Juridisch adviseur

In een brede functie wezenlijk bijdragen aan de juridische kwaliteit van de gemeente Enschede. Dat doe je als juridisch adviseur op onze dynamische afdeling Juridische zaken. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-7-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
18-8-2022
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Je houdt je bezig met een breed spectrum aan juridische vragen van onze (interne) klanten uit de gehele organisatie: Van sociaal domein, economie, ondernemersloket, stadsdeelbeheer, omgevingsrecht tot de concernstaf. We zoeken een collega die ervaring heeft in advisering op het gebied van:

 • algemeen bestuursrecht
 • Wet open overheid
 • omgevingsrecht
 • schadevergoedingsrecht
 • andere onderwerpen die binnen de gemeente spelen, zoals burgerzaken, BAG, etc.


Je werkt samen in een team met juridisch adviseurs en juristen bezwaar en beroep, maar je bent ook in staat om zelfstandig de collega’s binnen de vak afdelingen te adviseren. Soms word je gevraagd om in een project mee te draaien en om daarin de juridische aspecten te beoordelen. We vinden het belangrijk dat je daarbij een open blik hebt en weet door te vragen wat de vraag achter de vraag is.

Functievereisten

Je bent een bevlogen professional die samenwerking vanzelfsprekend vindt en op een gedreven manier mensen meeneemt in een dossier. Dit doe je met gevoel voor de werking van een complexe gemeentelijke organisatie en de belangen van veel betrokken partijen. Je behoudt ook onder tijdsdruk het overzicht, schakelt makkelijk op alle niveaus, verbindt mensen en hebt oog voor de behoefte van (interne) klanten.

Bovendien kun je zowel goed zelfstandig als samen met anderen werken en communiceer je vlot en helder.


Verder heb je:

 • Bij voorkeur een WO-opleiding rechtsgeleerdheid, maar minimaal een hbo-diploma in een juridische richting met relevante werkervaring.
 • Kennis van het algemeen bestuursrecht, het omgevingsrecht, de Wet open overheid (voorheen: Wet openbaarheid van bestuur) en de daarbij behorende jurisprudentie.
 • Je kunt helder en begrijpelijk communiceren, zowel mondeling als schriftelijk

Aanbod

Een voor inwoners relevante baan in Enschede waarbij je werkt de gehele gemeentelijke organisatie en haar inwoners. Binnen onze organisatie is er veel ruimte voor ontwikkeling en het volgen van trainingen.


Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 10 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 3.090,- en € 4.761, – bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 32-36 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • De mogelijkheid om een (elektrische) fiets of auto te lenen. Wij vergoeden geen reiskosten, maar je kunt wel je IKB op een fiscaal aantrekkelijke manier voor je woon-werkverkeer gebruiken.
 • Een goede pensioenregeling.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Goede carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies binnen de gemeente Enschede.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Op deze functie zijn de Cao Gemeenten en Aanvullende Arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

De centrale afdeling Juridische Zaken (JZ) bestaat uit ongeveer 45 collega’s. Samen hebben we twee hoofdtaken: de afhandeling van bezwaar- en beroepszaken en het geven van juridisch advies. Daarbij adviseren we zowel onze collega’s van vak afdelingen die verantwoordelijk zijn voor een bepaald beleidsterrein, de gemeente Losser, als het bestuur en het management. We zijn een organisatie waarin we op een open en prettige manier met elkaar omgaan, kennis met elkaar delen en elkaar ondersteunen en verder helpen. Geen toeval dus dat wij veel waarde hechten aan samenwerking. Als juridisch adviseur lever je hieraan dagelijks een concrete en waardevolle bijdrage.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!