IT First line Engineer

Equinix zoekt een IT First line Engineer. Bekijk de vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-9-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Equinix Managed Services is voor haar vestiging in Enschede op zoek naar een IT engineer 1st line met afgeronde MBO+/HBO opleiding in de IT. Je wordt verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van ICT-diensten en producten. Je bent betrokken bij het implementeren van ICT-diensten, die integraal onderdeel uitmaken van Equinix Managed Services. Je bent in staat om klantbehoeften te vertalen naar ICT-oplossingen, die bestaan uit Storage, Operating Systemen, Cloud-technologie, Netwerkinfrastructuur, Servers en Hardware. Je bent onderdeel van het team IT Managed Services en wordt verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer en voor de uitrol van de oplossingen, die zorgen voor maximale beschikbaarheid bij de klant. Om dit te bereiken heb je continue focus op het kunnen verbeteren van de infrastructuuroplossingen en denk je na over nieuwe toepassingen en technologieën.


Je taken:

 • Monitoring van virtualisatie, storage en netwerk omgevingen binnen EMS
 • Je leert een breed scala aan technieken en oplossingen en bekwaamt je tot volwaardig 1ste lijns engineer.
 • Je draagt bij aan continue verbeteringen van de oplossingen die gebouwd worden.
 • Je werkt aan het behoud van de continuïteit van klantomgevingen en zorgt hiermee voor een optimale beschikbaarheid.
 • Je bent in staat om nieuwe methoden, technieken en inzichten te introduceren en te verdedigen.
 • Je werkt nauw samen met expertiseteams binnen de beheerafdeling.
 • Je bent betrokken bij het opstellen van (technische) documentatie

Functievereisten

 • Je beschikt over een afgeronde MBO+/HBO zoals IT Informatica, IT Beheer of IT Service Management
 • Je hebt kennis/ervaring met virtualisatietechnieken zoals Vmware.
 • je hebt  kennis van backupoplossingen.
 • Je beschikt over kennis van Linux en Windows.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als in schrift .
 • Je bent service- en oplossingsgericht.
 • Je bent bereid tot het draaien van consignatiediensten.

Bedrijfsprofiel Equinix

Equinix Managed Services biedt datacenterdiensten met diverse aanvullende oplossingen in haar negen uiterst moderne datacenters.


Equinix is zowel in Nederland als wereldwijd marktleider in de meest hoogwaardige datacenter dienstverlening voor financiële instellingen, de overheid, het bedrijfsleven en IT dienstverleners. Veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, connectiviteit en dienstverlening zijn in robuuste processen georganiseerd en gecertificeerd. Equinix heeft 9 hoogwaardige datacenters in Nederland met in totaal ruim 37.000 m² computervloeroppervlakte in Enschede, Zwolle en Amsterdam. Deze datacenters zijn onderling verbonden met redundante glasvezelverbindingen voor optimale dienstverlening aan onze klanten.


Equinix’ datacenters voldoen aan de zwaarste internationale certificeringseisen voor informatiebeveiliging. Onze vestigingen bieden alle ruimte aan grote, middelgrote én kleine ondernemingen die een professionele, betrouwbare en veilige omgeving zoeken voor het outsourcen van hun IT infrastructuur. De uitgebreide diensten van Equinix Managed Services richten zich op Datacenter Services, Managed Hosting, Managed Storage, Cloud Services en Managed Networks.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Equinix. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Auke Vleerstraat 1
7521 PE ENSCHEDE
053-4340570