lead engineer besturingstechniek

Om ons team in Enschede te versterken zijn we op zoek naar een; Lead Engineer Besturingstechniek  (M/V). Geïnteresseerd? Wordt Excellence!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-6-2017
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Omschrijving

Je bent als “meewerkend voorman” verantwoordelijk voor het specificeren, engineeren en onderhouden van besturings(deel)systemen, waarbij de nadruk ligt op de software functionaliteit. Je geeft sturing aan het engineeringsproces en aan de software engineers in het team. De focus van het totale engineeringteam van hardware en software ligt op de ontwikkeling van het besturingssysteem, zowel hardware (elektrisch en deelsystemen) als software inclusief systeemintegraties, verificatie, validatie en inbedrijfstelling rekening houdend met standaarden en normen. 

Dit ga je doen 

Inwerken in de systeem specificaties van het project in standaarden en normen. Mede opstellen van technische specificaties, workbreakdown en softwareplanningen in nauwe samenwerking met de software en electrical engineers en projectleider. Opzetten van software architectuur en mede 
opstellen van software detail ontwerpen en module en integratie test documenten. Mede ontwikkelen van de PLC code en definiëren en opzetten van de interne testomgeving. Technisch aansturen van het software engineering team, coachen van de engineers en bewaken  
van de voortgang en output middels collegiale checks en reviews. Mede oplossen van technische issues en coördineren en ondersteunen van de verificatie en validatie activiteiten en inbedrijfstelling. Initiëren en voorzitten van technisch voortgangsoverleg intern en met de klant.
Je rapporteert aan de projectleider en aan de lijnverantwoordelijke voor engineering. 

Functievereisten

 • Minimaal een hbo-opleiding, richting elektrotechniek en/of besturingstechniek of gelijkwaardig vakgebied
 • Minimaal 5 jaar ervaring met software ontwikkeling voor complexere besturingssysteem op basis van PLC technologie, Simulink of vergelijkbare omgeving.
 • Kennis van CodeSys, IEC 61131-3 programmering, bij voorkeur Selectron PLC’s/Symphony en Agile/scrum methodiek
 • Zeer gewenst is relevante ervaring met Train Control Management Systemen en Driver Machine Interfaces of vergelijkbaar complexe besturingssystemen op basis van PLC technologie
 • Ervaring met systeemintegratie, bij voorkeur met elektrische besturingssystemen in railvoertuigen, 
 • of met hoge vermogenssystemen, traktiesystemen of energietechniek (sterkstroom)
 • Kennis van en ervaring met product ontwikkelprocessen en kwaliteitssystemen
 • Combinatie van kennis software ontwikkeling en van elektrotechniek is een sterke pré
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, teamvaardigheid en doorzettingsvermogen
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur van de Duitse taal
 • Kwaliteitsgericht, resultaatgericht, self-starter en analytisch ingesteld
 • Overtuigingskracht, natuurlijk leiderschap en vasthoudendheid om kwaliteitskoers vast te houden
 • Bereid tot reizen binnen Europa

Aanbod

Wij bieden uitdagende projecten bij technische top organisaties. Werken op het snijvlak van business en techniek. Persoonlijke én professionele ontwikkeling. Werken aan je technische inhoudelijke kwaliteiten maar ook leiderschapskwaliteiten in diverse omgevingen. Een eigen professionele coach met daarbij een opleidingsprogramma. De inspirerende omgeving van Excellence AG en van talentvolle collega Excellence medewerkers.

Bedrijfsprofiel Excellence Ag

De mens maakt het verschil.

Excellence AG – German Engineering is een projectenorganisatie met vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. 

Excellence AG is vanuit Enschede en Groningen actief. Met onze eigen Nederlandse- en internationale ervaringen zijn wij daarmee de business partner voor zowel bedrijven als ingenieurs. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in project realisatie en detachering. Wij geloven in medewerkers die met plezier werken, bevlogen zijn en de beste prestaties leveren. Wij hebben gedreven medewerkers in dienst die kennis-en waarde toevoegen bij onze klanten. Bij ons staat de ingenieur centraal. Samen staan we garant voor een goede invulling van projecten. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de werkgever. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden, wil je ons daarmee helpen en ons berichten als een link niet meer werkt? 


Wil je op de hoogte blijven van andere mooie vacatures in Twente? Schrijf je dan hier in!

Meer informatie

Institutenweg 26
7521 PK ENSCHEDE
053 - 5699 970