Manufacturing Engineer

Voor DEMCON production B.V. in Enschede zoeken zij een manufacturing engineer. Als manufacturing engineer ben je de technische vraagbaak voor meerdere productielijnen. Je werkt aan het in stand houden en verbeteren van de produceerbaarheid van complexe modules en/of systemen voor hoofdzakelijk medische en high tech systemen. Je maakt onderdeel uit van een team van manufacturing engineers en technicians. Je rapporteert aan de manager manufacturing.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-1-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

 • Trainen en kwalificeren assemblage medewerkers;
 • Opvolgen en oplossen van kwaliteitsissues in productie;
 • Opstellen en uitvoeren van trendanalyses en verbetervoorstellen;
 • Afnemen nieuwe productieprocessen en -middelen en begeleiden opstart serieproductie;
 • Beheren en optimaliseren van productieprocessen en bijbehorende documentatie;
 • Identificeren, initiëren en begeleiden van wijzigingen binnen de lopende productie;
 • Identificeren, initiëren en begeleiden van investeringen;
 • Opstellen en bewaken van beheer- en kalibratiesprocedures voor productiemiddelen;
 • Optimaliseren van productiemiddelen en -omgeving.

Functievereisten

 • Je hebt minimaal een HBO-opleiding richting WTB/EL/MECH;
 • Je bent in staat complexe mechatronische ontwerpen te doorgronden;
 • Je hebt kennis van lean principes (RCA, 8D, etc.);
 • Ervaring met Solid Works is een pré;
 • Goede analytische vaardigheden;
 • Praktisch en pragmatisch ingesteld;
 • In staat eigen werk te organiseren;
 • Communicatief sterk en werkt graag in teamverband;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanbod

Demcon Production b.v. is specialist in de assemblage van complexe mechatronische producten en systemen voor de markten van medical devices, high-tech systems en industrial systems. Ze verzorgen de assemblage van diverse machines en apparaten op verzoek van hun (externe) klanten. Hierbij gaat het regelmatig om een product of een systeem dat is ontwikkeld en geïndustrialiseerd door hun eigen engineers.


Bij Demcon kom je terecht in een jonge, dynamische en snelgroeiende organisatie waarin veel ruimte is voor eigen inbreng. Dit biedt jou veel uitdaging, afwisseling en de kans om jezelf te ontwikkelen. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Dankzij enthousiaste en betrokken collega’s zijn de lijnen in de organisatie kort en is de werksfeer open en informeel. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daarbuiten. Ze hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig uitjes, activiteiten en een jaarlijks weekendje weg organiseert.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Ondernemerschap in ontwikkeling en productie DEMCON uit ondernemend Enschede in Twente, is een hoogwaardige technologieleverancier voor high-end producten en systeemoplossingen. Als systeemaanbieder en producent ondersteunt DEMCON klanten wereldwijd met een breed scala aan competenties. Zo dekt het internationaal georiënteerde bedrijf klantbehoeften af. Van proof-of-principle en proof-of-concept tot prototype, pre-productie en serieproductie. Het werkterrein van DEMCON varieert van hightech-systemen tot medische apparatuur. Daarnaast werkt de onderneming ook aan industriële systemen en vision-apparatuur, robotic systemen, alsook optomechatronica. Hiermee neemt het bedrijf tal van (inter)nationale OEM-ers onder haar hoede. Multidisciplinaire meerwaarde De hoogwaardige productie doet DEMCON intern met telkens één multidisciplinair team van specialisten. Die meerwaarde komt ten goede aan het resultaat voor de opdrachtgevers. Bepaalde onderdelen worden niet zelf gemaakt maar bewust ingekocht om volledige flexibiliteit te behouden. Dat voorkomt ook continue druk om productiecapaciteit te moeten vullen. DEMCON onderscheidt zichzelf in de markt door naast ontwikkeling zelf ook toelevering en serieproductie te verzorgen. De ambitie van DEMCON is ‘mechatronic systems engineering’ uit te breiden. Hiervoor beschikt de onderneming over sterke disciplinaire afdelingen, die de kennis en competenties op hun vakgebied bundelen. Gezamenlijk zijn deze verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van innovatieve concepten en creatieve oplossingen voor de ontwerpopgave van klanten. DEMCON beschikt over specialistische kennis, een internationale toelevernetwerk en geavanceerde faciliteiten, inclusief uitgekiende assemblagelijnen en een hoogwaardige cleanroom. Voor alle generaties uitdagend werk De ambitie van DEMCON is verder te groeien door nieuwe en uitdagende projecten te realiseren, nieuwe internationale markten te verkennen en de productie-expertise en productiecapaciteit uit te breiden. Het bedrijf biedt junior, medior én senior technische talenten een verscheidenheid aan ervaringen door interessant en uitdagend werk. Opleidingen en trainingen vergroten die intellectuele uitdagingen in de ook sociaal boeiende werkomgeving van deze snelgroeiende onderneming. DEMCON is gevestigd op de volgende locaties; Enschede, Best, Groningen, Delft en Münster, Duitsland.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000