Beleidsmedewerker Groen

Beleidsmedewerker Groen:

24 uur per week

De gemeente Rijssen-Holten is een opvallend groene gemeente met een enorme diversiteit. Daar zijn ze trots op, maar tevreden zijn ze nog niet helemaal. Ze willen meer. Ze willen het openbaar groen dat ze hebben naar een hoger plan tillen. Samen met je collega’s zorg jij ervoor dat ze Rijssen-Holten als groene gemeente nog beter op de kaart zetten.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-6-2022
Aantal uur
24
Vervaldatum
4-7-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Dit ga je doen:

Als Beleidsmedewerker Groen ben jij de spin in het groene web. Vanuit onder andere de klimaatdoelstellingen is verdere vergroening van de openbare ruimte een belangrijk speerpunt. Als beleidsmedewerker heb jij ideeën hoe dat zou kunnen en wat daarvoor nodig is. Vanuit jouw vakkennis weet je hoe we bijvoorbeeld de biodiversiteit kunnen versterken. Kennis van ecologie en daarom een pre. Ook lever jij jouw bijdrage in de visie op spelen en bewegen, hondenbeleid, sportvelden, bossen en de kwaliteit van de openbare ruimte. Daarnaast zijn ze bezig met het opstellen van een nieuwe beheer verordening voor de begraafplaatsen. Rijssen-Holten heeft twee gemeentelijke algemene begraafplaatsen en het onderhoud en beheer voeren ze uit met hun eigen dienst. Ze zijn ook benieuwd naar jouw visie daarop. Over bovengenoemde onderwerpen adviseer je aan het college en de gemeenteraad. Jouw andere belangrijke taken? Ze zetten ze graag voor je op een rij:

 • je stelt vaktechnisch beleid op voor het product groen;
 • je stelt in samenspraak met de technisch beheerders uitvoeringsprogramma’s op van het vastgestelde vaktechnisch beleid;
 • je organiseert dat vragen van collega’s, inwoners en ondernemers snel en adequaat worden beantwoord;
 • je adviseert het bestuur en jouw collega’s en bent lid van diverse werkgroepen;
 • directievoering op de uitvoeringsbestekken groen met aannemers;
 • je stelt voortgangsrapportages op over de uitvoering en de financiële status van de werkzaamheden.

Functievereisten

Dit breng jij mee:

Als Beleidsmedewerker Groen leg je makkelijk verbindingen, zowel intern (met binnen- en buitendienst) als extern, bijvoorbeeld met Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer of Waterschappen. Daarnaast ben je een netwerker pur sang die anderen weet te inspireren en motiveren. Ook kom je op voor de belangen van het groen binnen allerlei projecten en ruimtelijke initiatieven. Daarom is het van belang dat je creatief en innovatief bent en dit zowel mondeling als schriftelijk goed kunt onderbouwen. Om deze functie goed te kunnen vervullen heb je verder:

 • een relevante afgeronde hbo-opleiding, zoals Tuin- en Landschapstechniek Hogeschool Van Hall Larenstein;
 • enige ervaring is een pre;
 • kennis van de ontwikkelingen en uitdagingen binnen het groene vakgebied.

Aanbod

Dit krijg je van de gemeente Rijssen-Holten:

 • Een contract voor 24 uur per week. In eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast contract.
 • Een salaris op basis van 36 uur van maximaal € 4208,- bruto per maand (functieschaal 9), afhankelijk van je opleiding en ervaring. Op termijn is doorgroei naar de uitloopschaal mogelijk.
 • Een maandelijks Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05 % dat je vrij kunt besteden of flexibel in kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vakantiedagen, vakantiegeld of opleidingen.
 • Alle ruimte om je werktijden flexibel in te delen.
 • Goede koffie en een goede parkeerplek voor je (elektrische) fiets of auto.

Bedrijfsprofiel Gemeente Rijssen-Holten

Werken bij Gemeente Rijssen-Holten:

Met ruim 400 medewerkers werken wij elke dag aan de ontwikkeling van de gemeente Rijssen-Holten. En net als al die collega’s word ook jij in de organisatie direct vanaf je eerste werkdag aangemoedigd om je verder te ontwikkelen. Jouw (innovatieve) ideeën zijn altijd welkom - waar ze ook over gaan. Zij zijn namelijk een ondernemende gemeente die voorop durft te lopen en die een eigen koers vaart. En zij stimuleren jou om in jouw loopbaan hetzelfde te doen.


Dit is jouw nieuwe team:

Team Bedrijfsbureau is onderdeel van team Ruimte beheer en uitvoering (RBU), waar ook de buitendienst onder valt. Samen met je tien directe collega’s verzorg je niet alleen de werkvoorbereiding voor de buitendienst, maar heb je ook het beheer voor de rest van organisatie in het takenpakket. Onder meer technisch beheerders en beleidsmakers weten hun weg naar jouw nieuwe team te vinden. Je komt terecht in een hechte groep waarin iedereen een eigen discipline heeft - van groen tot civiel. Goed om te weten: er wordt in dit team hybride gewerkt, dus de ene helft van de week werk je thuis en de andere helft ben je op kantoor. Iedere week staat er verder een overleg met de unieke vakdisciplines in de agenda. Daar sluiten ook mensen van de buitendienst bij aan. Jullie sparren met elkaar, met als resultaat een prachtige openbare ruimte voor de inwoners van Rijssen-Holten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Rijssen-Holten. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie