Prototyping engineer optomechatronics

Als prototyping engineer ben je betrokken bij de uitvoering van de assemblage van kleine series (prototype) optische systemen, de bouw en het uitvoeren van experimenten met proto-opstellingen in de DEMCON|Focal labs.


Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-1-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

In de projecten werk je samen met de projectleiders, met wie je mede de prioriteiten afstemt, en met de project (system) engineers. De prototyping engineer optomechatronics rapporteert over zijn of haar werkzaamheden aan de groupleader optical en vision engineering.


 Taken die hierbij horen zijn bijvoorbeeld:

 • Het assembleren of reviseren van optische systemen.
 • Het bouwen van testopstellingen.
 • Metingen verrichten aan optische componenten.
 • Het verrichten van metingen aan, of met, de gemaakte systemen en testopstellingen.
 • Het verzorgen van de benodigde documentatie, bijvoorbeeld over de geassembleerde systemen of over de experimenten.
 • De controle van inkomende goederen op schoonheid (krassen, vuil, vet).
 • Het voorbereiden van deze goederen voor het gebruik in de vervolgstappen.
 • Bijhouden van grijpvoorraden die nodig zijn voor de assemblagewerkzaamheden.
 • Onderhouden van de benodigde lab- en assemblage ruimtes en van de R&D test opstellingen.

Daarnaast zal je meehelpen tijdens het uitleveren van nieuwe systemen bij de klanten. Je bent betrokken bij de afhandeling van serviceaanvragen, zelfstandig of in samenwerking met de service engineers. Hiervoor kunnen (buitenlandse) reizen incidenteel noodzakelijk zijn.

Functievereisten

 • Je hebt een technische opleiding op MBO niveau, bijvoorbeeld mechatronica of precisietechniek/instrumentmaker.
 • Je hebt een bredere interesse in (en bij voorkeur kennis van) disciplines die hier een belangrijke rol spelen zoals mechanica, elektronica, software, optiek, en/of natuurkunde.
 • Je kan werken met CAD pakketten en bent zelf in staat om tooling te ontwerpen en maken.
 • Je voelt je verantwoordelijk om te doen wat nodig is, zonder daarbij in hokjes te denken. Je blijft gefocused op het resultaat en je bent hierin pro- actief.
 • Vanuit je ervaring denk je mee over mogelijke verbeteringen in werkwijzen en onderdelen en indien nodig geef je advies aan onze ontwerpteams om assemblage te vergemakkelijken of te verbeteren.
 • Je houdt ervan om met samen te werken met je collega’s. Je bent een echte teamplayer.
 • Je kunt goed communiceren (open en transparant), bent nuchter en hebt een aanpakkersmentaliteit.

Aanbod

Een loopbaan binnen een innovatieve organisatie waarbij je komt te werken in een uitdagende omgeving met een prettige werksfeer en betrokken collega’s.  Natuurlijk bieden zij verder mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000