(senior) Energie Consultant

Help jij de grootindustrie hun energie te verduurzamen? Wij zoeken een gedreven en energieke (senior) Energie Consultant!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-11-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
30-1-2022
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Consultant neem jij verantwoordelijk voor je klantenportefeuille en voorzie je deze klanten samen met je team van advies. De focus voor deze adviezen ligt op het gebied van in- en/of verkoopcontracten en risk management, verduurzaming van de energiebehoefte via inkoop of eigen opwek, adviezen over elektriciteits- en gasnetten, energiebelasting en CO2 emissies.

In sterk toenemende mate is er vraag naar oplossingen waarmee de klant zijn bedrijf kan verduurzamen cq. de transitie kan maken naar een lagere CO2 footprint. Hierbij is het noodzaak om technische kennis te combineren met de kennis van de energiemarkt en haar dynamiek. Dit is voor jou én voor jouw klanten de uitdaging voor de komende jaren!


Je standplaats is je huisadres en je team ondersteunt je vanuit onze vestiging in Wierden. Periodiek overleg je met je team en onze andere Consultants. Een groot deel van je tijd ben je op klantbezoek, jij bent inhoudelijk sparringpartner voor al hun actuele energievraagstukken. Je bent een echte self-starter en gesprekspartner die in staat is relaties en aanzien op te bouwen op management en directieniveau.

Functievereisten

Jouw kwaliteiten en eigenschappen

 • HBO of WO werk- en denkniveau (minimaal een afgeronde bachelor) bij voorkeur een technische achtergrond
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in de energiebranche op consultancy vlak, technisch-commercieel vlak of accountmanagement
 • Je bent een duizendpoot, want dit vak vraagt om verschillende talenten: analytisch vermogen, technisch- en bedrijfskundig inzicht, gevoel voor commercie
 • Sterke communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen
 • Een dienstverlenende en klantvriendelijke instelling
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal, kennis van Duits is een pré

Aanbod

 • Je bent gesprekspartner voor gerenommeerde bedrijven op de Nederlandse markt
 • Een dynamisch baan voor 32-40 u/week in een informele en prettige werkomgeving
 • Een enthousiast team met ervaren collega’s
 • Veel vrijheid en zelfstandigheid, mogelijkheid tot zelfontplooiing
 • Een prima salaris aangevuld met een zeer aantrekkelijke bonusregeling
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, waaronder een leaseauto, laptop en smartphone
 • Maatwerk afspraken voor aanvullende studies of coaching

Bedrijfsprofiel Energie Makelaar BV

Welkom bij Energie Makelaar, gerenommeerd consultancybedrijf in de energiesector, gevestigd in Wierden en Rotterdam.


Mogen wij ons even voorstellen?

Sinds 2001 zijn wij als Energie Makelaar actief in de energiemarkt, omdat we zagen dat veel grote bedrijven, industrieën en overheden worstelen met hun energievraagstukken.

Deze problematiek wordt tegenwoordig steeds complexer door de verplichtingen uit het klimaatakkoord en de druk op verduurzaming. Hierbij helpen wij onze klanten op diverse specialismen en met innovatieve oplossingen.

We staan aan de vooravond van een enorme energie transitie en dan begrijp je vast dat teamwork essentieel is om dit alles in goede banen te leiden. Samen met je 16 collega’s biedt jij de inzichten in hoe dit alles slimmer, rendabeler en bovenal duurzamer kan.


Hoe werkt dat bij Energie Makelaar?

Werken bij Energie Makelaar betekent werken in teamverband. Per team werk je samen voor een groep klanten. Sterke drijfveer is het persoonlijke contact met die klanten en ons denken in maatwerk oplossingen.

Als (senior) Energie Consultant ben jij het directe aanspreekpunt voor jouw klanten en werk je continu samen met jouw team, zowel voor de in- en verkoopportefeuilles van klanten alsook aan projectopdrachten. Je onderhoudt nauw contact met je collega Consultants en specialisten op onze backoffice om samen de beste oplossingen voor je klanten te genereren en nieuwe initiatieven te ontplooien.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Energie Makelaar. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidsstraat 5
7641AB Wierden
+31 546 57 91 95