ondersteuning van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (de Participatiewet). Sinds januari 2022 is de nieuwe wet Inburgering onderdeel van onze uitvoering. Al deze onderdelen werken samen in een dynamisch team van bevlogen mensen, waarin we kijken naar de mogelijkheden van inwoners, waarin hun krachten worden benut en zij ondersteund worden waar nodig.


Heb jij hart voor je medemens en zoek je een baan waarbij je écht het verschil kunt maken voor inwoners van en nieuwkomers in Wierden? Ben je nieuwsgierig en betrokken en voelt het als een uitdaging om op zoek te gaan naar perspectief in het leven van mensen? Word onze collega in ons bevlogen team.


Ook Wierden heeft sinds 1 januari 2022 de regie over de inburgering van nieuwkomers. Voor de uitvoering van deze maatschappelijke opgave, waarbij daadwerkelijk het verschil kan worden gemaakt voor inburgeraars, zetten we ons als team in, vanuit Participatie en breder het sociaal domein. Daarvoor zoeken wij een collega, een duizendpoot. Ofwel een regisseur inburgering met ervaring maar ook inzetbaar als regisseur werk. Het hele proces inburgering is een nieuw proces en zal verder doorontwikkeld worden. Hier ga jij ook een belangrijke proactieve rol in spelen. Je wordt HET aanspreekpunt voor Wierden inzake inburgering. Dit vraagt om initiatief en samenwerking met de collega’s van het sub-team Participatie, als ook de andere collega’s van afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling.

Functievereisten

  • Een opleiding op HBO-niveau op het gebied van het Sociaal Domein, bij voorkeur participatie of SJD;
  • Minimaal twee jaar aantoonbare ervaring met en kennis over inburgering en de doelgroep van nieuwkomers;
  • Minimaal twee jaar ervaring op het gebied van re-integratie in het kader van de wet Participatie;
  • De drive om inwoners en nieuwkomers in Wierden doel en perspectief te bieden, vanuit wat zij zelf kunnen in samenwerking met hun omgeving;
  • Aantoonbare werkervaring met het voeren van (coaching) gesprekken met mensen met  diverse achtergronden;
  • Ervaring in het werken in administratieve systemen en applicaties.


Voor inburgering zoeken wij een ondernemende collega die deze kar wil gaan trekken en het proces goed wil inrichten. Uiteraard samen met je team. Als regisseur ben je het aanspreekpunt voor alle betrokkenen in jouw caseload. Jij stuurt op het proces, houdt contact met de inwoner en je werkt samen met onze partners in het voorliggend veld als ook met je collega’s binnen de afdeling. Daarvoor is het belangrijk dat je communicatief sterk bent.

Aanbod

Zoals we al noemden; een kleine maar fijne organisatie waar je geen nummertje bent. Er heerst een goede sfeer, zowel tussen collega’s als leidinggevenden. Je krijgt de vrijheid om deze functie naar jouw ideeën in te vullen, voor 34 uur per week. We werken bij onze gemeente plaats- en tijdsonafhankelijk, uren zijn dus flexibel in te delen en je werk is daarbij leidend.


Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor een jaar tot 1 augustus 2023. Afhankelijk van de ontwikkelingen binnen onze gemeente zijn er zeker mogelijkheden tot verlenging/een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 4.109,- per maand (functieschaal 9), op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden we een vrij besteedbaar budget, het zogenoemde Individueel Keuze Budget (IKB 17,05%) aan. Je krijgt ook toegang tot onze ‘Wierden Academie’, met een breed aanbod van onder andere trainingen, e-learnings en webinars op allerlei gebieden.

Bedrijfsprofiel Gemeente Wierden

Een moderne gemeente in Twente op de grens van stad en platteland met ruim 24.000 inwoners. Een gemeente die volop in ontwikkeling is. Niet alleen op het gebied van wonen, werken en recreëren, maar ook als organisatie. Onder de noemer ‘Expeditie Wierden’ willen we onze organisatie nog beter laten aansluiten op de wensen van onze inwoners. Want dat is tenslotte waar we het allemaal voor doen! Ieder vanuit een eigen functie, maar vooral samen in deze kleine, fijne organisatie.


De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (50 medewerkers) is je thuisbasis. Binnen deze afdeling zijn alle taken en functies samengebracht die betrekking hebben op het sociaal domein, zowel beleidsmatig als in de uitvoering  van onderwijs, jeugd, ondersteuning, zorg, participatie en gezondheid tot kunst, cultuur en sport.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Wierden. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Poulistraat 3 7642 EB Wierden

0546 - 580 800