Projectmanager Multiphysics

Heb je minimaal 3 jaar ervaring met het aansturen van technische complexe projecten. Vind je het multiphysische vakgebied uitdagend, kun je schakelen tussen abstractie en details en vorm je graag de brug tussen klant en eigen team? Dan is DEMCON Multiphysics de juiste werkgever voor jou. Zij willen graag nog meer uitdagende projecten uitvoeren, waarbij complexe fysica het verschil maakt en daar zoeken ze enthousiaste professionals voor.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
4-1-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

De projectmanager is de spil tussen klant en eigen ontwikkelteam. De projecten zijn complex, zowel organisatorisch alsook technisch. Als Projectmanager geef je sturing aan de inhoudelijke, organisatorische en kwalitatieve aspecten van de projecten. Je overziet en managet het hele traject van offerte (bijbehorende uitgangspunten, conceptvorming, risico’s, urenbudget en planning) tot en met realisatie van het project bij de klant. Je bewaakt technische voortgang, planning en het budget. Je schakelt proactief op eventuele knelpunten. Je zorgt voor uitstekende communicatie met de klant, voor draagvlak binnen het projectteam en voor interne communicatie binnen DEMCON.

Functievereisten

  • Een technische wo opleiding, bijv. Werktuigbouwkunde, Luchtvaarttechniek, Technische natuurkunde of vergelijkbaar;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
  • Affiniteit en ervaring met fysische problemen zoals warmteovedracht, stromingsleer, akoestiek, mechanica, elektromagnetisme en deeltjesfysica
  • Je bent resultaat- en oplossingsgericht en planmatig ingesteld;
  • Sterke communicatieve vaardigheden op alle niveaus (team, klant en intern);
  • Je bent een bruggenbouwer, tussen mensen, afdelingen, en projecten;
  • Je herkent jezelf in de DEMCON-kernwaarden: betrokken, klantgericht en samenwerken;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Aanbod

Bij DEMCON kom je terecht in een groeiend en innovatief bedrijf. Ze worden gedreven doordat ze écht iets kunnen bijdragen aan de maatschappij. Ze zetten zich vol overgave in om antwoord te geven op complexe vraagstukken die nooit eerder zijn gesteld. Dit biedt veel uitdaging en afwisseling, want ieder project is uniek. Eigen initiatief juichen ze toe en je krijgt hier alle ruimte voor. Dankzij autonomie in je werk ervaar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Daar horen een marktconform salaris en flexibele arbeidsvoorwaarden bij.


Met enthousiaste, nieuwsgierige en betrokken collega’s zijn de lijnen in de organisatie kort en kunnen ze altijd op elkaar rekenen. Er ontstaan leuke contacten, zowel op de werkvloer, als daarbuiten.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Demcon Multiphysics is, als zelfstandig onderdeel van de Demcon groep, een hoogstaand werktuigbouwkundig en procestechnologisch ingenieursbureau op het gebied van fysische problemen. Ze bestuderen warmteoverdracht, stromingsleer, mechanica, elektromagnetisme, akoestiek en deeltjesfysica, altijd om een concreet technisch probleem op te lossen. Met een team van ongeveer 25 personen, verspreid over de locaties Enschede en Best, bieden zij innovatieve oplossingen bij het ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren van processen en apparaten waarbij fysische processen een belangrijke rol spelen. Ze maken gebruik van verschillende tools (analytisch, numeriek, experimenteel) om een conceptontwerp verder door te ontwikkelen.


Eerder werden alle projecten aangestuurd door de managing director en de business developer. Maar de groep en de projecten worden steeds groter. Daarom is de behoefte ontstaan aan een eigen projectmanager

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000