Groupleader electronics engineering medical systems

Werken met mensen die passie hebben voor techniek, innovatie en die allemaal de wereld een beetje mooier willen maken. Onze engineers zoeken een manager die hen de passende aandacht geeft om het beste uit zichzelf te halen.


Nieuwsgierig naar het team van Demcon? Kom met hen praten.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
15-3-2022
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als groupleader ben je het gezicht van de afdeling en heb je een sleutelfunctie in het bedrijf. Je hebt zowel een ondernemende instelling als ook kwaliteit borgende mindset waarmee je de afdeling naar een hoger plan weet te brengen en levert zo een significante bijdrage aan de verdere groei van jouw groep en zo DEMCON Enschede.


Je hoofdtaak is het (verder) ontwikkelen van onze mensen binnen de afdeling: de medewerkers ontwikkelen middels passende projecten en ze daarin coachen en trainen. Je borgt hierbij tevens de competenties in je team plus gezonde teamsamenstelling. Daarnaast organiseer je de juiste faciliteiten, tools en het opzetten en verder verbeteren van werkmethodieken. De afdelingsontwikkeling is strategisch, passend bij de behoeftes in de (toekomstige) markt. Hiertoe onderhoud je een netwerk in de regio; met bijvoorbeeld de UT, Saxion en relevante vakorganisaties.


Naast het ontwikkelen, coachen en beoordelen van je mensen, heb je de primaire taak om jouw medewerkers aan projecten toe te wijzen en hun bijdrages te monitoren. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de efficiency van het werk van je medewerkers in de projecten. Een nauwe samenwerking met onze businessunit managers, projectmanagers en groupleaders van andere afdelingen en vestigingen staan aan de basis van het opleveren van werkende technologie die beantwoord aan de wensen van de (eind)klant.

Functievereisten

Als groupleader krijg je energie om het beste uit je mensen te halen, ze te coachen en in hun kracht te zetten en beschik je over of neem je mee:


  • Afgeronde hbo/wo-opleiding binnen Elektronica, Elektrotechniek of aanverwante richtingen;
  • Affiniteit met de business unit Medical Systems;
  • Enkele jaren leidinggevende ervaring;
  • Kennis van technische ontwikkelingen binnen een academische omgeving;
  • Je hebt goede contactuele eigenschappen om bruggen te bouwen tussen de elektro afdeling en de andere disciplines;
  • Communicatief sterk op verschillende niveaus;
  • Motivator/inspirator en je beschikt over een gezonde dosis humor;
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ondernemend als we zijn, zetten we ons vol overgave in voor technisch complexe projecten. In multidisciplinaire teams nemen we de verantwoordelijkheid om een toegevoegde waarde te leveren en door te gaan totdat het systeem werkt. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt de mogelijkheid tot verdere opleiding, zodat jij kunt doorgroeien. We juichen eigen initiatief toe en je krijgt daar alle ruimte voor. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in onze organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daarbuiten. We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Bedrijfsprofiel DEMCON

De afdeling, bestaande uit een tiental gepassioneerde engineers, houdt zich bezig met het elektro engineering vak in de breedste zin van het woord. Voor veel systemen die voor serieproductie ontwikkeld worden, is elektronica ontwikkeling nodig. Microcontrollers, DSP, applicatieprocessoren, FPGA zijn oplossingen die gebruikt worden. De ontwikkeling van FPGA “software” valt ook onder verantwoordelijkheid van de afdeling. Voor proefopstellingen en -systemen waarvan er maar één gebouwd wordt, zoeken we vaak een oplossing richting standaard koopcomponenten. Rond PLC en IPC aansturing wordt de hardware verder uitgewerkt. Hierbij is ook veel aandacht voor bekabelingsproblematiek. Een indruk van deze diversiteit is te vinden op https://dam.demcon.nl/showcase/

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000