Corporate Communications Manager

Ben jij de ervaren communicatie manager die Demcon verder op de kaart zet? Lees dan verder!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-5-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als corporate communicatie manager heb je veel ervaring met verschillende communicatie-disciplines en een duidelijke visie. Je bent verantwoordelijk voor de merkpositionering en branding van de Demcon group, zowel in- als extern. Je zorgt voor meer naamsbekendheid en zichtbaarheid van Demcon, en hebt daarvoor een duidelijke aanpak voor ogen. Tegelijkertijd ben je als geen ander op de hoogte van wat er in de markt en bij medewerkers speelt. Voor teamleden en collega’s ben je een goede sparringpartner en geef je gevraagd en ongevraagd communicatieadvies. Je bent daadkrachtig, doortastend en weet de juiste prioriteiten te stellen.


De afdeling PR & Communicatie is recentelijk gedecentraliseerd. Dit betekent dat de beleidskaders centraal worden uitgezet en communicatiemanagers met hun teams op de vestigingen invulling geven aan de overkoepelende strategie. Samen werk je aan de verdere professionalisering van de in- en externe communicatie en de employer branding. Je stuurt zelf geen medewerkers aan, maar zorgt wel voor verbinding tussen en coaching van de teams op de verschillende vestigingen. Samen met de andere communicatiemanagers bepaal je het communicatiebeleid, zet de lijnen uit, houdt het overzicht, coördineert, verzorgt de uitvoering en steekt daarbij zelf ook graag de handen uit de mouwen.


Wat zijn jouw taken?

 • Je bent verantwoordelijk voor de corporate en strategische communicatie van de Demcon group.
 • Je treedt op als woordvoerder voor Demcon, begeleidt persmomenten en neemt actief deel aan externe overleggen en netwerken.
 • Je bent projectmanager van verschillende grote corporate communicatieprojecten die je veelal samen met de communicatiemanagers van de Demcon vestigingen oppakt en uitvoert.
 • Je weet in te spelen op de dagelijkse actualiteit, verbindt korte en lange termijn, binnen- en buitenwereld.
 • Je maakt onderdeel uit van Demcon Management & Support, dat op corporate niveau het beleid uitzet en de verschillende Demcon bedrijven bedient. Je rapporteert aan de director operations.

Functievereisten

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding en minimaal acht jaar relevante werkervaring op het gebied van communicatie.
 • Je bent ondernemend, innovatief en neemt graag het initiatief om zaken te realiseren.
 • Je inspireert mensen, blijft rustig als het onrustig wordt en brengt positieve energie mee in het team.
 • Je bent organisatiesensitief, weet mensen te verbinden en kunt goed schakelen tussen de verschillende niveaus binnen de organisatie.
 • Je bent tekstueel vaardig en hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Aanbod

Bij Demcon kom je terecht in een ambitieus, groeiend en innovatief bedrijf. Onze medewerkers zetten zich vol overgave in om de meest technisch complexe projecten te ontwerpen en te realiseren. We hechten veel waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en bieden we de mogelijkheid tot verdere opleiding en persoonlijke ontwikkeling. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Jouw rol binnen de organisatie biedt veel uitdaging en afwisseling. Je komt te werken in een enthousiast, gedreven, integer team waar hard wordt gewerkt en ook veel gelachen.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000