Senior buitengewoon opsporingsambtenaar

Buitengewoon opsporingsambtenaren staan voor een veilig en leefbaar Enschede. Als senior boa neem je het voortouw bij beslissingen en bevorder je het functioneren van je team. Samen komen jullie op voor het belang van de inwoners en zijn jullie het gezicht van de gemeente Enschede in de openbare ruimte.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-12-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Als ervaren buitengewoon opsporingsambtenaar ben je meewerkend voorman en diensthoofd tegelijk. Dat betekent dat je samen met je collega’s actief bent in het veld, waar nodig het initiatief neemt en bij afwezigheid van de leiding zelfstandig beslissingen neemt. Je zet jouw kennis, ervaring en senioriteit in om je teamleden te adviseren en ze te sturen. Dat doe je op basis van vertrouwen, respect en natuurlijk leiderschap. Je bent solidair met je team, toont voorbeeldgedrag, luistert naar je collega’s en draagt de gewenste cultuur uit. Daarbij stimuleer je een goede sfeer en actieve werkhouding en heb je oog voor je collega’s. Zo zorgen jullie samen voor een hoge kwaliteit van handhaving en toezicht binnen de gemeente Enschede.


Van toezicht op betaald parkeren en afgegeven vergunningen tot het opsporen van gedumpt afval, drugs of (illegaal) vuurwerk. En van vraagbaak voor het winkelend publiek tot overlegpartner in het reguliere overleg met politie, jeugdzorg en/of bureau HALT. Zomaar een greep uit de activiteiten waar jij en de andere boa’s bij betrokken zijn. Daarnaast zijn jullie de oren en ogen van verschillende handhavingspartners zowel binnen als buiten de gemeente. Je hebt een scherp oog voor ondermijning, ziet wat er gebeurt in de diverse stadsdelen, en waar eventuele problemen zitten. Die los je zelf op of in samenwerking met de politie, wijkbeheerder of andere betrokkenen. Afhankelijk van de situatie treed je op door een goed gesprek te hebben, een waarschuwing uit te delen of een boete op te leggen, die je vervolgens administratief zelfstandig afhandelt. Tijdens je dienst buiten kantooruren ben jij het eerste aanspreekpunt en zorg je dat je collega’s bijstaat in raad en daad. Samen uit samen thuis met oog voor de mens en de organisatie. Kortom, een veelzijdige, uitdagende en dynamische functie met verantwoordelijkheid.


Functievereisten

Jij vindt het mooi en belangrijk om bij te dragen aan een veilige, leefbare en rechtvaardige maatschappij. En aan de ontwikkeling van je collega’s. Dienstverlenend, verbindend en stressbestendig zijn woorden die jou typeren. Je neemt graag het voortouw, gaat doortastend te werk kunt prima met weerstand omgaan. Ook coach en adviseer je graag je collega’s vanuit jouw kennis en ervaring. Daarbij ga je te werk op basis van gelijkwaardigheid, wederzijds respect en eigenaarschap en sta je open voor de goede ideeën en ervaringen van anderen. Je hecht veel waarde aan zorgvuldig werken, samen de taken verdelen en continu zoeken naar verbetering. Spelen er onverwachte omstandigheden mee of heeft iemand je ergens bij nodig? Op jou kunnen ze rekenen!


Verder:

 • heb je mbo+- of hbo-niveau;
 • heb je een HTV-diploma  of een gelijkwaardige opleiding en/of achtergrond;
 • heb je je sporen verdiend op het gebied van toezicht en handhaving;
 • heb je ervaring in en krijg je energie van het coachen en begeleiden van collega’s;
 • je bent digitaal vaardig met programma’s als Microsoft Word en Excel en sociale media;
 • spreek en schrijf je goed Nederlands;
 • ben je in het bezit van rijbewijs B;
 • kun je een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.


Aanbod

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 9, afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2865,- en € 4208,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Onregelmatigheidstoeslag. We werken met vroege diensten (7.00-15.30 uur), dagdiensten (8.00-16.30 uur), late diensten (13.30-22.00 uur) en weekenddiensten.
 • Een werkweek van gemiddeld 36 uur volgens een onregelmatig dienstrooster in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Een veelzijdige functie met veel ruimte en verantwoordelijkheid om op jouw manier bij te dragen aan het algemeen maatschappelijk belang.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging of omzetting naar een vast dienstverband.
 • Op deze functie zijn de cao Gemeenten en aanvullende arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.


Bedrijfsprofiel

Je komt te werken bij de afdeling Handhaven Openbare Ruimte. Hier zetten we ons met een team van ongeveer dertig handhavers in voor een prettige leefomgeving voor alle inwoners van de gemeente Enschede. We werken nauw met elkaar samen op basis van loyaliteit en onderling vertrouwen. We zijn gedreven en enthousiast, weten van aanpakken en houden ook van een geintje op zijn tijd. Positiviteit, rechtvaardigheid en behulpzaamheid vinden we belangrijk in onze dienstverlening. Net zoals het leren van onze fouten en het laten zien van onze menselijke kant. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Zo geven we handhaving en toezicht binnen de gemeente Enschede een gezicht.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!