Geo- informatie beheerder

Gemeente Enschede is op zoek naar een Geo- informatie beheerder. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-1-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
5-2-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

In de rol van Geo-informatiebeheerder zorg je dat de data van de bebouwde en de onbebouwde omgeving goed in kaart is gebracht. Dit doe je op verschillende manieren en daarmee is dit een baan voor iemand die houdt van afwisseling en zoekt naar hoe het altijd net iets beter kan.


Je bent de drijvende kracht en inhoudelijk deskundige achter het behoud en beheer van onze Geografische datakwaliteit. Dat begint met het verwerken van omgevingsvergunningen of het meten en verwerken van mutaties in de buitenruimte in de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT).


Dit doe je zowel binnen als buiten door bijvoorbeeld bouwwerken in te meten.


Bovendien help je collega’s zoals projectmanagers bij de uitvoering van hun projecten. Dit kunnen bouwprojecten zijn maar ook weg- en waterbouwkundige. Je helpt de collega’s met het maken, beheren en actualiseren van matenplannen. Ook dit controleer je daarna weer buiten in het veld om te checken of hetgeen dat op papier is afgesproken ook in de praktijk is uitgevoerd. De gegevens verwerk je vervolgens weer in de basisregistraties.


Ook maak je grondoverdrachtstekeningen die gebruikt worden als de grond van eigenaar overgaat. Je zet de kavel uit en zorgt dat de aannemer of de eigenaar van de kavel de juiste gegevens heeft.


Jij bent in alle opzichten een vraagbaak en een dienstverlener op het gebied van geografische informatie. Een functie waarin je dagelijks concreet bijdraagt aan de Geografische datakwaliteit van de Gemeente Enschede en Losser. Voor nu en voor in de toekomst.

Functievereisten

Jij bent echt van het aanpakken en altijd op zoek naar hoe het beter kan. Met je kennis van Geo-informatie ben je op jouw terrein de deskundige voor collega’s en voor mensen die gebruik willen maken van onze data. Je werkt soepel samen met collega’s en andere organisaties zoals het Kadaster en het Gemeentelijke Belastingkantoor. Je bent nauwkeurig in je werk en geeft geen fouten door. Bovendien ben je een echte dienstverlener en ga je altijd voor kwaliteit en het beste resultaat: voor onze organisatie én voor onze klanten.


Verder heb je:

 • Minimaal mbo-niveau.
 • Het diploma Geo-informatie (of een gelijkwaardige opleiding), eventueel aangevuld met specialistische cursussen.
 • Ruime ervaring met landmeetkundige werkzaamheden.
 • Kennis van en ervaring met de basisregistraties BAG en BGT.
 • Ruime kennis en ervaring van Autocad
 • Goede kennis van ICT.
 • Goede Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheden.
 • Het liefst ervaring met het werken volgens lean.
 • Rijbewijs B.

Aanbod

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 8 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.484, – en € 3.591, – bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 36 uur met flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels op kantoor en deels thuis te werken.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een IKB van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.
 • Op deze functie zijn de cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

Enschede is een ambitieuze stad. Het cluster Dienstverlening van de gemeente Enschede zorgt voor de basisdienstverlening en -registraties. Dit doen we voor de inwoners van de gemeente Enschede en Losser, maar ook voor collega’s en aan overheid gerelateerde organisaties. We zijn betrokken en betrouwbaar en maken daarmee het verschil. Dat doen we digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet.  


Jij als Geo-informatiebeheerder werkt met zeventien collega’s binnen het team Geo-informatie van onze afdeling Backoffice. De basis op orde houden, ervoor zorgen dat onze dienstverlening toekomstbestendig is, verbinding aanbrengen tussen informatiestromen binnen de organisatie en de basis leggen voor vergaande digitalisering zijn de belangrijkste componenten van onze gezamenlijke opdracht.


Als team werken we steeds meer zelfsturend en volgens de lean-methode. We willen daarbij de kwaliteiten en competenties van iedereen zo goed mogelijk gebruiken, ook bij projecten die we naast onze functie oppakken. We gaan uit van ieders kracht en sterkte punten en met jouw kennis en ervaring ben je voor ons een belangrijke hulp op deze weg. We vormen met elkaar een leuk en divers team, waarin we op een prettige manier samenwerken, ook met collega’s van andere teams, andere afdelingen en andere organisaties. Tegelijkertijd heb je bij ons veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en om je werk op jouw manier in te vullen. Er is daarnaast ook veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!