Lead Engineer Industrialization

Voor een nieuw op te zetten bedrijfsunit binnen Demcon Production is Demcon op zoek naar een ondernemende lead engineer industrialization met een hart voor techniek én gestroomlijnde productieprocessen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-5-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als lead engineer industrialization zorg jij ervoor dat machines & apparaten succesvol in productie worden gebracht. Dit doe je samen met het nog te vormen industrialisatie team. Jij hebt kennis van assemblage- en test processen, je weet hoe je deze opzet én implementeert in onze nieuwste assemblagelocatie. Daarnaast help je mee met het vlot oplossen van complexe problemen, neem je initiatief in praktische besluiten die het proces stroomlijnen en weet je designverbeteringen succesvol door te voeren in overleg met de ontwerpteams. Kortom: jij draagt zorg voor het efficiënt in productie brengen van machines & apparaten en neemt het voortouw om dit voor elkaar te krijgen.

Functievereisten

  • Minimaal een HBO-opleiding richting Werktuigbouwkunde/Elektrotechniek/Mechatronica;
  • Ervaring als Process/Factory engineer;
  • Ervaring in een aansturende rol is een pré;
  • Kennis van DfM en DfA;
  • Ervaring met SolidWorks;
  • In staat om te signaleren over inhoud, planning en budget;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je bent oplossingsgericht, motiverend voor je omgeving, proactief, gedreven en flexibel.

Aanbod

Een ‘once-in-a-lifetime’ opportunity om mee te helpen bouwen aan een nieuwe vestiging binnen een geweldig bedrijf.


Demcon Industrial Production Projects wordt de nieuwste assemblagelocatie en opereert als zelfstandige unit binnen Demcon Production. Demcon Industrial Production Projects richt zich als contractmanufacturer op machine- en apparatenbouw voor OEM’s en producerende partijen. Key competences: industrialization, (pre-)series assemblage, testing en service.


Bij Demcon kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat zowel het systeem alsook het proces werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daarbuiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000