Kostendeskundige Bouw

Elke euro zo effectief mogelijk inzetten. Jij bent daar als kostendeskundige de aangewezen persoon voor bij Dura Vermeer Bouw in Hengelo. Bij onze woningbouw- of utiliteitsbouwprojecten bepaal je het bouwbudget en stuur je onze projecten de juiste kant op. Een uitdaging, want de bouwopgaven worden steeds complexer. Jij durft het aan met jouw analytische inzichten voor de regio Noord-, Oost-, en Midden-Nederland.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
11-3-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Jij bepaalt het bouwbudget van woning- of utiliteitsbouwprojecten bij Dura Vermeer Bouw Hengelo. Jij bent de spil rondom de prijsvorming van onze complexe projecten. Van initiatieffase tot uitvoering stuur je ons de juiste richting op. Natuurlijk doe je dat altijd zo kostenbewust en objectief mogelijk. Je stelt risicoanalyses op, maakt indicatieve en definitieve begrotingen en draagt alternatieven en bezuinigingen aan. Daar ben je goed in, al helemaal wanneer er een gemotiveerd team achter je staat. Samen willen jullie duurzamer, digitaler en innovatiever bouwen. Welke kosten daar precies bij komen kijken? Daar kan kun je jij alles over vertellen. Hoe complex het woningbouw- of utiliteitsbouwproject ook is, jij ziet er altijd een uitdaging in. Jij pakt de verantwoordelijkheid bij het tijdig bepalen van de prijsvorming en levert input rondom kengetallen, elementprijzen, het prijzenbestand en de moederbegroting. Voorbeelden van onze projecten zijn: Unilever Wageningen, AFAS  Leusden, hotel van der Valk Deventer, Vathorst Amersfoort, Medaillon Hengelo,  Isala Meppel, Nobelhorst Almere, Appartemententoren Floriade Almere en Zorgcomplex Zorggroep Almere.

Functievereisten

 • Een mbo of hbo diploma in Bouwkunde.
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het vormen van prijzen binnen gestapelde woningbouw- of utiliteitsbouwprojecten.
 • Ook wanneer je de stap wilt maken van calculator naar kostendeskundige komen we graag met jou in contact. Je krijgt van ons cursussen en goede begeleiding.
 • Een professionele, analytische en klantgerichte houding.
 • Een goed gestructureerde en overzichtelijke manier van werken.
 • Affiniteit met nieuwe ontwikkelingen en technieken, zoals 3D en virtual reality, en ziet BIM als toekomst voor de bouw.

Aanbod

 • Een goed salaris dat meegroeit met jouw ontwikkeling.
 • Veel aandacht voor jouw groei, met onze eigen Dura Vermeer academie en een vergoeding in tijd en geld voor zowel vak- als loopbaangerichte opleidingen.
 • 43 verlofdagen met de mogelijkheid om dagen te verkopen.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een standaard verzekering van alle werknemersrisico’s, pensioenregelingen en een extra aanvulling bij arbeidsongeschiktheid.
 • Een goede werk-privébalans dankzij soepele regelingen voor arbeidsduur, werktijden en thuiswerken en moderne verlofvormen voor onder meer ouderschap, calamiteiten, mantelzorg of een sabbatical.
 • Voor verse vaders: 100% doorbetaling van je salaris tijdens je (aanvullende) geboorteverlof.
 • Een mobiliteitsbudget of een leaseauto met grote keuzevrijheid.
 • Een vitaliteitsprogramma en een individueel keuzebudget voor duurzame inzetbaarheid.
 • En last but not least: fijne collega’s die in een professionele omgeving zorgen voor een ongekend goede werksfeer

Bedrijfsprofiel Dura Vermeer Groep

Een huis bouwen of een stuk asfalt produceren, dat kunnen meer bouwbedrijven. Maar de manier waarop je dat doet bepaalt hoelang je succesvol blijft. In ons geval al 165 jaar. Als familiebedrijf draait het bij Dura Vermeer om relaties, in de eerste plaats die met jou. Wij geloven dat als jij goed in je vel zit mooie resultaten volgen. Onze ruim 2.800 medewerkers geven ons een nationaal gezicht en een lokaal hart. Je vindt onze mensen van Rotterdam tot Hengelo en van Alkmaar tot Weert. Wat ze verbindt is de trots op hun vak, de drive om het maximale resultaat te behalen en bovenal de motivatie om dat samen te doen.


Hier(aan) ga je werken

Als medewerker van Dura Vermeer Bouw Hengelo ben je onderdeel van een club met ontwikkelaars en bouwers, doeners en waarmakers. Duurzame samenwerking staat daarbij voorop: samen plannen maken, samen Het Goede Doen (onze missie), samen kennis en successen delen en samen innoveren. Dat geldt voor alle disciplines die we in huis hebben: Ontwikkeling, Woningbouw, Utiliteitsbouw, Renovatie & Transformatie en Beheer & Exploitatie. We werken daarbij in waardestromen, waarbij iedereen aan tafel zit als één team. Met maar één doel: waarmaken wat we beloven.


Vanuit jouw functie werk je voornamelijk op het kantoor in Hengelo en soms op een bouwlocatie. Dit doe je samen met gedreven collega’s uit verschillende vakgebieden: BIM-engineer/werkvoorbereiders, ontwikkelaars, projectleiders, uitvoerders, projectmanagers, kopersadviseurs en kostendeskundigen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Dura Vermeer. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Bosmaatweg 60
7556 PJ HENGELO
010 - 2808 700