Accountsupporter

Help jij de B2B klanten van Energie Makelaar hun energie te verduurzamen? Energie Makelaar zoekt een gedreven en energieke accountsupporter!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-11-2021
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Jouw taken bestaan uit het analyseren en controleren van data welke grotendeels geautomatiseerd wordt aangeleverd, het signaleren van afwijkingen en fouten evenals het oplossen hiervan. Deze data gebruik je vervolgens voor periodiek aan klanten aan te leveren rapportages en energieportfolio’s maar ook voor het doorbelasten van energiekosten aan verschillende vestigingen en landen van bijvoorbeeld een multinational. 


Daarnaast omvat het takenpakket het voorbereiden van inkooptenders, het evalueren en doorrekenen van ontvangen offertes, het analyseren van data om te komen tot optimalisaties en bijhouden en bewaken van energieportfolio’s en inkoopmodellen. Je zet acties uit richting klant, leveranciers en/of de belastingdienst en rapporteert/informeert klanten en beantwoordt specifieke vragen. Periodiek maar ook op aanvraag maak je rapportages en beantwoord je specifieke klantvragen. 

Functievereisten

 • Jouw achtergrond is een eerdere functie op financieel-administratief of data analyse vlak óf  in de energiemarkt. Jouw cijfermatig inzicht is uitstekend en Excel kent voor jou weinig geheimen. 
 • Je bent klantgericht, accuraat en nieuwsgierig. Voordat jij een vraag beantwoord wil je zelf begrijpen waarom de klant die vraag stelt. 
 • Je bent sociaal vaardig, hebt gevoel voor commercie en een pro-actieve teamspeler zonder 9 tot 5 mentaliteit.
 • De standplaats is onze vestiging in Wierden, je werkt minimaal 3 dagen per week vanaf kantoor en kan maximaal 1 dag per week vanuit huis werken. Dagelijks heb je contact met de externe accountmanagers en je teamgenoten, periodiek overleg je met je team. 


Jouw kwaliteiten en eigenschappen

 • Je hebt een afgeronde opleiding MBO+ of HBO economie, bedrijfskunde, energietechniek of gelijkwaardig
 • Sterk cijfermatig en data technisch inzicht, sterk in data analyse
 • Een dienstverlenende instelling en goede communicatieve vaardigheden
 • Sterke kennis van de MS-Excel, bereidheid tot volgen van cursussen Power BI en/of Power query’s 
 • Goede kennis van de Engelse taal, beheersing van Duits is een pré
 • Ervaring of affiniteit met de energiesector is een pré

Aanbod

 • Een uitdagende functie in het veranderde energielandschap, voor gerenommeerde bedrijven én overheden
 • Een energieke baan voor 32-40 u/week in een informele en prettige werkomgeving;
 • Een geweldig team met ervaren collega’s
 • Veel vrijheid en zelfstandigheid
 • Mogelijkheid tot doorgroei naar bijvoorbeeld een functie als analist of consultant
 • Prima secundaire voorwaarden zoals een pensioenregeling, standaard 25 vakantiedagen en laptop

Bedrijfsprofiel Energie Makelaar BV

Welkom bij Energie Makelaar, een modern consultancybedrijf in de energiesector, gevestigd in Wierden en Rotterdam. 

Mogen wij ons even voorstellen?

Sinds 2001 zijn wij als Energie Makelaar actief in de markt, omdat we zagen dat veel grote bedrijven, industrieën en overheden worstelen met hun energievraagstukken. Deze problematiek wordt tegenwoordig steeds groter door de verplichtingen uit het klimaatakkoord en de druk op  verduurzaming. Hierbij helpen wij onze klanten op diverse specialismen en met verschillende oplossingen. 


We staan aan de vooravond van een enorme energie transitie en dan begrijp je vast dat teamwork essentieel is om dit alles in goede banen te leiden. Samen met je 16 collega’s biedt jij de inzichten in het hoe dit alles slimmer, rendabeler en bovenal duurzamer kan.


Hoe werkt dat bij Energie Makelaar?

Werken bij Energie Makelaar betekent werken in teamverband. Per team werk je samen voor een groep klanten, maar ben jij voor jouw klanten binnen ons kantoor het eerste aanspreekpunt achter de externe accountmanager. Wat leuk is dat je in deze vorm ook persoonlijk contact hebt met die klanten. Als account supporter werk je met de verantwoordelijke accountmanager en je team samen aan het maximaal ontzorgen pro actief adviseren van de klant. Daarbij heb je nauw contact met je directe collega’s om samen de beste oplossingen voor onze klanten uit te werken. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Energie Makelaar. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidsstraat 5
7641AB Wierden
+31 546 57 91 95