APV-vergunningverlener

Spreken de thema’s evenementen, drank en horeca jou aan en krijg je energie om een aanvraag van A - Z te onderzoeken? Van een vergunning voor een evenement op Koningsdag tot een vergunning voor een geluidsontheffing of een kansspelautomaat, als vergunningverlener APV zorg jij ervoor dat het gehele proces van vergunningverlening snel en juist verloopt binnen de gemeente Rijssen-Holten.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
3-3-2022
Aantal uur
30
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Dit ga je doen als APV-vergunningverlener:

Binnen de gemeente ben je het eerste aanspreekpunt voor horecaondernemers en initiatiefnemers voor evenementen. Je adviseert over vergunningen en informeert de ondernemers en organisatoren over wijzigingen in landelijk/lokaal beleid. Uiteindelijk ben jij diegene die de vergunning ook daadwerkelijk verleend. Je hebt veel contact met de initiatiefnemers, plaatselijke ondernemers, onze ketenpartners zoals Brandweer en politie maar ook met onze collega’s van Handhaving en Toezicht om ervoor te zorgen dat de georganiseerde evenementen goed verlopen. Je adviseert samen met collega’s rechtstreeks aan de burgemeester. Jouw andere belangrijke taken? We zetten ze graag voor je op een rij:

 • je bent verantwoordelijk voor het adviseren, beoordelen en afgeven van vergunningen voornamelijk op het gebied van APV, evenementen en bijzondere wetten (zoals Alcoholwet en Wet op de Kansspelen). In eerste instantie start je met alleen de evenementenvergunningen;
 • je beoordeelt de ingediende vergunningaanvragen en zorgt ervoor dat alle informatie rondom de vergunning volledig is. Je onderhoudt actief contact met de initiatiefnemer over de aanvraag;
 • je organiseert vooroverleggen en evaluatiemomenten met de organisatoren en ketenpartners zoals politie, Brandweer en de Veiligheidsregio.

Functievereisten

Dit breng jij mee als APV-vergunningverlener:

Jij beschikt over relevante ervaring als vergunningverlener met name op het gebied van APV. Je beschikt over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, kunt goed overzicht houden, weet prioriteiten te stellen en kunt zelfstandig werken. Daarnaast zijn sterke communicatieve vaardigheden, een proactieve werkhouding en een dosis daadkracht ook prettige eigenschappen die helpen om deze functie goed uit te voeren. Om deze functie goed te kunnen vervullen heb je verder:

 • een afgeronde mbo/hbo-opleiding op het gebied van openbare orde en veiligheid, bestuurskunde of rechten;
 • ervaring als vergunningverlener (APV) is een vereiste, met name het beoordelen van aanvragen en het afhandelen van evenementenvergunningen;
 • kennis van relevante wet- en regelgeving, voorschriften en verordeningen;
 • ervaring met het programma Squit.

Aanbod

Dit krijg je van de gemeente Rijssen-Holten:

 • Een contract voor 28-32 uur per week voor de duur van een jaar. Detachering vanuit een andere gemeente of extern bureau behoort tot de mogelijkheden.
 • Een salaris op basis van 36 uur van minimaal € 2.581,- bruto per maand (functieschaal 8) en maximaal € 4.208,- bruto per maand (uitloopschaal 9) afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Een maandelijks Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05 % dat je vrij kunt besteden of flexibel in kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vakantiedagen, vakantiegeld of opleidingen.
 • Alle ruimte om je werktijden flexibel in te delen.
 • Goede koffie en een goede parkeerplek voor je (elektrische) fiets of auto.

Bedrijfsprofiel Gemeente Rijssen-Holten

Werken bij Gemeente Rijssen-Holten:

Met ruim 400 medewerkers wordt er elke dag gewerkt aan de ontwikkeling van de gemeente Rijssen-Holten. En net als al die collega’s word ook jij in de organisatie direct vanaf je eerste werkdag aangemoedigd om je verder te ontwikkelen. Jouw (innovatieve) ideeën zijn altijd welkom - waar ze ook over gaan. Ze zijn namelijk een ondernemende gemeente die voorop durft te lopen en die een eigen koers vaart. En ze stimuleren jou om in jouw loopbaan hetzelfde te doen.

Dit is jouw nieuwe team:

Het kenmerkende van Rijssen-Holten vind je ook terug bij het team Ruimte strategie en consulenten (RSC). Het team bestaat uit meer dan dertig collega’s in alle leeftijdscategorieën. Het team kent de volgende hoofdaandachtsgebieden: Ruimtelijk beleid, Ruimtelijke ordening, Vergunningverlening en Ingenieursbureau. Ze werken hybride en flexen daar waar mogelijk is. Ook voor jou hebben ze een leuke (flex-)werkplek. De grote mate van zelfstandigheid en vrijheid in tijd én taakinvulling maakt het werk leuk, maar jullie houden er júist ook van om samen te brainstormen en elkaar te bevragen. Om in dit team mee te kunnen draaien, is het dan ook belangrijk dat je goed kunt samenwerken en dat je het lef hebt om het gesprek aan te gaan - ook buiten je eigen discipline. Verder zijn je collega’s net als jij praktisch ingesteld en denken ze in mogelijkheden. En ook buiten het werk om weten de mensen in dit team elkaar te vinden. Van een nieuwjaarsborrel tot een housewarming, een potje 30 Seconds of een rondje fietsen langs projecten in de gemeente: als je dat wilt, staat er regelmatig een gezellige activiteit in je agenda.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Rijssen-Holten. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie