Technisch Expert Gas

Enexis zoekt een Technisch Expert Gas voor Zwolle/Hengelo. In de rol van Technisch Expert Zwolle/Hengelo ben jij verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden;

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
10-1-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

 • De veilige bedrijfsvoering van de gasnetten in jouw gebied. Je bent Operationeel Installatie Verantwoordelijke (OIV) en bent bij grote storingen als technisch storingsleider ter plaatse de spil in het web van de storingsorganisatie.
 • Het adviseren van Asset Management, met je specifieke kennis over onderhouds-en vervangingsrichtlijnen.
 • Het leveren van technische inbreng bij het aanbesteden, kiezen en implementeren van nieuwe of gewijzigde bedrijfsmiddelen.
 • Het opstellen van technische instructies en zorgen dat deze worden uitgedragen en begrepen door de organisatie die ermee aan de slag gaat.

 

Als operationeel installatieverantwoordelijke (OIV) bepaal je in bijzondere, geplande en ongeplande situaties hoe delen van het net geschakeld dienen te worden. Conform veiligheidsinstructies en procedures beoordeel je de persoonlijke veiligheid en de veilige bedrijfsvoering omschreven in de werkplannen en bedieningsplannen. Tot slot ben je eindverantwoordelijk voor het in bedrijf nemen, correct functioneren en beschikbaar zijn van de bedrijfsmiddelen in de netten. Dit doe je allemaal in samenwerking met collega’s van de afdelingen Engineering & Aanleg en Realisatie waar je als Technisch Expert nauw mee samen werkt.

Functievereisten

Voor deze functie heb je een technische hbo opleiding nodig (bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde) en bereid zijn de opleiding Hogere Gastechniek (HGT) te volgen.


 • Je hebt kennis van netconfiguraties en netinstallaties/- componenten.
 • Kennis en/of ervaring met proces- en projectmanagement én van VGWM wetgeving en van vigerende richtlijnen, procedures en voorschriften in de energiebranche is een pré.
 • Je hebt ruime ervaring in de gasdistributietechniek en het zelfstandig oplossen van technisch complexe problemen in de gasnetten en –installaties.
 • Verder ben je sterk in probleemanalyse en je werkt kwaliteitsgericht.
 • Je durft besluiten te nemen en heb je overtuigingskracht bij het geven van adviezen en presentaties.
 • In verband met veiligheid spreek en schrijf je goed Nederlands.

Aanbod

Ben je al enthousiast geworden? Als sociale werkgever bieden wij je naast een goede balans tussen werk en privé, veel vrijheid en ook nog eens een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Dit pakket kun je naar jouw eigen wensen inzetten. Houd jij bijvoorbeeld van verre reizen? Bij Enexis krijg je 24,5 vakantiedag, maar kun je in totaal nog 35,5 dag bijkopen

vanuit jouw persoonlijk budget! Vind jij sporten of jezelf ontwikkelen een must? Je krijgt een bruto budget van €500,- per jaar voor je sportabonnement en is er budget voor het volgen van training en opleidingen.

 

Nog steeds enthousiast?

Je ontvangt een budget van 28,7% over je bruto jaarsalaris. Hierin zit o.a. je vakantiegeld, ADV en 13e maand. Dit budget is flexibel in te zetten voor bijvoorbeeld het bijkopen van extra verlof of een maandelijkse uitbetaling.

Deze functie is ingedeeld in klasse 15, met een inschaling tussen € 3.404,- en € 4.863,- bruto per maand, op basis van een 40-urige werkweek. Hier bovenop ontvang je dus ook nog jouw secundaire voorwaarden (28,7%). Deze zijn ook in geld (maandelijks) uit te keren als je dat wenst;

 • Een auto van Enexis behoort tot de mogelijkheden;
 • Een reiskostenvergoeding en een 1e klas OV-kaart, inclusief gebruik van een OV-fiets is ook mogelijk;
 • Een goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen;
 • Een laptop en telefoon die je ook privé kunt gebruiken.

Bedrijfsprofiel Enexis

Deze vacature van Technisch Expert is vacant binnen het bedrijfsonderdeel Enexis EBS (Expertise, Bedrijfsvoering en Stations). Binnen EBS en de afdeling Technische Expertise kom je in een warm bad terecht: hoge specialisatiegraad, hoog kennisniveau, een gestructureerde en leuke werksfeer en betrokken collega’s. Je werkt met een grote diversiteit aan apparatuur, materialen en middelen. Je komt te werken in een team dat volop in beweging is, vakmanschap hoog in het vaandel heeft staan en trots is op haar “goud”: vakmanschap, saamhorigheid, verantwoordelijkheidsgevoel, collegialiteit én kwaliteit boven kwantiteit. Verder vinden we het hebben van een luisterend oor belangrijk en hebben we een sfeer die zich kenmerkt door openheid, sociale veiligheid en wederzijds respect. Het team Technische Expertise waar jij komt te werken bestaat uit 30 collega’s met voornamelijk een technische achtergrond.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Enexis. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Slachthuisweg 10
7556 AX HENGELO
31 (0)6 27 178 503