Strategisch Contractmanager

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Als Strategisch Contractmanager bij Enexis fungeer je als projectleider met een sterke focus op winstgevende duurzaamheid. Word jij tactisch en strategisch verantwoordelijk voor de externe aansturing van toeleveranciers? Lees dan deze vacature!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
2-4-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

In de functie van Strategisch Contractmanager fungeer je als projectleider met een sterke focus op winstgevende duurzaamheid. Je bent tactisch en strategisch verantwoordelijk voor de externe aansturing van toeleveranciers. Jij hebt als doel dat, zowel intern als extern, alle betrokken partijen zich committeren aan de afgesproken processen en werkwijzen. Dit doe je door je te storten op het volgende:

 • Je vertaalt de organisatiedoelstellingen in (functionele) eisen richting leverancier.
 • Je draagt in samenspraak met andere afdelingen zorg voor adequate implementatie van nieuwe contracten in de organisatie. Je bent volledig verantwoordelijk voor de aansturing van contracten, van aanbesteding tot aansturing.
 • Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van een aantal diensten binnen onze afdeling Supply Chain Management. Dit zijn o.a. contracten voor afval- en reststromenmanagement en magazijn trucks. 
 • Je legt de verbinding op alle niveaus in de organisatie. Zo weet je bijvoorbeeld bij de inrichting van een nieuwe milieustraat alle stakeholders te betrekken. Je inventariseert de wensen van de gebruikers, weet de vertaling te maken naar de uitvoerende partijen en zorgt voor het akkoord van de vestigingsmanager. Je bent in gesprek met de eindgebruiker en staat daarom dicht op de operatie. 
 • Je vertaalt de organisatiedoelstellingen naar duidelijke en concrete afspraken met de leveranciers.
 • Je vertaalt de gestelde eisen in een service-level en stuurt de leverancier op tactisch/strategisch niveau op realisatie van de afgesproken servicelevels. 
 • Je creëert de noodzakelijke randvoorwaarden en bent verantwoordelijk voor projecten om verbeteringen te kunnen uitvoeren en stuurt richting MT niveau op besluitvorming. 


Deze functie is je op het lijf geschreven als je energie krijgt en ervaring hebt met stakeholdermanagement. Het is namelijk belangrijk dat je op verschillende niveau's in de organisatie uitstekende contacten hebt, de (commerciële) belangen in het oog en weet te houden en deze verenigt in de realisatie van doelen. 

Functievereisten

Je werkt volledig zelfstandig en managet zelf verwachtingen van zowel interne- als externe stakeholders op verschillende niveaus. Je speelt een leidende rol bij het opstellen van ketenplannen en coördineert richting collega’s. Je bent zowel intern- als extern gesprekspartner op directieniveau. Je bent in staat om een bedrijfsproces, zoals bijvoorbeeld een nieuwe afvalstroom, volledig te implementeren. Van intentarisatie, tot coördinatie en implementatie. 


Hiernaast beschik je over: 

 • HBO/WO-opleiding bij voorkeur richting economie, facilitair management of bedrijfskunde.
 • 5-10 jaar werkervaring
 • Ervaring in functionele aansturing en/of projectleiding
 • Oplossingsgerichtheid
 • Een pro-actieve houding en de eigenschap om snel te kunnen schakelen.
 • De capaciteit om gemakkelijk verbinding te leggen op alle niveaus in de organisatie.
 • Ruime ervaring op tactisch niveau in aansturing van leveranciers.


Let op: vanwege onze veiligheidsvoorschriften is het bij al onze functies verplicht om Nederlands taalniveau C1 te lezen, spreken en schrijven. 

Aanbod

In ruil voor jouw energie, zorgt Enexis goed voor je. Dit mag je verwachten:  

 • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.108,- en € 5.869,- op basis van 40 uur per week. Dit is inclusief 10% persoonlijk budget en 10,7% dertiende maand. Je kunt deze budgetten flexibel inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlofdagen.  
 • 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris.  
 • We dragen 70% bij aan je ABP Keuzepensioen.  
 • De mogelijkheid om je werkweek flexibel in te delen. We vinden een goede balans tussen werk en privé namelijk belangrijk. Dus als je 's ochtends eerst de kinderen naar school wilt brengen of nog een rondje sportschool wilt doen, helemaal prima.   
 • Een jaarlijks vitaliteitsbudget van € 500,-. Bijvoorbeeld voor een sportabonnement of advies van een voedingscoach. 
 • Een kilometervergoeding en een mobiliteitskaart met een 1e klas ov-abonnement. Afhankelijk van het aantal kilometers dat je gaat rijden is een lease-auto ook een mogelijkheid.
 • Alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Dat is voor ons namelijk een topprioriteit. Dus wil je een opleiding of cursus volgen, dan is de kans groot dat we de kosten voor onze rekening nemen. 

Bedrijfsprofiel Enexis

Enexis transporteert gas en elektriciteit in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Brabant en Limburg voor 2.7 miljoen huishoudens en bedrijven. Als netbeheerder beheren, onderhouden en vernieuwen we het energienetwerk waarmee wij elektriciteit of gas bij onze klanten brengen. Voor het primaire proces van Enexis wordt jaarlijks voor +/- 200 miljoen euro aan materiaal geïnstalleerd en gemonteerd op projectlocaties zoals elektriciteitskabels, gasbuizen, schakelinstallaties en transformatoren.


De afdeling Supply Chain Management (SCM) heeft een belangrijke rol in de gehele logistieke keten die bestaat uit veel verschillende interne afdelingen en leveranciers. De afdeling bestaat uit +/- 140 FTE die werkzaam zijn op twee distributiecentra in Veldhoven en Hoogeveen en tien logistieke servicepunten door het gehele voorzieningsgebied waarbinnen je komt te werken. Je werkt binnen SCM op de afdeling ketenontwikkeling. Je bent onderdeel van een team van 12 collega’s waarbij jij, samen met de Senior Contractmanager, verantwoordelijk bent voor het contractmanagement en alle lopende projecten. Je werkt deels vanuit huis, maar bent ook veel op pad. Werkbezoeken op de diverse Enexis locaties zijn een belangrijk onderdeel van je functie. Je legt de verbinding tussen diverse afdelingen, maar je inventariseert ook de wensen van de gebruikers waarna je de vertaling naar de leveranciers kunt maken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Enexis. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Slachthuisweg 10
7556 AX HENGELO
31 (0)6 27 178 503