Jeugdcoördinator

Voor Stadsdeelmanagement Zuid is Gemeente Enschede op zoek naar een Jeugdcoördinator. Een functie waar je een waardevolle bijdrage kan leveren aan de jeugd tot 27 jaar. Zij vinden je enthousiasme en affiniteit met de jeugd het belangrijkste, laat hen zien hoe jij een toegevoegde waarde kan zijn binnen hun team!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-7-2022
Aantal uur
32
Vervaldatum
31-8-2022
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Stadsdeel Zuid heeft de grootste populatie jeugdigen van de stad. Als Jeugdcoördinator investeer jij samen met tal van samenwerkingspartners in de jeugd van Zuid, en daarmee dus in de toekomst van de stad!


Je werkt samen met zowel, jongeren, scholen, jongerenwerk, beleidscollega’s, jeugdagenten, wijkregisseurs, de wethouder en andere partners. Door je enthousiasme en overtuigingskracht slaag je erin iedereen die nodig is samen te brengen. Dit om ervoor te zorgen dat de jeugd een zo goed mogelijk start kan maken in de samenleving.


Jij bent vanuit een operationeel/tactische rol verantwoordelijk voor onderwerpen gerelateerd aan de jeugd in Zuid. Doordat jij onder andere jong van geest bent en je goed kunt verplaatsen in de jongeren, weet jij wat de jeugd in Zuid nodig heeft om een stapje verder te komen in hun ontwikkeling. Je werkt daarom resultaatgericht en procesmatig aan jeugd-gerelateerde projecten en stads(deel)brede werkzaamheden:


Hierbij kan je denken aan:


 • Je bent opdrachtgever voor het jongerenwerk, opvoedondersteuning en de sportcombinatiefunctionarissen en bespreekt samen met hen waar hun inzet het best tot hun recht komt;
 • Daarnaast coördineer je het veiligheids-overleg met politie, jongerenwerkers en wijkteams over de inzet op jeugdgroepen;
 • Ook voer je diverse projecten op het gebied van talentontwikkeling en kansengelijkheid.


Als Jeugdcoördinator …..


 • Ben je de verbindende schakel tussen alle partijen in het stadsdeel die zich bezighouden met jeugd op o.a. de gebieden van sport, veiligheid en talentontwikkeling;
 • Signaleer en analyseer je kansen en knelpunten in het stadsdeel op het gebied van jeugd;
 • Arrangeer en stimuleer je de samenwerkingspartners om op basis van de vraag van de jeugd specifieke jeugdprogramma's/ -activiteiten van talentontwikkeling op te zetten;
 • Coördineer je de integrale aanpak op het gebied van jeugd voor stadsdeel Zuid en  zorg je voor een aanpak die slaagt;
 • Motiveer en stimuleer je de jeugd en partners om ook zelf met ideeën te komen zodat jij de vraagstukken uit de praktijk aan de jeugdgerelateerde beleidsthema’s kunt koppelen.

Functievereisten

Je bent echt een echte zelfstarter, hebt een hoge omgevingssensitiviteit, bent assertief en je weet goed je eigen grenzen af te bakenen en bewaken. Naast je positieve instelling ben je toegankelijk, sociaal en benaderbaar en kun je goed luisteren. Je probeert altijd te denken in oplossingen en beschikt over alle (communicatieve) vaardigheden om alle partijen daar ook in mee te nemen. Het is ook jouw passie om samen met anderen resultaten tot stand te brengen, waar je trots op bent!


Verder breng je mee:


 • je beschikt over Hbo-werk en denkniveau, verkregen door opleiding en ervaring;
 • je hebt affiniteit met kinderen en jongeren en hebt bij voorkeur al een netwerk rondom dit thema;
 • je bent een echte netwerker en een (ver)binder van verschillende partijen.

Aanbod

Een uitdagende baan die ertoe doet! Niet alleen maak je het verschil voor de jeugd en gezinnen van Enschede, ook sta jij als medewerker bij ons centraal. Waar je dat aan merkt? Om te beginnen aan de opleidingsmogelijkheden en -budgetten om je verder te ontplooien in je vak en als persoon. Daarnaast krijg je veel ruimte om je werk-privébalans te bewaken; je bepaalt in de meeste functies zelf waar en wanneer je werkt. Wat je verder krijgt:


 • Een aantrekkelijk salaris in schaal 9 afhankelijk van je opleiding en ervaring tussen € 2.865,- en € 4.208,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een werkweek van 28-32 uur met flexibele werktijden in een hybride werkomgeving.
 • 22 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Ook heb je de mogelijkheid om verlofdagen te (ver)kopen binnen je individueel keuzebudget (IKB).
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, opleidingsmogelijkheden en een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld opleidingen op maat volgen bij onze eigen Enschedese School of bij de Twentse School waarmee we samenwerken.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Op deze functie zijn de cao Gemeenten en aanvullende arbeidsvoorwaarden Enschede van toepassing.

Bedrijfsprofiel

De top-3 van deze baan

Dit is waarom Jeugdcoördinator Danique van haar werk houdt:


 1. Ik vind het als eerste geweldig om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan mijn eigen stad.
 2. Veel energie krijg ik van partijen te verbinden en te netwerken. Ik leg dagelijks contacten op zowel tactisch en operationeel niveau.
 3. Wat ik ook zo leuk vind aan mijn functie? Dat ik werk in een ambitieus team met gezellige collega’s!

 

Wie zijn wij?


Je komt werken bij stadsdeelmanagement Zuid. In Stadsdeel Zuid werken we niet alleen voor, maar ook mét bewoners, ondernemers, onderwijs en maatschappelijke organisaties. We werken aan de hand van onze stadsdeelagenda en een jaarplan aan vraagstukken op het gebied van  openbare orde & veiligheid, wonen en leven, voorzieningen, werk en meedoen, duurzaam & circulair en jeugd. Handig om te lezen: www.enschede.nl/zuid


Ons team in Zuid bestaat naast de jeugdcoördinator uit de managementassistent, de stadsdeelmanager, drie wijkregisseurs en de adviseur bewonersinitiatieven.


Het team is vernieuwend en komt vanuit verschillende werkachtergronden. Op en top werksfeer waarbij je met collega’s werkt die naar je luisteren en er ook voor elkaar zijn. 


Daarnaast is ook het team van Stadsboerderij de Wesseler onderdeel van het stadsdeelmanagement. Wij werken middenin Enschede-Zuid naast en met bewoners en samenwerkingspartners vanuit de locaties “de Magneet” en “de Vlierstraat”.


Om kennis te maken met het team en een mooi beeld van deze functie te krijgen, kijk dan zeker naar de testimonial van onze collega Danique Kreeft.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!