Projectleider/Adviseur natuur- en culuurtechniek

Wil jij groeien, ontwikkelen en impact maken? Samen werk maken van de missie? 100% natuurinclusieve leefomgevingen. Dat staat bij Eelerwoude bovenaan de agenda voor de toekomst. Daar wilt Eelerwoude als team aan bijdragen. Zo blijven ze zichzelf continu ontwikkelen en uitdagen. En hoe blijf jij jezelf ontwikkelen als professional? Heb jij nog voldoende uitdaging of wordt het tijd voor een volgende stap in jouw carrière als: PROJECTLEIDER/ADVISEUR NATUUR- EN CULTUURTECHNIEK met een scherpe visie op de technische vraagstukken van de toekomst

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-3-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Adviseur Natuur- & Cultuurtechniek/Projectleider werk jij binnen het team Techniek aan duurzame ontwikkel-, inrichtings- of beheervraagstukken op de mooiste locaties door heel Nederland. In deze seniorfunctie heb je een adviserende rol bij complexe vakspecialistische of multidisciplinaire opgaves. Ook heb jij het van nature in je om de figuurlijke kar te trekken als projectleider.


Uitbreidingen, (her)inrichtingen of technische oplossingen binnen natuurinclusieve leefomgevingen hebben jouw aandacht en interesse vanuit een breed perspectief. Jij werkt initiatieven van opdrachtgevers zelfstandig uit, zoekt naar technisch creatieve oplossingen, onderhoudt proactief je netwerk en realiseert samen met je projectteam de meest uitdagende ruimtelijke opgave als projectleider.


Je bent vooral actief in het landelijk gebied. Je hebt een scherpe visie op ons speelveld en de vraagstukken van de toekomst. Je hebt een natuurlijke interesse in de ontwikkeling van ons vakgebied en je weet je netwerk slim in te zetten. Kansen signaleren, creëren en pakken. Dat spel begrijp jij. Vanuit vakinhoudelijk advies weet jij kansen om te buigen naar (nieuwe of een uitbreiding van bestaande) projecten.


Hiernaast draag je, vanuit jouw vaktechnische inbreng, ook actief bij aan grotere maatschappelijke thema’s op de agenda van Eelerwoude; zoals biodiversiteit, energietransitie, klimaatadaptie of nieuwe natuur. Vanuit jouw brede blik weet jij junior en medior professionals uit te dagen, te coachen en te motiveren. Binnen je team en soms ook daarbuiten. Een carrièrestap die aansluit bij jouw groeiambitie?


Projecten in beeld

De opdrachtgevers, projecten en vraagstukken waaraan jij een bijdrage gaat leveren, zijn zeer divers, uitdagend en steeds verschillend. Qua type, omvang, locatie en complexiteit. Elke werkweek zal dan ook weer anders zijn. Een aantal projecten in Oost-Nederland waar jij nu mee aan de slag zou kunnen binnen Eelerwoude?


Realiseren van verschillende deelprojecten binnen het programma Ruimte voor de Vecht. Onze opdrachtgever? Waterschap Vechtstromen. De behoefte? Van het opstellen van het inrichtingsplan tot het aansturen van het projectteam. Van opstellen van het bestek tot het begeleiden van de aanbesteding.


Realiseren van de Natura 2000 maatregelen en PAS herstelmaatregelen voor de Lemelerberg/Archemerberg. Omvorming van een deel van het bosgebied naar droge heide. Onze opdrachtgever? Landschap Overijssel. De behoefte? Van terreininventarisatie tot SSK-kostenraming. Van het opstellen van technische tekeningen & het bestek tot directievoering. Van het opstellen van contracten met aannemers en bureaus tot het verzorgen van de financiële verantwoording.


Ontwikkeling van bos naar nat schrale heide en landbouw naar natte natuur conform Natura 2000 maatregelen en PAS herstelmaatregelen inStelkampsveld. Onze opdrachtgever? Waterschap Rijn & IJssel. De behoefte? Het leiden van het ontwerpteam en genereren/behouden van optimaal draagvlak voor deze ontwikkelopgave bij uiteenlopende stakeholders. Denk hierbij aan Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, waterschap Rijn & IJssel, GNN en diverse particuliere grondeigenaren.

Functievereisten

 • Beschikt over een relevante (afgeronde) HBO-opleiding; bijv. Tuin & Landschapsinrichting of Civiele Techniek, bij voorkeur richting realisatie of techniek.
 • Is welkom voor 40 uur per week, maar we hebben je minimaal 32 uur per week nodig.
 • Heeft ruime werkervaring binnen het vakgebied als adviseur, projectleider of projectmanager (+/-8 jaar).
 • Heeft aantoonbare ervaring met complexere natuur- of cultuurtechnische inrichtingsprojecten.
 • Heeft ervaring met AutoCAD, GIS en projectmatig werken.
 • Heeft ruime ervaring met het opstellen van contracten op basis van RAW bestekken of UAV-GC/BVP specificaties.
 • Heeft aantoonbare ervaring/affiniteit met het opstellen van bestekken, ervaring met de software van Bakker&Spees is hierbij een pré.
 • Heeft affiniteit met het buitengebied en landelijk gebied.
 • Heeft een goed netwerk en/of is bereid hier (verder) aan te bouwen.
 • Toont initiatief, is ondernemend, communicatief sterk, doelgericht, overtuigend en weet ideeën verder te brengen. Maar je bent als senior collega vooral een aanvulling op ons team.  

Aanbod

 • Een uitdagende functie met alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en te pionieren.
 • Een enthousiast team van 70 collega’s. Echte professionals met een grote diversiteit aan expertises waar jij mee gaat samenwerken aan integrale opgaven.
 • Een boeiende functie bij een groeiend advies- & regisseursbureau.
 • Een prettige werkomgeving, fijne werkplek en een collegiale werksfeer.
 • Een platte, groeiende organisatie met korte lijnen.
 • Bijzonder veel vrijheid en variatie qua vraagstukken, projecten en programma’s.
 • En uiteraard een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket.
 • Aantrekkelijk, marktconform salaris.
 • Prima pensioenregeling en kilometervergoeding (zakelijk & woon/werk).
 • Flexibele werktijden, werkplekken en werklocaties.
 • Standplaats is bij voorkeur in Goor. Andere standplaats eventueel in overleg.   
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden.
 • Diverse moderne voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) om vanaf jouw (thuis)kantoor te werken.
 • Ruimte voor cursussen, opleidingen en workshops om jezelf en de organisatie verder te ontwikkelen.

Bedrijfsprofiel Eelerwoude B.V.

Jouw team

Groeien en impact maken? Dat doe je uiteraard niet alleen. Je wordt onderdeel van een team van in totaal 70 professionals. Elk met zijn of haar eigen kennisgebied, expertise of specialisatie. Van Eco(hydro)logen tot Rentmeesters, van Ruimtelijke Ontwikkelaars tot Landschapsarchitecten. Op dit moment bestaat het (groeiende) team Techniek binnen Eelerwoude uit 16 collega’s verdeeld over vier vestigingen. Van junior tot senior. Van jonge talenten tot doorgewinterde professionals.


Onze cultuur in een notendop

 • Een vooruitstrevend ontwerp- & adviesbureau met 4 vestigingen in het land.
 • Ondernemende club van ontwikkelende natuurambassadeurs.
 • Collegiale werksfeer met veel aandacht voor sociale of duurzame activiteiten.
 • Uitdaging, ontwikkeling, vrijheid en eigen initiatief wordt gewaardeerd.
 • Positieve denkers, praktische doeners en resultaatgerichte doorzetters.
 • Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Eelerwoude. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Mossendamsdwarsweg 3
7472DB GOOR
088-1471100