Communications Specialist

Kun jij met jouw enthousiasme en organisatievermogen onze collega’s inspireren en bewegen? Weet jij als geen ander hoe jij een organisatie kunt positioneren en het merk kunt versterken? Dan is Demcon op zoek naar jou. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-3-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als communications specialist ben je verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie-uitingen. Je plant, ontwikkelt, organiseert en evalueert communicatieactiviteiten (zoals events, websites, campagnes en promomateriaal) in binnen- en buitenland. Hierbij kun je makkelijk schakelen tussen verschillende stakeholders, business activiteiten en focusgebieden.


Samen met je collega’s ga je aan de slag met de communicatiestrategie; in woord en schrift, beeld en geluid, intern en extern. Je implementeert en bewaakt deze. Je vertaalt onze merkpositionering door naar concrete communicatie-activiteiten. Daarbij stuur je communicatiebureaus en leveranciers aan op het gebied van onder andere copywriting, online dienstverlening en drukwerk.


Je maakt deel uit van een enthousiast, gedreven en betrokken team, bestaande uit een content specialist, een employer branding specialist en een communications manager. Samen ben je verantwoordelijk voor alle PR & Communicatie gerelateerde zaken voor circa 500 medewerkers, verdeeld over de locaties Enschede, Groningen en Münster. Jullie zijn het aanspreekpunt voor interne communicatie, employer branding, en regionale PR en perswoordvoering.

Functievereisten

  • Je hebt een afgeronde hbo-/wo-opleiding en meerdere jaren relevante werkervaring op het gebied van communicatie.
  • Je weet mensen te verbinden en kunt goed schakelen tussen de verschillende niveaus binnen de organisatie.
  • Je bent tekstueel vaardig en hebt een goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur ook Duitse taal in woord en geschrift.
  • Beheersing van moderne media- en communicatiemiddelen, ervaring met het Adobe-pakket is een pré.
  • Je hebt de vaardigheden om relaties op te bouwen en samen te werken met diverse stakeholders.
  • Je neemt initiatief, komt met goede ideeën, je bent transparant en resultaatgericht.
  • Je bent minimaal 28 uur per week beschikbaar.

Aanbod

Bij Demcon kom je terecht in een ambitieus, groeiend en innovatief bedrijf. Onze medewerkers zetten zich vol overgave in om de meest technisch complexe projecten te ontwerpen en te realiseren. Jouw rol binnen de organisatie biedt veel uitdaging en afwisseling. Je komt te werken in een enthousiast, gedreven, integer team waar hard wordt gewerkt en ook veel gelachen.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000