Verkeerskundige

Ben jij een verkeerskundige met lef, iemand die bij het ontwerpen buiten de lijntjes durft te kleuren en houd je wel van een uitdaging? Dan hebben ze in Enschede de perfecte vacature voor jou.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
21-5-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je werkt in meerdere projecten integraal samen aan vraagstukken Daarin heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden:


 • Je bent verantwoordelijk voor het stadsdeelcentrum en betrokken bij het uitwerken van verkeerskundige plannen en integrale gebiedsontwikkeltrajecten.
 • Je bedenkt creatieve oplossingen voor bestaande en nieuwe vraagstukken en gaat verkeerskundig ontwerpen in samenspraak met andere vakdisciplines. Je werkt daarbij vaak samen met verschillende specialisten en interne en externe stakeholders in grotere projecten.
 • Je maakt deel uit van verschillende projectgroepen, maar je kan ook gevraagd worden om klachten af te handelen of een wijkverkeerscirculatieplan op te stellen.
 • Participatie met inwoners is een belangrijk onderdeel van je werk. Met je verkeerskundige expertise weeg je plannen af en breng je in kaart wat de effecten daarvan zijn voor onze inwoners. De resultaten van je afweging kun je helder en duidelijk presenteren en overbrengen op verschillende doelgroepen zodat je snel draagvlak vindt voor je integrale oplossingen.

Functievereisten

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting Verkeerskunde. Naast de vakinhoudelijke functie-eisen zijn we voor deze functie ook op zoek naar iemand met specifieke competenties: 

 • Je hebt een sterke visie op je vak, je kunt buiten de kaders denken en hebt het lef en het vermogen om stakeholders te prikkelen en uit te dagen met je originele en andere ideeën.
 • Je bent een enthousiaste persoonlijkheid en werkt graag samen met verschillende vakdisciplines, je ziet verbindingen en mogelijkheden voor samenwerkingen en legt makkelijk contacten binnen en buiten de organisatie.
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in je vakgebied en kunt met je kennis en expertise snel en makkelijk de vertaalslag maken naar praktische toepassingen. 
 • Je houdt van afwisseling, kunt snel keuzes maken en schakelt moeiteloos tussen meerdere projecten.
 • Je staat stevig in je schoenen en je kunt je afwegingen goed onderbouwen en overbrengen, je houdt daarbij rekening met de verschillende belangen en hebt een goed gevoel voor de politiek-bestuurlijke verhoudingen in een gemeentelijke organisatie.   
 • Je bent iemand met een positieve instelling die open-minded is en zich graag wil blijven ontwikkelen in het vakgebied. 


Aanbod

 • Een werkomgeving waarin je als verkeerskundige deel van uitmaakt het team verkeerskundigen op de afdeling Stadsingenieurs en Ontwerp, waar je samenwerkt met verschillende vakdisciplines en specialisten.
 • Deze vacature is indicatief ingedeeld in salarisschaal 10 (max € 4.494) of 11 (max € 5.169), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Prima arbeidsvoorwaarden, een 36-urige werkweek met flexibele werktijden, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingsmogelijkheden, en een individueel keuzebudget dat voor verschillende zaken inzetbaar is.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met een mogelijkheid op verlenging. De functie is een vaste formatieplaats.

Bedrijfsprofiel Gemeente Enschede

Je gaat werken in een stad die met bijna 160.000 inwoners de grootste stad is van Overijssel. Een stad die bruist van vernieuwing en waar de komende jaren nog heel wat ambities te realiseren zijnop de agenda staan. Dat zijn grote ontwikkelingen, zoals Centrumkwadraat (externe link) waar gewerkt wordt aan een stad met meer bereikbaarheid, meer duurzaamheid en meer leefbaarheid. Stedelijke ambities die van jou als verkeerskundige vragen om creatieve en slimme oplossingen waarbij het leggen van dwarsverbanden met andere vakdisciplines centraal staat. Als verkeerskundige speel je een belangrijke rol in toekomstgerichte vraagstukken als: hoe gaan we in een stad als Enschede om met aanbieders van nieuwe vormen van verkeer, zoals deelauto’s en deelfietsen? En wat te doen met de toename van het aantal elektrische auto’s en de behoefte aan openbare parkeergelegenheden met laadpalen? Visie en vooruitgang zijn belangrijk voor de gemeente Enschede, dat betekent voor jou als verkeerskundige dat je aan de slag gaat bij een werkgever waar ruimte is voor innovatie. Zo is Enschede bijvoorbeeld één van de zeven landelijke pilots voor MAAS (Mobility as a service). Je werkplek bevindt zich op de afdeling Stadsingenieurs & Ontwerp, het advies- en ingenieursbureau van de gemeente Enschede op het gebied van civiele techniek, cultuurtechniek, aanbesteden en inrichting van de openbare ruimte.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Hengelosestraat 51
7514 AD ENSCHEDE
053 - 4818 181